In 5 stappen je eigen Under Construction Pagina maken

Je bent altijd bezig je eigen website te verbeteren of aan te passen. Soms is het wel handig om je website even op Under Construction / Maintenance of Coming Soon Modus te zetten. Maar hoe doe dat je dat nou precies? Let op: doe dit alleen als je zelf vaker al je eigen website gewijzigd hebt! Anders kun je altijd contact met ons opnemen als je er niet uit komt.

Stap 1 Login

Login met je inlogcodes op je website. Je zit dan op je dashboard, op de achterkant van je website.

Stap 2 Plug-in toevoegen

Aan de linkerkant zie je ongeveer halverwege Plug-ins staan. Hier kun je plug-ins toevoegen. Let op: voeg niet teveel plug-ins toe, want je website kan daardoor instabiel worden!

 

 

Je vult rechtsboven in  het trefwoord: Under Construction in. Je ziet dan allerlei plug-ins voor Under Construction pagina’s. Kijk ook naar de reviews en wanneer ze als laatste bijgewerkt zijn.

 

Bij meer details kun je bekijken wat voor mogelijkheden er allemaal zijn, of de pagina responsive (dat het dus goed opent op verschillende apparaten, zoals je mobiel, tablet, laptop of desktop) is en hoe de Under Construction pagina eruit ziet. Je kunt soms ook kiezen voor een live demo. Heb je rondgekeken, kies dan voor een bepaalde Plug-in die je wel mooi vindt.

Stap 3 Installeer de Under Construction Plug-in

Je hebt voor een bepaalde Plug-in gekozen. Nu moet je deze installeren. Dit doe je door op Activeren te klikken.

Ik heb zelf voor de simpele versie Under Construction gekozen, omdat ik hier de meeste gratis versies zag. Uiteraard als je betaald voor een bepaalde Plug-in kun je veel meer keus met wat je allemaal kunt doen met deze pagina.

 

Stap 4 Thema kiezen

Aan de bovenkant zie je nu een grijze balk Under Construction. Je zet de Under Construction modus op Aan. Wanneer je klaar bent met het werken aan je site kun je deze weer op Uit zetten.

Bij de Settings kun je nu kiezen voor een bepaald Design. Ik heb zelf voor een klant (Infinity Focus) een hele simpele pagina gekozen, omdat ze dat graag wilde.

Stap 5 Je Under Construction pagina inrichten

Je kunt nu je pagina gaan inrichten. Er staat al een standaard tekst, maar die kun je uiteraard zelf aanpassen. Je kunt er ook een foto of video aan toevoegen.

Je kunt ook je Social Media icoontjes hieraan toevoegen door de URL van je FaceBook pagina, Instagram etc hier in te vullen, zodat mensen alvast doorgelinkt kunnen worden naar je Social Media als ze zien dat je pagina op Under Construction staat.

Bekijk in de preview hoe je Under Construction Pagina er uit ziet. Bekijk ook op je smartphone en of tablet hoe je pagina er nu uit ziet en of alles netjes responsive is.

Gefeliciteerd, nu heb je zelf je eigen website op in Maintenance modus geplaatst!

Met dank aan Etienne Furtado Freire van Infinity Focus die me geïnspireerd heeft deze blog te schrijven nadat ik haar website op Under Construction had geplaatst.

“Het 5-stappenplan Under Construction van de #DigiDames heb ik voor de website van ons bureau Its Training & Advies geraadpleegd.  In één woord perfect. Door de heldere uitleg had ik in een handomdraai de plugin geïnstalleerd en kon ik aan de slag gaan met onze website. Gezien de hoeveelheid aan designs wat aangeboden wordt, was ik na stap 4 eigenlijk al klaar.!”
Saida Sadki – Adviseur Marketing & Communicatie It’s Training & Advies 

© Cynthia Telting | Director #DigiDames | #DigiAcademy

Cynthia Telting is Director van #DigiDames waar ze Digitale trainingen geven aan Vrouwelijke (startende) Ondernemers en Ondernemende Vrouwen om ze te helpen bij hun Digitale Bedrijfsvoering.

Cynthia geeft als externe docent ook graag (gast)colleges op diverse Hogescholen over o.a. Communicatievaardigheden (m.n. Presentatievaardigheden), Communicatieplanning, Trendwatching & Conceptontwikkeling en Ondernemerschap.

Cynthia is een gecertificeerd Online Coach volgens de Ontwikkelingsgerichte benadering bij het Online Coach Centrum.

Cynthia (be)schrijft voor Inspiration Network wat, naast of dankzij passie voor haar werk, haar nog meer bezig houdt.