Interview met #DigiDame van Week 63 Cammy Breeveld  

 

 1. Wie ben je, wat doe je? #wiebenjewatdoeje
  Mijn naam is Cammy Breeveld, 33 jaar, aangenaam! Mijn man en ik wonen samen in een voormalig schoolgebouw in Rotterdam. We hebben hier genoeg ruimte voor onze aankomende gezinsuitbreiding: in oktober verwachten we onze eerste kleine.

Ik doe graag heel veel, ik hou van variatie en ik ben nieuwsgierig. Al sinds de basisschool organiseerde ik clubjes en regelde ik bijvoorbeeld de voetbaltraining voor het schooltoernooi. Hoewel ik zelf makkelijk contact leg, ben ik liever de bemiddelaar in contacten onderling, dan degene die zelf in de spotlight staat. Dat weten maar weinig mensen omdat ik inmiddels gemakkelijk voor de camera sta of voor een groep spreek.

Als oprichter van een evenementorganisatie, waaronder het concept Striktly Salsa & Bachata, hield ik me voor Corona bezig met het samenbrengen van mensen doormiddel van dans. Nu werk ik aan de Startup Movely, een app waarbij mensen zelf eenvoudig bijeenkomsten kunnen realiseren.

 

 1. Wat was jouw eerste (bij)baan?
  Assistent bij een fotostudio in Hoogvliet. Starlight studio’s. Toen ik daar zelf op 13 jarige leeftijd een fotoshoot had, begreep ik dat ze extra hulp kon gebruiken. Bijdehand als ik toen al was, had ik voor mezelf een weekendbaantje geregeld.

 

 1. Wat zit er (standaard) in jouw tas?
  Ik heb één handtas, zwart, past overal bij en mijn laptop past erin. Lekker praktisch. Standaard -naast mijn portemonnee, telefoon en sleutels- zit daarin een kleine haarborstel, lipverzorging van Dr. Hauschka en zonnebrandcrème. Niet te vergeten de nieuwste must-have: mondkapjes..

 

 1. Welke quote vind je interessant en waarom?
  Ik ben dol op het boek van Paulo Coelho, de Alchemist. Mijn favoriete quotes komen meestal hiervandaan, ik blijf dit boek maar opnieuw beluisteren. De quote die mij direct te binnen schiet is:

“When we strive to become better than we are, everything around us becomes better, too.”

Het geeft me moed en het voelt tastbaar, iets waar ik zelf invloed op heb. Ik lijk het ook in de praktijk terug te zien, dat doet me goed.

 

 1. Waar haal jij jouw digitale inspiratie vandaan?
  Storytel, ik luister iedere dag wel een (stukje van) een luisterboek. Op deze manier doe ik nieuwe kennis op en voel ik me geïnspireerd terwijl ik dagelijkse dingen doe. Zoals de afwas, wanneer ik onderweg ben of zelfs in bad lig. Ik besteed zo min mogelijk tijd op tijdlijnen van Facebook of Instagram, de tijdlijn van LinkedIn of Pinterest voeden me meer. Of ik zoek zelf actief inspiratie op, op websites zoals Sprout, Ted.com, Financieel Dagblad en nu ook DigiDames!

 

 1. Welke apps zijn voor jou onmisbaar?
  Notion, Miro en Trello. Dit zijn mijn productiviteitsapps. Ik ben van nature creatief en daarmee minder gestructureerd. Notion helpt mij om gedachtenspinsels op de juiste plek te krijgen. Miro, samen met mijn Apple Pencle en iPad, zijn geweldig voor eindeloos visueel brainstormen, wat ik voorheen nog op papier deed. En Trello “to get shit done”.

Daarnaast de basics zoals mijn Google G-Suite met daarin mijn e-mail, Drive en agenda.

 

 1. Wat is jouw digitale droom?
  Movely! Wij ontwikkelen momenteel zelf een app. In mijn rol als founder en product owner bewaak ik het gehele proces plus de wensen van de gebruiker. Mijn droom is dat over vijf jaar, iedereen afspreekt via Movely. Dat men zich niet meer kan voorstellen dat je zonder kan, zonder Movely is er zoveel onnodig gedoe! Met Movely ligt de focus op waar het om draait: een gezellige bijeenkomst. Niet waar één persoon alle plezier mist, rond rennend om ervoor te zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft. Maar een bijeenkomst die met elkaar tot stand is gekomen en daardoor iedereen kan genieten van het initiatief en de gezelschap.

 

 

 

 1. Op een schaal van 1 tot 10, hoe Digitaal ben je?
  Sinds ik onbegrensd kan “schrijven” via Miro met mijn Apple Pencil: een negen. Ik kan niet zonder handgeschreven en handgetekende notities, gelukkig zijn a3 vellen vol mysterieuze aantekeningen nu verleden tijd door de iPad met pen.

 

 1. Welke Digi training van ons zou je willen volgen en waarom (suggesties voor nieuwe trainingen zijn altijd welkom!)?
  Gelijk een kijkje genomen en ik ben direct enthousiast over: “Smartphone fotograferen like a pro”. Ik wil snel kunnen handelen, onafhankelijk zijn én kwalitatief iets neerzetten. Mijn smartphone is altijd bij me, dus daar zou ik graag meer uit willen halen door zelf meer beeld te creëren.

 

 

 1. Welke Digi tips heb je zelf voor ons en de #DigiDames community?
  Neem regelmatig een digitale detox. Ja, digitaal zijn helpt op heel veel manieren maar even afstand nemen schept weer ruimte en nieuwe ideeën.

 

 1. Waar ben je het meest trots op?
  Mijn nieuwsgierigheid helpt me blijven ontwikkelen, nieuwe skills op te doen en daar energie van te krijgen. Ik ben er trots op dat ik de drive heb om iedere dag een betere versie van mijzelf te willen zijn dan gisteren. Inclusief de mildheid naar mezelf die deze drive balanceert en er ook voor zorgt dat ik niet altijd van mezelf hoef te voldoen aan de verwachting van de buitenwereld.

 

 1. Welke nieuwe #DigiDame van de week wil je nomineren en waarom?
  Ik zag haar naam eerder voorbij komen op de lijst van nominatie, eentje waar ik me volledig bij aansluit: Chau Newien. Heerlijk om haar te volgen en zo op de hoogte te zijn wat merken digitaal uitspoken of wat de nieuwste trends zijn op socials. Daarnaast ken ik haar persoonlijk als een vriendelijke, integere en inspirerende dame.