Interview met #DigiDame van Week 48 Anneke Hemmen

 

1. Wie ben je, wat doe je? #wiebenjewatdoeje

Mijn naam is Anneke Hemmen, ondernemer, moeder en vrouw van de leukste man die er is. Ik noem mij zelf ook wel Mobiliteitsstylist. Deze naam is ontstaan vanuit mijn verschillende loopbanen. In mijn 1e loopbaan was ik kapster en in mijn 2e loopbaan HRM manager. Als Mobiliteitsstylist bied ik organisaties creatieve en duurzame HR oplossingen. Daarnaast run ik, samen met drie G-experts, de eerste Loopbaanwinkel in het Noorden van het land.
Onze missie is om bewuste Noorderlingen te creëren die weten waar ze GOED in zijn, dat doen wat ze GAAF vinden om te doen en dat op een GELUKkige, GEZONDe en GROEIzame wijze presenteren op de arbeidsmarkt/werkgever zodat er GELD verdiend wordt. Wij faciliteren organisaties en werkenden bij het op orde krijgen van de eerste 5 G’s (goed-gaaf-geluk-gezond-groei) maar ook om belemmerende overtuigingen weg te nemen die te maken hebben met Geld. Wij bieden LoopbaanBootcamps in de loopbaanwinkel of incompany om in 1 dag bewustwording en beweging te bewerkstelligen!

 

2. Wat was jouw eerste (bij)baan.

Ik kom uit een ondernemersgezin. Mijn ouders hadden van oorsprong een drogisterij, maar hebben vervolgens ook een speelgoed- en stoffenzaak gehad. Mijn eerste baan was dan ook bij mijn ouders. De zaterdagen moest ik aanwezig zijn en een vrije zaterdag was niet aan de orde. Vervolgens ben ik vanaf mijn 15e aan het werk gegaan in het kappersvak!

 

3. Wat zit er (standaard) in jouw tas?

Lipstick! Telefoon en bankpasje…..ik ga eerder weg zonder pasje dan zonder lipstick.

 

4. Welke quote vind je interessant en waarom?

Authentiek zijn; wanneer je in ieder rol jezelf bent!
Deze quote vind ik interessant omdat je het niet leert op school, maar leert door te leven. Als je openstaat voor feedback, luistert en kritisch durft te kijken dan zijn er zoveel mooie en waardevolle leermomenten. Leermomenten die maken dat je jezelf goed leert kennen en vervolgens ook altijd kunt leren. Door er open en eerlijk naar te kijken, te leren en te accepteren word je heel snel authentiek.

 

5. Waar haal jij jouw digitale inspiratie vandaan?

www.frankwatching.com

 

6. Welke apps zijn voor jou onmisbaar?

Whatsapp, Facebook, LinkedIn, Instagram, bankapps.

 

7. Wat is jouw digitale droom?

Dat iedereen zijn eigen carrièreportfolio heeft waarmee hij zijn toegevoegde waarde kan aantonen aan zijn/haar werkgever en/of op de arbeidsmarkt.

 

8. Op een schaal van 1 tot 10, hoe Digitaal ben je?

Ik schat mezelf op een 8 in.

 

9. Welke Digi training van ons zou je willen volgen en waarom (suggesties voor nieuwe trainingen zijn altijd welkom!)?

SEO Bloggen like a pro en Webdesign met WordPress like a pro. Binnenkort ‘moet’ ik aan de slag met onze website www.zelfloopbaanmanagement.nl en wil het nu zelf gaan doen.

 

 

10. Welke Digi tips heb je zelf voor ons en de #DigiDames community?

Mag ik hier nog over nadenken? 😉 ik vind het initiatief van de digidames community ontzettend leuk.

 

11. Waar ben je het meest trots op?

Op mijn eigen ontwikkeling en dat mijn bedrijf staat waar het nu staat. Zeker ook op mijn kinderen, het worden mooie jonge vrouwen.

 

 

12. Welke nieuwe #DigiDame van de week wil je nomineren en waarom?

Marjan van de Bult van www.gelukfabriek.nl omdat zij fantastische visie heeft op het business boosten van ondernemers en ze ondernemers daarin ook digitaal ondersteunt met haar eigen programma.