Bestanden versturen via We Transfer

Is het jullie opgevallen dat er sinds een paar dagen een nieuwe manier is van bestanden versturen via We Transfer?

Ik ben altijd bezig met veel beeldmateriaal en grote bestanden, maar mijn e-mail inbox is zo goed als vol (ik bewaar altijd alles). Dus daarom gebruik ik graag zelf We Transfer om grote bestanden te versturen.

Via We transfer kun je gratis grote bestanden uploaden en die naar meerdere mensen versturen. Eerder kon je in We Transfer zelf de e-mail adressen invullen, maar nu krijg je dus een linkje als je je bestanden geüpload hebt. En dat linkje kun je dus via de mail doorsturen.

Aan de ene kant vind ik het wel handig dat je een linkje door kunt sturen, maar het kost je wel weer een extra handeling, aangezien je moet wachten op de link en die dan apart weer in een mailtje moet zetten. Aan de andere kant moest ik sowieso de verschillende e-mail adressen kopiëren en plakken, dus misschien heft de handeling elkaar wel op.

Wat vinden jullie hiervan, handig of niet?

Funky & Fresh wallpaper bij We Transfer

Wat ik in ieder geval leuk vind aan We Transfer is dat ze 30% van hun wallpapers gebruiken om kosteloos het werk van kunstenaars, designers en andere mensen uit de creative industry  te promoten via This Works. Hier beschrijven ze de verhalen achter de creatives van de wallpapers. Zo vind ikzelf bijvoorbeeld het werk van Laura Callaghan erg leuk en verfrissend!

(Illustrations: Laura Callaghan)

“We geven 30% van onze wallpapers weg aan de creatieve industrie. Hierdoor promoten we het werk van kunstenaars, designers en muzikanten van wie we het werk bewonderen. Op This Works vertellen we de verhalen over deze bijzondere mensen.”

(Grote) Bestanden opslaan, versturen en delen

Zelf maak ik gebruik van Dropbox en Google Drive om bestanden op te slaan en te delen.

We Transfer kun je als App ook gebruiken op je Smartphone en als je een Mac computer hebt (zie: We Transfer voor  iOS en Android en Mac). Via We Transfer kun je tot 2 GB gratis bestanden versturen en daarboven kun je een betaalde versie nemen, waarbij je ook je link kunt personaliseren.

Verder heb ik ook een externe harde schijf met ik dacht iets van 4 Terrabyte, dus daar kan ik wel een eindje mee vooruit.

USB sticks gebruik ik eigenlijk niet meer. Laatst nog wel meegenomen als een back-up, maar ik vind het wel makkelijk om cloudoplossingen zoals Dropbox, Google Drive en We Transfer te gebruiken.

(Photo: Nadia Lee Cohen)

Eén ding is zeker … We zijn in ieder geval een heel eind gekomen sinds de floppydiscs van de jaren 90!

Laat me even weten wat je vind van de nieuwe manier van uploaden van bestanden bij WE Transfer (handig of niet?) en hoe je zelf omgaat met het opslaan en versturen van (grote) bestanden.

© Cynthia Telting | Director #DigiDames | #DigiAcademy

Cynthia Telting is Director van #DigiDames waar ze Digitale trainingen geven aan Vrouwelijke (startende) Ondernemers en Ondernemende Vrouwen om ze te helpen bij hun Digitale Bedrijfsvoering.

Cynthia geeft als externe docent ook graag (gast)colleges op diverse Hogescholen over o.a. Communicatievaardigheden (m.n. Presentatievaardigheden), Communicatieplanning, Trendwatching & Conceptontwikkeling en Ondernemerschap.

Cynthia is een gecertificeerd Online Coach volgens de Ontwikkelingsgerichte benadering bij het Online Coach Centrum.

Cynthia (be)schrijft voor Inspiration Network wat, naast of dankzij passie voor haar werk, haar nog meer bezig houdt.

 

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende sites bij het schrijven van dit artikel:

https://wetransfer.com/

https://wetransfer.com/thisworks/2016/08/18/laura-callaghan/

https://wetransfer.com/thisworks/2016/11/18/curated-rankin-nadia-lee-cohen/

https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_floppy_disk