Interview met #DigiDame van Week 18 Anne-Claire Geerlings

1. Wie ben je, wat doe je? #wiebenjewatdoeje

Mijn naam is Anne-Claire Geerlings en ik ben een gepassioneerde #digitale marketeer. Na het behalen van mijn Bachelor Degree in International Marketing heb ik bij uiteenlopende bedrijven gewerkt. Vorig jaar besloot ik een traineeship in online marketing te gaan doen, aangezien marketing zich blijft ontwikkelen en ik dus ook niet stil kan staan! Momenteel werk ik als offline en online marketeer bij easyHotel , waar ik elke dag weer gigantisch veel leer op het gebied van alle facetten van marketing en mijn kennis kan toepassen.

 

2. Wat was jouw eerste (bij)baan?

Mijn eerste bijbaantje kreeg ik bij het bakkers concern van Maanen, waar ik op zaterdagen om uur 7 ‘s ochtends met mijn toenmalige collega’s de boel op orde maakte en in de winkel stond. Toen ik voor mijn afstudeerstage een half jaar in Brussel ging wonen, heb ik hier na 6 jaar de deur (met een goed gevoel 😉 ) achter me dicht getrokken.

 

3. Wat zit er (standaard) in jouw tas?

Pfoe, heb je even.. natuurlijk de welbekende digitale must: mijn iPhone. Daarnaast mijn portemonnee, headphones, oplader, make-up tasje, handcreme, een flesje Abercrombie & Fitch (het lekkerste parfum ever), kauwgom, een fles water en een liga evergeen.

 

4. Welke quote vind je interessant en waarom?

 

“Doubt kills more dreams than failure ever will.”

Suzy Kassem

 

Deze dame heeft naar mijn mening vele interessante quotes. We twijfelen al vaak snel aan wat we wel of niet moeten doen in het leven omdat we bang zijn dat een beslissing verkeerd uitpakt. Denk maar eens aan een job switch of het besluit voor jezelf te beginnen. Ik ben echt een twijfelkont en daarom moet ik een quote als deze soms even hardop tegen mijzelf herhalen. Successen worden behaald met vallen en opstaan!

 

5. Waar haal jij jouw digitale inspiratie vandaan?

Blogs, vakgerelateerde social media accounts en webinars. Websites en/of blogs zoals Moz.com & Frankwatching lees ik dagelijks omdat er veel vernieuwende tips en interviews naar voren komen. Ook de discussies die op deze fora ontstaan, zijn weer interessant. Ik probeer dit dan toe te passen in mijn werkgebied of project waar ik mee bezig. Webinars van SEO guru’s woon ik ook af en toe bij, aangezien zij veel effectieve tips hebben voor het MKB.

 

 

6. Welke apps zijn voor jou onmisbaar?

Whatsapp, Spotify, LinkedIn, Facebook (business), RaboBankieren, Nu.nl en webwinkel apps als Zalando en Bol.com. Vooral Whatsapp toont aan hoe snel de wereld digitaliseert! Ik kan me nog herinneren dat we in de brugklas net een mobieltje hadden en beltegoed moesten kopen waarmee je per bericht gelimiteerd was aan een aantal karakters, bizar toch?

 

Ook de ontwikkeling van webwinkel apps vind ik echt top: dag lange rijen tijdens het shoppen op een zaterdag. Gewoon gemakkelijk en snel je spullen online bestellen en vaak kosteloos retouren ook!

 

7. Wat is jouw digitale droom?

Start-ups voorzien van het beste digitale/online marketing advies  Met de kennis die ik op heb opgedaan en in de toekomst zal blijven op doen, wil ik graag bedrijven helpen op hun business online een boost te geven. Ik ben ervan overtuigd dat de digitale wereld zich zal blijven ontwikkelen en door daar op in te spelen met de juiste marketing technieken, heeft een bedrijf meer kans op succes. En succes boeken is uiteindelijk wat iedere ondernemer wilt toch?!

 

8. Op een schaal van 1 tot 10, hoe Digitaal ben je?

Ik denk toch wel een 8. Ik ben het meerendeel van de dag bezig met online werkzaamheden en heb gelukkig flink wat kennis opgedaan op dit gebied in de periode na mijn studie. Traditionele markteting is verschoven naar 90% digitale marketing. Zo moet je ook wel degelijk basis kennis hebben van front-end development (HTML & CSS) waarvan ik 3 jaar geleden misschien had gedacht ‘’huh?’’, maar ik ben blij dat ik daar steeds meer over leer.

 

9. Welke Digi training van ons zou je willen volgen en waarom (suggesties voor nieuwe trainingen zijn altijd welkom)?

De Photoshop training lijkt me erg interessant omdat ik hier nu ook tijdens mijn werk gebruik van maak, maar op basis niveau. Adobe Photoshop biedt zoveel mogelijkheden en het lijkt me echt tof om zelf visuals te bewerken.

 

Een training in Indesign zou ik ook graag volgen. Ook dit bewerkingsprogramma wordt veel gebruikt in mijn vakgebied en je kunt hier alle kanten mee op!

 

10. Welke Digi tips heb je zelf voor ons en de #DigiDames community?

Blijf netwerken en vraag hulp van mensen om jou heen met de juiste kennis om jouw doel te bereiken. Wij vrouwen willen vaak alles alleen doen, maar door kennis te delen komen we veel verder 😉

 

11. Waar ben je het meest trots op?

Mijn moeder en mijn doorzettingskracht (wat ik van haar geleerd heb). Zij is de persoon die altijd voor mij klaar staat, ik alles kan vertellen en “kogel voor mij zal vangen”.