Interview met #DigiDame van Week 12 Elaisa Akua

1. Wie ben je, wat doe je? #wiebenjewatdoeje

Ik ben Elaisa Akua, 24 jaar en ik ben sinds mijn 16e actief met dansen. Momenteel ben ik heel erg bezig met het ontwikkelen van mijzelf als danser en het bouwen van een toegangelijk platvorm voor verschillende sectoren in de kunst.

 

Na het behalen van mijn dansdiploma op het ROC van Amsterdam ‘PACT’, vervolgde ik mijn studie in Parijs waar ik me verdiepte in Jazz danstechnieken, van old-skool Jazz tot Afro-Jazz. Hierna vervolgde mijn journey zich naar New York, waar ik een jaar lang studeerde op ‘The Ailey School’.

 

Vanwege onvoldoende beschikking van financiële middelen, moest ik na een jaar noodgedwongen stoppen met de opleiding en weer terug keren naar Nederland. Ik koos ervoor om mijn verlopige terug keer positief te benaderen en begon met een spaarplan. Ik ben nu al een aantal maanden bezig met het sparen, zodat ik mijn opleiding weer kan bekostigen, daarnaast ben ik ook een crowdfunding actie begonnen via ‘voordekunt’: Voordekunst Elaisa Akua – Back to Ailey. Op deze manier probeer ik het laatste deel van mijn studiekosten bij elkaar te krijgen en kunnen potentiële donateurs een indruk van mij krijgen als danser en mijn visie als danser.

 

2. Wat was jouw eerste (bij)baan?

Mijn eerste bijbaan was in de Mc Donald toen ik net 16 werd. Het duurde niet lang voordat ik er achter kwam dat het totaal niks voor mij was. Wat ik hier het meeste heb geleerd is, doe nooit iets wat je niet gelukkig maakt al brengt het wel wat centjes op. Geluk gaat voor de centjes, centjes komen en gaan, maar geluk dat blijft bestaan!

 

3. Wat zit er (standaard) in jouw tas?

 

Danskleding, tennisbal (voor het uitrollen van gespannen spieren), water.

 

4. Welke quote vind je interessant en waarom?

 

 

 

 

“Dance is for everybody.

I believe that the dance came from the people and should always be delivered back to the people.”

Alvin Ailey 

 

 

 

 

 

 

5. Waar haal jij jouw digitale inspiratie vandaan?

Ik haal mijn inspiratie voornamelijk uit instagram pages, boeken (Maya Angelou) en uit mijn vrienden die zich bezig houden met een positieve verandering in de samenleving d.m.v. kunst.

 

6. Welke apps zijn voor jou onmisbaar?

WhatsApp, Gmail.

 

7. Wat is jouw digitale droom?

Het hebben van een eigen digitaal platform, waarop de diversiteit van kunst en cultuur op een positieve manier wordt benadrukt en mensen openlijk hun verhaal kwijt kunnen, zonder dat zich moeten belemmeren door bepaalde voorwaarden van bijv. de opdrachtgever, waardoor de puurheid van hun verhaal verdwijnt.

 

8. Op een schaal van 1 tot 10, hoe Digitaal ben je?

Ik geef mezelf een 7, omdat ik heel actief kan zijn op social media, maar alleen als het een toegevoegde waarde geeft in mijn dagelijkse bezigheid. Ik speel nooit spelletjes op mijn telefoon en zijn de meeste apps op mijn telefoon bijzaak.

 

9. Welke Digi training van ons zou je willen volgen en waarom?

‘Webdesign met WordPress like a pro’. Ik wil graag in staat kunnen zijn om mijn eigen website te kunnen de
signen, zoder dat ik afhankelijk hoef te zijn van anderen. Het is uiteindelijk mijn website met mijn visie en het is wel zo fijn als je daar zelf aan zou kunnen werken.

 

10. Welke Digi tips heb je zelf voor ons en de #DigiDames community?

Keep on doing what you love and never give up your true passion, because we a
re going to face difficulties amoung our journey but those are only to make us stronger. #RootedJourney

 

And never forget SHARING IS CARING!!!

 

11. Waar ben je het meest trots op?

Ik ben het meest trots op mijn roots. Alhoewel mijn ouders beide van Surinaamse afkomst zijn, ben ik er van bewust dat mijn wortels in Afrika liggen.

 

12. Welke nieuwe #DigiDame van de week wil je nomineren en waarom?

Ik wil graag Dionysa Elbers nomineren. Ze vind het geweldig om ook op de site van de #DigiDames te staan; naast Miss Black Hair is ze namelijk ook ondernemer.