Interview met #DigiDame van Week 10 Eva Stroo

1. Wie ben je, wat doe je? #wiebenjewatdoeje

Aangenaam, ik ben Eva Stroo. In 2008 heb ik in een wetenschappelijk onderzoek gedaan in de jeugdgevangenis in Suriname, en sindsdien was ik niet meer weg te slaan uit het mooie land waar alles kan en alles mag. Inmiddels ben ik geëmigreerd en heb ik mijn eigen bedrijf Screen, van analyse tot oplossing: www.facebook.com/screensurinamecaribbean

 

Screen is gericht op het optimaliseren van het personeel in organisaties en alle diensten zijn wetenschappelijk onderbouwd, zodat we daadwerkelijk kwaliteit leveren. Wij testen (potentiële) werknemers op persoonlijkheid en capaciteiten, om de juiste persoon op de juiste plaats te krijgen. Daarnaast bieden we individuele trajecten en groepstrainingen zoals kritisch redeneren, effectief communiceren, sales en hospitality.

 

2. Wat was jouw eerste (bij)baan.

Tijdens mijn studie psychologie werkte ik als erkend Hypotheekadviseur. Compleet wat anders dan wat ik nu doe, maar ben er toentertijd ingerold en het was altijd een gezellige boel. Nu ben ik heel blij met die kennis en ervaring, zodat ik de commerciële kant kan bundelen met de kennis over gedragsverandering, wat een goede combinatie is voor Screen.

 

3. Wat zit er (standaard) in jouw tas?

 

Heel veel spulletjes, voor het geval dat… Nou ja, dat hou ik mezelf altijd voor, maar 9 van de 10 dingen gebruik ik zelden. Sowieso wel meerdere notitieboekjes en een hoop pennen, voor aantekeningen tijdens mijn werkzaamheden en het maken (en afstrepen!) van to do lijstjes.

 

4. Welke quote vind je interessant en waarom?

 

 

“Keep your heels, head and standards high.”

 

De quote is aardig vanzelfsprekend en naar mijn idee goed passend bij #DigiDames!

 

5. Waar haal jij jouw digitale inspiratie vandaan?

Ik ben groot fan van TEDx filmpjes, omdat ze vaak interessant en pakkend zijn, maar niet te veel tijd in beslag nemen.

 

6. Welke apps zijn voor jou onmisbaar?

WhatsApp, Facebook, Instagram en maps.me (ik ben op dat gebied die typische vrouw die overal de weg kwijt raakt).

 

7. Wat is jouw digitale droom?

Zoals al eerder genoemd ben ik woonachtig in Suriname en is de digitale wereld hier nog erg in opkomst. Ik wens dan ook voor Suriname dat iedereen de beschikking krijgt over internet en daarmee weet om te gaan ten behoeve van de eigen ontwikkeling op elk gebied, en dat veel processen worden geautomatiseerd en gedigitaliseerd voor meer efficiëntie.

 

8. Op een schaal van 1 tot 10, hoe Digitaal ben je?

6.5. Ik gebruik social media en email voor promotie van Screen, maar ik weet ook dat ik nog een hoop te leren heb op dit gebied om er nog meer uit te kunnen halen!

 

9. Welke Digi training van ons zou je willen volgen en waarom?

Webdesign met WordPress like a pro. Ik heb nog geen website voor Screen omdat uit cijfers is gebleken dat Facebook in Suriname de beste digitale promotie is, waardoor ik een website niet als eerste prioriteit heb gezien. Maar natuurlijk vind ik wel dat een website erbij hoort, dus als ik het zelf kan maken en aanpassen zou het helemaal leuk en handig zijn!

 

10. Welke Digi tips heb je zelf voor ons en de #DigiDames community?

Je netwerk, zowel online als offline is van groot belang, helemaal in Suriname. Zorg dat je veel mensen leert kennen om je kennis, potentiële klanten en eigen zichtbaarheid te vergroten.

 

11. Welke nieuwe #DigiDame van de week wil je nomineren en waarom?

Ik wil graag Geneviève Zeefal nomineren. We zijn allebei geëmigreerd van Amsterdam naar Paramaribo en ze is ook hard bezig om haar eigen product op te bouwen. Ze is net zoals de andere digidames een powervrouw, dus lees hier binnenkort alles over haar Krappa by Gigi of like het alvast op Facebook!