Interview met #DigiDame van Week 39 Erica Baltimore

 1. Wie ben je, wat doe je? #wiebenjewatdoeje

Ik ben Erica Baltimore ( 39 jaar oud) en ben kunstfotograaf en filmregisseur.

Mijn werk ligt op het snijvlak van een sociale & imaginaire wereld waar alles mogelijk is. De sferische verhalende beelden die ik maak zijn tijdloos, authentiek en esthetisch. Ik werk ook in opdracht voor zowel creatieve bureaus als particulieren/creatieve zzp’ers. Verder heb ik met enige regelmaat ook exposities van mijn kunst foto’s en korte kunst films. Ik heb creatieve fotografie workshops gegeven bij Buitenkunst en bij Apple heb ik o.a. workshops gegeven aan consumenten over hard & software.

 

Bekijk mijn website op www.ericabaltimore.com

 

 1. Wat was jouw eerste (bij)baan?

Mijn eerste bijbaantje was toen ik 16 jaar oud was op mijn bordeaux rode brommer Puch Maxi, ging ik in alle vroegte naar de kassen. Zittend op een laag verrijdbaar stoeltje moest ik tomaten plukken en bestuiven. Wat ik daar vooral heb geleerd is verantwoording te nemen voor je taken.

 

 1. Wat zit er standaard in jouw tas?

Mijn standaard tas : iPhone, paspoort, make- up tasje, deo, portemonnee, huissleutels, visitekaartjes.

 

Mijn tas tijdens opdrachten: mijn Apple Macbook Pro retina 13 inch, telefoon, externe harde schijf, opladers, back- up kabels, goud kleurige schaar( van zusje gekregen), blanco A4 papier, mijn bril in koker, lenzen vloeistof, pen, camera oplader, en de benodigde props mocht ik ook voor spullen op de set zorgen.

 

 1. Welke quote vind je interessant en waarom?

 

“Ik heb het nog nooit gedaan, maar denk dat ik het wel kan!”

– Pipi Langkous

 

Ik heb de overtuiging als je dingen probeert of gewoon fouten maakt (hoort er ook bij ) en een positieve kijk op het leven hebt, dan kun je heel veel leren waarvan je misschien in de eerste instantie denkt dat het misschien niet haalbaar is, maar je bent in staat tot veel meer dan je denkt. Alles is dus mogelijk.

 

 1. Waar haal jij jouw digitale inspiratie vandaan?

Digitale inspiratie op diverse kanalen. Ik kijk vooral naar korte films op Vimeo. Op Netflix kijk ik soms naar series of een lange film. Pinterest gebruik ik vaak als foto inspiratie of om moodboards te maken. Bijzondere verhalen die ik af en toe op Facebook lees. Humans of NewYork vind ik bijvoorbeeld een mooie pagina met mensen met bijzondere levensverhalen en prachtig ook in beeld gebracht op een documentaire manier.

 

 1. Welke apps zijn voor jou onmisbaar?

Op mijn telefoon: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, Ov9292, Google Maps, Triodos app, Dropbox, iTunes ,Vimeo, Notes, Calendar, Pinterest,

Final Draft ( scenario app), WhatsApp, Skype, Timer, Photo app elke dag natuurlijk heb ook de Pro app hiervoor.

 

Op mijn laptop: gebruik ik vooral de apps /programma’s Final Cut Pro voor video bewerking, Adobe Photoshop, Vimeo, We Transfer en One Password echt een aanrader (een app waar je maar 1 wachtwoord hoeft te onthouden en waar je toegang krijgt tot al je andere wachtwoorden en dat ook kan synchroniseren met andere apparaten.

 

 1. Wat is jouw digitale droom?

Dat mensen mijn films over de hele wereld digitaal gaan bekijken en aankopen. En een digitale webshop voor mijn kunst foto’s die ik eenvoudig kan bedienen en zelf kan beheren.

 

 1. Op een schaal van 1 tot 10, hoe Digitaal ben je?

Ik geef mezelf een 8. Ik weet aardig wat, maar ik kan nog veel meer leren.

Het scheelt dat ik leergierig ben, de ontwikkelingen volgen elkaar snel op dus je moet het wel allemaal bijhouden met name ook i.v.m. updates.

 

Een aantal jaar geleden heb ik voor Apple gewerkt en ook veel over soft & hardware geleerd en ook o.a. workshops aan consumenten gegeven wat erg leuk was om in gewone “normale” mensen taal uit te leggen wat al die “ingewikkelde” technologie nu toch betekent en ze te inspireren.

 

 1. Welke Digi training van ons zou je willen volgen en waarom?

Webdesign like a pro WordPress training 2.

 

 1. Welke Digi tips heb je zelf voor ons en de #DigiDames community?

Tip: misschien een idee workshop video editing?

 

 1. Waar ben je het meest trots op?

Ik ben het meest trots op mijn eerste professioneel geproduceerde geregisseerde korte film op het NFF( Nederlands Film Festival) Utrecht geselecteerd werd en in première ging in 2014. Een zaal met 300 mensen die je film gaan bekijken die je met ongeveer 26 gepassioneerde mensen hebt gemaakt fantastisch toch!

 

Dat ik nog steeds een jonge honden mentaliteit heb. Het leven is een avontuur. Ik vind het heerlijk om samen te werken met creatieve zielen en het werk met zijn allen naar een next level, artistiek hoogtepunt te tillen. Ik ben enthousiast en heb veel inspiratie en probeer dat aan iedereen door te geven.

 

 1. Welke nieuwe #DigiDame van de week wil je nomineren en waarom?

Anouk Visser, omdat ze de grootste computernerd is ( in positieve zin) die ik ken!