Interview met #DigiDame van Week 26 Amy Mensinga

1. Wie ben je, wat doe je? #wiebenjewatdoeje

Mijn naam is Amy Mensinga. Ik ben mode blogger en vlogger onder de naam The Blonde Tornado. Samen met mijn studiegenoot en vriendin Audrey Woning heb ik een startup in 100% natuurlijke zeep met een girly uitstraling genaamd BlondieSoap.

 

Zo ben ik te vinden op social media:
Instagram: @theblondetornadoblogs
Youtube: the Blonde Tornado 
Website: www.theblondetornado.nl (www.blondiesoap.nl)

 

2. Wat was jouw eerste (bij)baan.
Mijn eerste bijbaan was bij een supermarkt. Ik vond dat echt vreselijk. Op een gegeven moment was het zo aan het zeuren dat mijn leidinggevende zei: Amy denk aan het geld. Daarna ben ik gestopt met het bijbaantje. Ik wist meteen dat mijn doel in het leven was om iets te doen dat ik leuk vind. Niet alleen werken om veel geld te verdienen. Ik wil graag voldoening halen uit mijn werk.

 

3. Wat zit er (standaard) in jouw tas?
In mijn tas zit standaard mijn APK dat staat voor Aansteker, Pen, Kelnersmes. Dit heb ik altijd bij mij omdat ik momenteel een bijbaan heb in de horeca. Daarnaast heb ik altijd mijn lievelings lipstick bij mij van Chanel, een foto van mij en mijn vriend, deodorant, een grote voorraad aan pennen en natuurlijk mijn portemonnee. Ik draag altijd een grote tas bij mij, er zit ook heel veel troep in die ik helemaal niet nodig heb. Zo draag ik bijvoorbeeld al een jaar een glittersteentje bij mij die ik ooit op straat heb gevonden. Ik vond hem mooi en sindsdien heb ik er geen afstand meer van gedaan.

 

4. Welke quote vind je interessant en waarom?
Ik leef echt voor de quote

 

“I’d rather be the one that smiled, than the one that didn’t smile back”.

 

Ik vind dat je tegen iedereen vriendelijk moet zijn. Dat iedereen een kans moet krijgen. Ik hou van die mini ontmoetingen op straat of in de tram waarbij je iemand gewoon een vriendelijke glimlach geeft. Een vriendelijke glimlach van een onbekende kan de hele dag beter maken.

 

5. Waar haal jij jouw digitale inspiratie vandaan?
Mijn grootste inspiratiebronnen zijn Instagram en Pinterest. Wat daar allemaal op te vinden is, is echt geweldig. Ik ben visueel ingesteld en vind daarom beelden erg inspirerend. Wat ik ook nog weleens wil doen is foto’s kijken op de app VSCO. Hier kan je naar albums van andere mensen kijken en je foto’s bewerken.

 

6. Welke apps zijn voor jou onmisbaar?
Apps die voor mij absoluut onmisbaar zijn, zijn Instagram, Lightroom (foto bewerk app), WhatsApp en de ABN Amro bankieren app.

 

7. Wat is jouw digitale droom?
Mijn digitale droom is om de nieuwe Claartjerose van Instagram te worden. Zij is zo gigantisch bekend geworden in zo’n korte tijd. Zij heeft het in mijn ogen helemaal voor elkaar.

 

8. Op een schaal van 1 tot 10, hoe Digitaal ben je?
Ik zou mezelf een 7 geven. Ik weet het een en ander maar ik merk dat ook ik nog elke dag weer iets leer. Natuurlijk begrijp ik hoe Whatsapp, Instagram, LinkedIn etc werken maar ik geloof dat er meer is dan alleen weten hoe iets werkt. Er zijn zoveel gave hacks en technieken om meer volgers te krijgen of betere content te maken. Ik geloof dat een persoon zich daarin altijd kan verbeteren, zo ook ik.

 

9. Welke Digi training van ons zou je willen volgen en waarom?
Ik vind echt zoveel trainingen van DigiDames super gaaf. Op 1 staat: Smartphone fotograferen als een pro. Een smartphone is tegenwoordig niet meer weg te denken. Soms hoor ik van instabloggers dat zij alleen de telefoon gebruiken om foto’s te maken en dan denk ik echt “hoe dan??”. Daarnaast lijken de trainingen design, social media, bloggen en vloggen ook heel interessant. Dit zijn dingen die mij dagelijks bezig houden en waarin ik mijzelf graag wil ontwikkelen.

 

10. Welke Digi tips heb je zelf voor ons en de #DigiDames community?
De tip voor mijzelf en de DigiDames community is, durf meer! Doe eens iets engs waar je niet zeker van weet of het goed gaat of dat je het kan. Ik geloof dat uit spontane gekke ideeën. De mooiste dingen tot stand komen.

 

11. Waar ben je het meest trots op?
Ik ben er erg trots op dat ik mijn blog, The Blonde Tornado, mijn Youtube kanaal en mijn Instagram niet heb laten liggen door mijn studie. Mode is absoluut mijn aller grootste passie. Hiervan komt niks terug in mijn studie. Ik ben erg blij dat ik door middel van die kanalen alsnog mijn passie kan uiten.

 

12. Welke nieuwe #DigiDame van de week wil je nomineren en waarom?
ik zou graag Yaela Klems willen nomineren. Zij is net een blog begonnen wat lijkt op humans of new york, alleen dan in Nederland.