Interview met #DigiDame van Week 45 Miranda de Groot

 

 

  1. Wie ben je, wat doe je? #wiebenjewatdoeje

    Mijn naam is Miranda de Groot en met mijn bedrijf Energique ondernemers richt ik mij op stress- en verzuimpreventie. Door stresscounseling preventief in te zetten beïnvloed ik de hoge kosten waar bedrijven mee te maken hebben. Ik bied maatwerk aan de medewerkers om beter te leren omgaan met de stress in hun leven wat zorgt voor een gezondere werksituatie en uitval helpt voorkomen.

Doordat stress de rode draad in mijn eigen leven is geweest weet ik als geen ander hoe het je in de weg kan staan. Nadat mijn partner een jaar uit de running is geweest met een burn out en de begeleiding minimaal was en ik zelf te maken had met een bore out, ontstond bij mij het idee om mijn eigen ervaringen en opleidingen in te zetten om stress en verzuim terug te dringen.

Voor meer informatie kun je kijken op: www.energique-ondernemers.nl of link met me op linkedin: https://www.linkedin.com/in/miranda-de-groot/

 

2. Wat was jouw eerste (bij)baan.
Kassière bij de Aldi. Ik weet nog dat ik daar alle codes van de producten uit mijn hoofd moest weten. Uiteindelijk droomde ik zelfs dat ik aan het werk was en geen code meer wist te herinneren, brr.

 

3. Wat zit er (standaard) in jouw tas?
In mijn tas vind je mijn portemonnee, sleutels, labello, deo, zakdoeken, veel pennen, notitieboekje voor als er ideeën opkomen en uiteraard visitekaartjes. Je weet maar nooit wie je tegenkomt.

 

4. Welke quote vind je interessant en waarom?
life is what happens to you while you’re busy making other plans (John Lennon)
We hebben vaak de mooiste dromen maar lijken altijd weer te worden opgeslokt door de waan van de dag. Zo zonde!

 

5. Waar haal jij jouw digitale inspiratie vandaan?
Ik lees eigenlijk alles wat los en vast zit; boeken, tijdschriften, artikelen. Daarnaast luister ik ook podcoast en kijk inspirerende video’s.  Maar soms kan ik ook een gesprek opvangen wat me op ideeën brengt.

 

6. Welke apps zijn voor jou onmisbaar?
Linkedin, Facebook, Rabobank, what’s app, gmail, youtube, parkmobile (geen gedoe meer met geld, ben een echte pinner)

 

7. Wat is jouw digitale droom?
Mijn droom is om zoveel mogelijk mensen te mogen helpen bij het terugdringen van hun stress waardoor ze weer ontspannen in het leven staan en zich focussen op de dingen die echt belangrijk zijn. Het leven is te kort om je steeds druk te maken, geniet!

 

8. Op een schaal van 1 tot 10, hoe Digitaal ben je?
Ik geef mezelf een 7, weet al best veel maar kan ook nog heel veel bijleren.

 

9. Welke Digi training van ons zou je willen volgen en waarom (suggesties voor nieuwe trainingen zijn altijd welkom!)?
Webdesign met WordPress like a pro. Het gebeurt me nog te vaak dat ik iets wil veranderen op mijn site en het me niet goed lukt, superfrustrerend en neemt veel te veel tijd in beslag.

 

10. Welke Digi tips heb je zelf voor ons en de #DigiDames community?
Probeer je altijd te focussen op je uiteindelijke doel. Het gebeurt regelmatig dat je tegen je eigen onzekerheden aanloopt en het zou jammer zijn als dit ervoor zorgt dat je niet doorpakt.

 

11. Waar ben je het meest trots op?
Ik ben het meest trots op mijn gezin: mijn lieve man en prachtige dochter. Daarnaast ben ik erg trots op mezelf dat ik vaak dingen aanga ondanks dat ik ze retespannend vind. Dit heeft me al heel veel mooie ervaringen opgeleverd.

 

12. Welke nieuwe #DigiDame van de week wil je nomineren en waarom?
Claudia Verhey van het Verhalenpakhuis. Claudia is een kei in het schrijven van inspirerende content.
Haar emailadres is: info@hetverhalenpakhuis.nl