Interview met #DigiDame van Week 30 Aileen Out

1. Wie ben je, wat doe je? #wiebenjewatdoeje

Ik ben Aileen Out, fulltime blogger en schrijver. Na het volgen van een mode studie en mijn ervaring in deze branche, besloot ik mij te verdiepen in mijn andere interesse: bestuur en politiek. Ik ging Bestuurskunde in Den Haag studeren en werkte een aantal jaren bij een grote overheidsinstantie.

 

In augustus 2014 besloot ik mijn beide passies te combineren en ben ik gestart met Prettybusiness, de eerste (én nog steeds de enige) Nederlandstalige blog dat exclusief gericht is op zakelijke mode en uiterlijke verzorging voor dames én heren. De artikelen laten zien dat iedereen op zijn eigen manier een zakelijke stijl kan ontwikkelen, behouden en professionaliseren. De website is eigenlijk voor iedereen die er op het werk of tijdens een sollicitatiegesprek representatief uit wilt zien. Met Prettybusiness heb ik inmiddels van mijn hobby mijn fulltime werk gemaakt.

 

2. Wat was jouw eerste (bij)baan?
Mijn eerste bijbaan was het rondbrengen van folders. Ik vond het echt vreselijk om te doen. Maar het was voor mij wel een goede motivatie om een ander baantje te zoeken die ik wel leuk vond.

 

3. Wat zit er standaard in jouw tas?
Vroeger nam ik vreselijk veel spullen mee, maar inmiddels probeer ik het zoveel als mogelijk te beperken. Momenteel heb ik standaard mijn sleutels, portemonnee, telefoon en een lippenstift bij mij. Als de tas iets groter is, dan zitten er ook wat extra visitekaartjes in en een mini parfum. Door het warme weer neem ik momenteel ook nog wel eens een klein flesje zonnebrand crème en poeder mee.

 

4. Welke quote vind je interessant en waarom?

 

“Always dress like you’re going to see your worst enemy.”

 

– Kimora Lee –

 

   

Ik vind dat veel mensen de kracht van kleding onderschatten. Het draait niet alleen om hoe jij er uitziet maar ook vooral om wat kleding met jou van binnen kan doen.

5. Waar haal jij jouw digitale inspiratie vandaan?
Ik haal veel inspiratie uit de discussies en reacties die komen n.a.v. mijn artikelen. Vooral op LinkedIn wordt er veel op mijn artikelen gereageerd dus dat is voor mij een grote inspiratiebron.

 

6. Welke apps zijn voor jou onmisbaar?
Jeetje, ik zit dagelijks gemiddeld zo’n vier tot vijf uur op mijn telefoon (ik heb een app die het bij houd haha) en ik gebruik best een hoop apps. Sowieso meerdere keren per dag Whatsapp, LinkedIn, Facebook, Instagram, Week Cal, Google Analytics en natuurlijk Mail. Af en toe gebruik ik ook de twee apps van de banken waarbij ik ben aangesloten en Afterlight om mijn foto’s mee te bewerken voordat ik ze op social media plaats.

 

7. Wat is jouw digitale droom?
Ik wil Prettybusiness laten groeien zodat het uiteindelijk dé website wordt waar je alle informatie, weetjes en inspiratie over zakelijke mode en uiterlijke verzorging kunt vinden. Uiteindelijk is het mijn droom om Prettybusiness niet meer alleen te runnen maar er een team op te zetten zodat ik een deel van mijn tijd ook in andere (digitale) projecten kan stoppen.

8. Op een schaal van 1 tot 10, hoe Digitaal ben je?
Ik denk dat ik redelijk digitaal ben. Ik geef mijzelf een 7,5. Ik zit wekelijks tussen de 60 en 80 uur achter de computer en op mijn telefoon. Mijn werk bestaat vooral uit schrijven maar het grootste digitale deel er omheen doe ik ook zelf. Social media, het (technische) beheer van mijn website en foto’s bewerken: ik doe het allemaal op dagelijkse basis. Ik heb wel iemand die mij helpt met mijn website als ik er zelf niet uitkom. Hij adviseert en
leert mij ook te programmeren. Maar tegenwoordig zijn steeds meer mensen handig op digitaal gebied. Het is zo normaal geworden dat ik niet zo goed weet wat voor cijfer ik mijzelf moet geven.

 

9. Welke Digi training van ons zou je willen volgen en waarom?
Ik heb veel interessante trainingen gezien. Onder meer de Give Webinars like a Pro lijkt mij leuk. Ik heb nog nooit een webinar gegeven maar ben wel benieuwd hoe dat werkt.

 

10. Welke Digi tips heb je zelf voor ons en de #DigiDames community?
Geen.

 

11. Waar ben je het meest trots op?
Ik ben trots op het feit dat ik bijna een jaar geleden ontslag nam om fulltime te gaan schrijven en bloggen. Ik gaf mijn stabiliteit op zodat ik kon gaan bouwen aan mijn bedrijf en dat voelt heel goed.

 

12. Welke nieuwe #DigiDame van de week wil je nomineren en waarom?
Mode-ontwerpster en vriendin Laura Blagogee omdat ze altijd bezig is om zichzelf op digitaal gebied te ontwikkelen.