5 Vragen over Captcha’s

Wie..? Wat..? Dit is meestal de eerste reactie als we onze klanten een Captcha aanraden. Bij deze uitleg over Captcha’s en het hoe en waarom ervan.

 

  1. Wat is een Captcha eigenlijk?

Zo’n kronkel aan het eind van een invulformulier op een website, waarbij je een optelsom moet maken of iets anders ingewikkelds moet doen. Dit om aan te tonen dat je een mens bent en geen computer.

 

  1. Waar staat Captcha staat voor?

Completely Automated Public Turing-test to tell Computers and Humans Apart. Het is een test die gebruikt wordt bij de verwerking van gegevens om zeker te zijn van een menselijke gebruiker. Dankzij een Captcha wordt voorkomen dat je spamberichten binnen krijgt.

 

  1. Hoe werkt het?

Vaak wordt aan de gebruiker gevraagd een aantal tekens van een vervormde of onduidelijke afbeelding op het scherm over te typen of een eenvoudige rekensom te maken.

Duidelijk handig om te hebben dus, maar het irriteert mij mateloos als ik soms een Captcha in moet vullen en ik eindeloos moet turen om te kijken wat er staat. Of dat ik het soms wel 4 of 5 keer moet verversen zodat ik eindelijk een Captcha krijg die ik wel kan ontcijferen.

 

  1. Wat doen de #DigiDames ermee?

Een Captcha is één van de punten waar we tijdens een website scan van een bestaande website ook écht op letten. Als we een website maken voor een klant, zorgen wij ervoor dat bij een uitgebreid invulformulier, als het even kan, een duidelijk leesbare Captcha in staat. Gewoon een simpele rekensom zoals de onze en niet een vaag woord dat je nauwelijks kunt lezen. Zie als voorbeeld  hier onze Captcha bij ons contact formulier.

 

  1. Is je website beschermd?

Ga bij je eigen website na of je eigenlijk wel beschermd bent tegen spammers met zo’n Captcha. Het is iets heel simpels, maar kan juist in vele gevallen heel doeltreffend zijn. Of check of je zo’n irritante Captcha hebt waarbij je bezoeker echt vasthoudend moet zijn om het in te vullen. Je wilt natuurlijk je klant niet moedeloos maken, maar zo lang mogelijk op je website houden (niet op deze manier!) en het hem of haar zo makkelijk mogelijk maken.

 

Vraag een Captcha bij ons aan!

Vraag bij ons een (behoorlijke) Captcha aan, door ons contact formulier in te vullen op onze website www.digidames.nl en gelijk…juist ja de Captcha in te vullen!

 

© Cynthia Telting | Director #DigiDames | #DigiAcademy

Cynthia Telting is Director van #DigiDames waar ze Digitale trainingen geven aan Vrouwelijke (startende) Ondernemers en Ondernemende Vrouwen om ze te helpen bij hun Digitale Bedrijfsvoering.

Cynthia geeft als externe docent ook graag (gast)colleges op diverse Hogescholen over o.a. Communicatievaardigheden (m.n. Presentatievaardigheden), Communicatieplanning, Trendwatching & Conceptontwikkeling en Ondernemerschap.

Cynthia is een gecertificeerd Online Coach volgens de Ontwikkelingsgerichte benadering bij het Online Coach Centrum.

Cynthia (be)schrijft voor Inspiration Network wat, naast of dankzij passie voor haar werk, haar nog meer bezig houdt.