Interview met #DigiDame van Week 40 Dieuwke Tijsen

1. Wie ben je, wat doe je? #wiebenjewatdoeje

[steekt haar hand uit] “Hallo, ik ben Dieuwke Tijsen, een creatieve duizendpoot, eerstegraads theaterdocent, verbinder, avonturier, gek op Chardonnay, schrijfster, onlangs verliefd geworden op Kroatië, verslaafd aan de zee en netflix, ondernemend, zit nooit stil, te groot verantwoordelijkheid gevoel, eigenwijs, kunst&cultuur liefhebber, dol op borrelen met vrienden, vlogger, professional, impulsief, maar ook moeder van drie kleine gekke mannetjes, getrouwd met mijn liefste, leukste en mooiste vriendje Johan Verheij, Teamsamensteller bij de Publieke Omroep NTR en Boss Lady van CleanEatingNow”.

 

Na mijn laatste bevalling ben ik 55 kilo afgevallen door de gezonde lifestyle Clean Eating, en heb deze lifestyle naar eigen inzicht en ervaring verder ontwikkeld. Met mijn social media activiteiten en website wil ik mijn ervaringen delen en anderen inspireren. Niet alleen om kilo’s kwijt te raken, maar vooral omdat je zoveel energie krijgt van gezond eten en geen last meer hebt van allerlei kwaaltjes. Goed eten, maakt echt het verschil. Je bent wat je eet.

 

Naast een fantastische baan bij de Publieke Omroep NTR, vind ik het erg leerzaam en uitdagend om met mijn eigen bedrijfje steeds meer draagvlak te creëren, en mezelf te blijven ontwikkelen op een gebied waar nu eenmaal onze toekomst ligt.

 

 

2. Wat was jouw eerste (bij)baan?
Vanaf mijn 13e jaar paste ik op, op kinderen uit de straat. Mijn ouders vonden het belangrijk dat ik leerde mijn eigen geld te verdienen. Op jonge leeftijd liep ik met 3 of 4 kinderen tegelijkertijd naar het Vondelpark. Ik verdiende goudgeld voor een meisje van 13, omdat ik elke avond aan het oppassen was en daar leerde voor toetsen of huiswerk deed.

 

3. Wat zit er standaard in jouw tas?
Mijn tas is een beetje een rommeltje. Maar er zijn een aantal dingen die ik altijd bij me heb. Zoals Lipgloss, een telefoonoplader, deodorant, parfum, een borstel, pennen, mijn huissleutel, visitekaartjes, make up, mijn camera en een Nakd reepje. 1x in de zoveel tijd kieper ik de tas om op tafel en vis ik eruit wat in de prullenbak kan.

 

Mijn tas tijdens film/foto opdrachten: mijn Apple Macbook Pro retina 13 inch, met oplader,telefoo externe harde schijf 2x, backup kabels, goud kleurige schaar( van zusje gekregen), blanco A4 papier, mijn bril in koker, harde lenzen vloeistof, lenzen houder, pen, camera oplader, Smint of drop Mentos en de benodigde props mocht ik ook voor spullen op de set zorgen.

 

4. Welke quote vind je interessant en waarom?

 

“Drie essentiële zaken voor geluk in het leven zijn, iets hebben om te doen, iets om van te houden, en iets om te hopen.”

– Joseph Addison

 

Ik denk dat het belangrijk is om iets te doen waar je blij van wordt, en dat je door te houden van iemand en in een relatie jezelf beter blijft ontwikkelen en een getuige van je leven hebt. En het is fijn om altijd iets te wensen over te houden.

 

Ik ben vrij manisch positief ingesteld, de uitspraak “mijn glas is halfvol” past goed bij me. Ik geloof graag in het positieve en dat je zelf voor een groot deel de kwaliteit van je leven in handen hebt.

 

5. Waar haal jij jouw digitale inspiratie vandaan?
Uit alle krochten van het internet. Google, Bloglovin’, Pinterest, Instagram, Linkedin, Twitter , Frankwatching. en mooie foto’s. Maar ook zo maar een artikel waar ik toevallig op stuit.

 

6. Welke apps zijn voor jou onmisbaar?
Eerlijk is eerlijk, ik ben wel een beetje verslaafd aan mijn iPhone. Ik check regelmatig het Weerbericht, Whatsappp, ANWB onderweg (voor de files), Facebook, Pinterest, Linkedin, Instagram, Twitter, en maak gebruik van apps zoals iMovie, teleprompter, de rekenmachine, Trello, Evernote, Foodgawker, Boomerang, Followers+, Muziek, Netflix, en mijn bankapp.

 

7. Wat is jouw digitale droom?
Het is mijn droom om CleanEatingNow uit te laten groeien tot een mooi bedrijf met inspirerende content, recepten, tips. Doordat ik een fulltime baan heb, lukt het me soms niet om alles volgens mij standaards goed en tijdig bij te werken. Het wordt tijd voor ondersteuning en met die stap zullen er snel meerdere stappen volgen. Er ligt een stevige basis. Het gaat nu om verder uitbouwen en richting bepalen.

 

 

Clean Eating Now

 

8. Op een schaal van 1 tot 10, hoe Digitaal ben je?
7/8 denk ik… ik zou nog kunnen leren op het gebied van Nieuwsbrieven maken etc… Maar als ik meer tijd zou hebben zou ik veel meer zelf kunnen uitvinden.

 

9. Welke Digi training van ons zou je willen volgen en waarom?
Mailchimp, vloggen like a pro, webdesign met wordpress, illustrator like a pro… je bent nooit te oud om te leren.

 

10. Welke Digi tips heb je zelf voor ons en de #DigiDames community?

 

1. Geef niet te snel op. Soms moet je online een langere adem hebben en dingen uitproberen.

 

2. Blijf trouw aan jezelf. Er zijn heel veel leuke, inspirerende en mooie websites. Het is goed om naar anderen te blijven kijken en te blijven leren. Soms wil ik wel eens iets overnemen, maar dan merk al snel dat die manier eigenlijk niet bij me past en dan keer ik toch terug naar mijn eigen style. Minder hip misschien, denk ik dan wel eens, maar het past wel bij wie ik ben.

 

3. Wees authentiek, transparant, persoonlijk en onderdeel van het gesprek.

 

 

11. Waar ben je het meest trots op?
Oh jeeh, wat een cliché, maar toch mijn gezin…

 

Maar ook dat ik naast een drukke baan CleanEatingNow ben gestart, en twee boeken heb klaarliggen. Een waargebeurde romantische thriller en een prachtig Belevingsboek over gezond eten.

 

Ennnnn…. ik hoorde een paar dagen geleden dat ik genomineerd ben voor de Food Blog Awards 2017 binnen twee categorieën: beste food foto en beste special interest foodblog… Tja, dan ben ik best wel een beetje trots natuurlijk. Toch een kroontje op het werk. En stemmen mag natuurlijk…;-)

 

 

Food Blog Awards: Stemmen!

 

12. Welke nieuwe #DigiDame van de week wil je nomineren en waarom?
Wendy Bouman, van o.a. Liefde voor Papier en Hippit. Ik vind het heel knap van haar dat ze gewoon twee eigen en succesvolle bedrijfjes heeft . Dat zegt gewoon iets over de mentaliteit van iemand en dat spreekt me aan. Je moet over uithoudingsvermogen, geduld, liefde, positivisme, wilskracht, creativiteit en doorzettingsvermogen beschikken.