Overleven zonder wi-fi

Hoe overleef ik zonder wi-fi?

Van de week lag mijn internet eruit en om de een of andere reden deed 3G van m’n telefoon het ook niet. Zou het ermee te maken hebben dat ik in een woontoren woon? Normaal heb ik Wi-Fi, dus nooit last van gehad. Enfin, super irritant dus geen internet, zeker als je een webdesign bureau hebt. Wat heb ik gedaan om de dag door de komen (los van de internet provider te bestoken met telefoontjes)?

Overleven zonder Wi-Fi

Het was eigenlijk op de een of andere manier ook wel .. durf ik het te zeggen … fijn! Ik ben er zo aan gewend om alles even op te zoeken, even snel een mailtje of WhatsAppje te sturen, even zus en even zo, dat ik écht even afkickverschijnselen had. Maar het was wel prettig om even old school achter m’n pc te zitten en “dingen zonder internet” te doen.

• Ik heb ten eerste deze blog geschreven over overleven zonder internet. Het was alsof er een “arm afgehakt” was, maar dat ik mezelf voorhield wat ik dan nog wel kon. Schrijven dus!

• Ideeën voor blogs bekeken. Meestal heb ik een schriftje bij me waar ik ideeën voor of hele blogs opschrijf. Het zijn dan zaken die me raken, opvallen of interesseren. Ik heb nu een aantal blogs bedacht, bekeken, afgemaakt of herschreven.

• Heey, ik kwam erachter dat ik nog wel m’n e-books kan lezen, omdat het PDF’s zijn. Yesss!! Ik had gratis een boek gedownload over Time management en daar had ik eindelijk tijd voor om dit te lezen (hoe ironisch …).

• Het leek overigens net alsof m’n internet even vakantie had en ik vakantie van m’n internet. Het voelde op de een of andere manier best bevrijdend aan. Ik had laatst in één keer een aantal posts van m’n zakelijke naar m’n privé FB gepost. Leuk, maar de hele avond hoorde ik de piepjes van binnengekomen berichten, waar ik natuurlijk ook overal op wilde antwoorden. Leuk? Natuurlijk! Stressy … yep een beetje.

• Ik doe het wel vaker, maar dan eigenlijk alleen onder de douche en als ik in bed lig: brainstormen. Op ‘t toilet neem ik uiteraard gewoon m’n telefoon mee en app en mail ik (ok, ok … en soms bel ik) gewoon door. Onder de douche komen de meest creatieve ideeën bij me op. Als ik al in bed lig neem ik meestal pen en papier erbij en schrijf ik ‘t snel even op. Onder de douche kan dat niet … hoewel ik ergens had gelezen dat je stiften kan kopen waarmee je op de muur kunt schrijven … ideaal! Enfin, onder de douche gaan m’n gedachten de vrije loop en kan ik ongehinderd associëren, brainstormen, m’n hoofd leeg maken. Nu had ik dus eigenlijk even “vrij” om verder te brainstormen over onze eigen Social Media strategieën, onze marketing uitingen, aanwezigheid netwerk events etc.

Al met al een vreemd dagje, maar ik heb wel andere nuttige dingen kunnen doen, waar ik anders minder tijd voor had genomen. Misschien handig om mijn internet om de zoveel tijd even … héél even vakantie te geven. Het was net even een Rivella moment … vreemd maar wel lekker …

Herkenbaar? Ik ben benieuwd naar jouw zero Wi-Fi survival tips!

 

Wellicht vind je deze posts ook leuk om te lezen: what happens in an internet minute en http://www.apartmenttherapy.com/how-to-work-offline-without-in-155356 met handige offline google services.

 

© Cynthia Telting  | Director #DigiDames 

Cynthia geeft als externe docent ook graag (gast)colleges op diverse Hogescholen over o.a. Communicatievaardigheden (m.n. Presentatievaardigheden), Communicatieplanning, Trendwatching & Conceptontwikkeling en Ondernemerschap.

Cynthia is een gecertificeerd Online Coach volgens de Ontwikkelingsgerichte benadering bij het Online Coach Centrum.

Cynthia (be)schrijft voor Inspiration Network wat, naast of dankzij passie voor haar werk, haar nog meer bezighoudt.