Interview met #DigiDame van Week 29 Annatascha Udinga

1. Wie ben je, wat doe je? #wiebenjewatdoeje

Enthousiast, ondernemend, hard werken met een vleugje humor, onderzoekend, leergierig, zijn een aantal woorden die mij, Annatascha Udinga, 44 jaar, beschrijven. Sinds 1 juni 2017 ben ik een eigen bedrijf gestart, Flex O. In de vorm van een Virtueel Assistent bied ik ZZP’ers en ondernemers flexibele en professionele ondersteuning bij al hun administratieve werkzaamheden. Ik krijg ook vaak de vraag: en de boekhouding dan? Ik antwoord dan met nee. Vol passie vertel ik wat ik wel voor iemand kan betekenen en hoe ik dat aanpak. Ik vind het belangrijk dat een ZZP’er of ondernemer zich kan richten op hun core-business. De administratieve werkzaamheden kan ik dan voor diegene oppakken. En op zodanige manier dat wanneer zij zelf hiervoor weer tijd hebben, zelf heel makkelijk de werkzaamheden kunnen overnemen.

 

In de afgelopen jaren (in loondienst) heb ik veel mensen zoals managers, arbeidsdeskundigen, projectleiders maar ook afdelingen zoals juridische zaken, communicatie en HRM ondersteund. Een toegevoegde waarde hebben voor een ander die daardoor weer verder kan en de energie die dat mij en de ander geeft, heeft ervoor gezorgd dat ik mijn ervaring ook graag inzet voor ZZP’ers en ondernemers. Zo is Flex O ontstaan.

 

2. Wat was jouw eerste (bij)baan?
Al vroeg voelde ik me goed wanneer ik onafhankelijk was en zelfstandig. Zo begon ik op mijn 16e in de vakantieperioden te werken in de schoonmaak. Op de zaterdagen werkte ik als verkoopster/caissière bij Blokker. Ik leerde nieuwe mensen kennen en verdiende mijn eigen geld.

 

3. Wat zit er standaard in jouw tas?
In mijn tas zit van alles. Maar wat je nu in mijn tas vindt, sinds kort, zijn de flyers en visitekaartjes van Flex O. Standaard heb ik altijd in mijn tas mijn make-up en deodorant Ik vind het belangrijk om er verzorgd uit te zien. Telefoon. En een ideeënboek. Tijdens de dag krijg ik vaak inspiratie uit verschillende bronnen en dan noteer ik dat in het boek.

 

4. Welke quote vind je interessant en waarom?

 

”De kunst van te leven is thuis te zijn alsof men op reis is.”

 

Deze quote vind ik interessant omdat je thuis net zoveel avonturen kan beleven als wanneer je op reis bent. Zowel zakelijk als privé. Geniet van de kleine dingen om je heen. Daarnaast heeft deze quote mij doen inzien dat ik werken niet als werken zie maar als mooie dingen doen.

 

5. Waar haal jij jouw digitale inspiratie vandaan?
Mijn digitale inspiratie haal ik uit LinkedIn. Ook bekijk ik veel websites met interessante artikelen over onder andere ondernemen, creativiteit, ontwikkelingen en communicatie.

 

6. Welke apps zijn voor jou onmisbaar?
WhatsApp en Outlook.

 

7. Wat is jouw digitale droom?
Fulltime Virtueel Assistent te zijn en dat mensen tevreden zijn met mijn ondersteuning.

 

8. Op een schaal van 1 tot 10, hoe Digitaal ben je?
Ik geef mezelf een 7. Ik ben redelijk digitaal maar ik leer nog elke dag nieuwe dingen op digitaal gebied.

 

9. Welke Digi training van ons zou je willen volgen en waarom?
Vloggen Like a Pro. Ik ben erg nieuwsgierig wat vloggen voor mij kan betekenen als ZZP’er.

 

10. Welke Digi tips heb je zelf voor ons en de #DigiDames community?
Benut je talenten zoveel mogelijk en zet deze in voor anderen wanneer mogelijk.

 

11. Waar ben je het meest trots op?
Dat ik mensen waardeer en accepteer om wie ze zijn, dat ik lef heb en positief ben ingesteld.

 

12. Welke nieuwe #DigiDame van de week wil je nomineren en waarom?
Ik nomineer Klaske de Jong. Klaske is jongerencoach en haar missie is om (kwetsbare) jongeren te laten ontdekken wat ze het allerliefste doen en het beste uit zichzelf te halen. Je kunt niet jong genoeg beginnen met deze ontdekkingsreis en ik vind het fantastisch dat zij zich specifiek richt op deze doelgroep. Daarnaast is zij een sprankelende persoonlijkheid die een ander iets gunt. Ik gun haar een nominatie als nieuwe DigiDame van de week. Haar e-mailadres is: info@klaskedejongerencoach.nl