Interview met #DigiDame van Week 58 Ingemar Francisca

 

 1. Wie ben je, wat doe je? #wiebenjewatdoeje
  Hi!
  Mijn naam is Ingemar Francisca. Ik ben bijna 53 jaar oud en ben moeder van 3 volwassen zonen van 29, 28 en 22 jaar en 1 kleine meid van 11 jaar oud. Ik woon samen met mijn vriend en zijn tweelingdochters van…ook 11 jaar (!). Ik ben pedagoog, Family Mediator, Verzoener, Podcaster kindercoach en sinds mei van dit jaar trainer bij mijn eigen leerplatform ISVV Academy. Alles wat ik doe heeft één ding gemeen; Ik vind het fijn om mensen te inspireren en te ondersteunen in hun reis.

 

De Verzoendagen
Ik hou me op verschillende manieren bezig met de thema’s verzoenen en vergeven. Het begon allemaal in 2013. 5 jaar lang heb ik een evenement (De Verzoendag) georganiseerd om vergeving en verzoening te promoten en onder de aandacht te brengen middels theater, Spoken Word, muziek en motivational speakers. Mijn eerste event was in 2014 met Jetty Mathurin. Tijdens alle verzoendagen heb ik, in samenwerking met een grote groep mediators, gratis verzoengesprekken aangeboden voor iedereen die een conflict wilde bijleggen #ikstavooverzoening)

 

 

 

 

Er was eens Pijn – de podcast
#Erwaseenspijn is een Podcast waarin ik met vrouwen in gesprek ga over hun verhaal van pijn, schaamte, vergeving en/of verzoening. En vooral op welke creatieve manier, de heldin in hen, is omgegaan met de tegenslagen of het hen is gelukt om terug op de rails te komen. Ook wil ik weten wat er voor nodig was om de immense pijn en obstakels te overwinnen. Want vaak is pijn niet het einde maar een nieuw begin ergens van. Een soort van Spiritual Awakening. Er was eens pijn is een productie van #ikstavoorverzoening.

Via deze link kun je naar de verhalen van mijn inspirerende gasten luisteren https://player.whooshkaa.com/shows/er-was-eens-pijn.

Je kunt ook ons ook vinden op Spotify en Apple iTunes. In april heb ik mijn laatste aflevering opgenomen. Om ruimte te maken voor nieuwe dingen op mijn pad.

 

 

 

Er was eens Pijn – Het boekje

Na veel uren zwoegen achter mijn Laptop, de nodige – tijdelijke – writers blocks en wat ‘magische momenten’ heb ik eindelijk mijn boekje gepublicerd.

Er was eens pijn is een inspiratie zakboekje, een bundel van gedichten en korte verhalen waarin ik op een creatieve manier het spel tussen onze hersenspinsels en emoties weergeeft.

In mijn bundel geef ik woorden aan gevoelens en maakt ik emoties tot personages. Het doel van mijn boek is enerzijds de lezer te inspireren en anderzijds te stimuleren om zich te verzoenen met zichzelf en, waar nodig, de kracht te verzamelen om niet op te geven. Kortom de rode draad in ‘Er was eens pijn’ is dat pijn, teleurstelling en verdriet niet het eindpunt is, maar vaak een voorbode van een nieuw begin.

Onderdeel van mijn bundel (en ook van de podcast) is de steen van Verzoening (de Verzoensteen). De stenen hebben een prachtige missie. Ze willen een vijandige stilte doorbreken, vrede sluiten, een ruzie wil bijleggen, verzoening stimuleren of juist loslaten stimuleren. Door de verzoenstenen blijf ik letterlijk een steentje bijdragen aan een mooiere wereld!

 

 

ISVV Academy

ISVV (afkorting voor Ik Sta Voor Verzoening) Academy is een nieuwe en jong initiatief! Om precies te zijn formeel sinds mei 20121. ISVV Academy is een stimulerende online leerplatform. Een platform waar persoonlijke ontwikkeling een belangrijke plek inneemt. Leer nieuwe vaardigheden in je eigen tijd en op je eigen manier van super toffe trainers. De eerste trainer heeft zich al aangemeld en ben nu in gesprek met de tweede trainer. Het lijkt me geweldig met op den dur met een grote groep trainers samen te werken. Want wat je wil leren, kun je leren!

Meer info www.isvvacademy.nl https://www.facebook.com/isvvacademy en https://www.instagram.com/isvvacademy/

 

Wist je dat ik de WordPress Website van ISVV Academy helemaal zelf heb gemaakt? Met andere woorden, dit heb ik gedaan zonder ervaring met WordPress! Hoe gaaf is dat! Kortom, dit is de kracht van Online leren en zelfstudie.  Naast mijn opleiding, als pedagoog en familie mediator, heb ik veel geleerd door zelf-oefening. Alles bij elkaar en een heleboel lef, hebben mij op hele mooie en bijzondere plekken gebracht.

 

 1. Wat was jouw eerste (bij)baan?
  Mijn allereerste bijbaan was in een Turkse groenten winkel in Amsterdam Oost bij Nouri. Ik werkte daar op de zaterdag onder dwang van mijn moeder (grinnik). Er heen gaan vond ik verschrikkelijk maar eenmaal daar vond ik het leuk om er te zijn. Ondanks alles heb ik warme herinneringen aan die tijd.

 

 1. Wat zit er (standaard) in jouw tas?
  Mijn toilettasje, mijn portemonnee en mobiele telefoon.

 

Welke quote vind je interessant en waarom?
Ik heb twee favoriete quotes.
De eerste is: De oplossing is dichterbij dan je denkt.
En de tweede is: I needed a hero so that’s what I became.

 

De reden waarom ik zo van deze quotes hou vertel ik je hieronder.

 

“Op mijn 16e jaar behaalde ik mijn MAVO diploma en vond dat voldoende. Tegen het einde van mijn 10 jarige  huwelijk, rond mijn 30ste, besefte ik dat een MAVO diploma en een middelmatige beheersing van de Nederlandes taal onvoldoende was om goed mee te komen op de arbeidsmarkt. Met een falend huwelijk, drie kleine kinderen van 7, 6 en 1,5 jaar, mijn Dikke van Dale en een abonnement op de Volkskrant zou ik bewijzen, dat waar een wil is een weg mogelijk kon worden.

 

In 2002 was mijn echtscheiding definitief. Verdrietig, eenzaam, met een torenhoge schuld uit het huwelijk van 20.000 euro, een dosis lef, doorzettingsvermogen en ambitie schoolde ik mij in 4 jaar tijd tot HBO pedagoog. In de jaren die volgen bekleedde ik diverse leidinggevende functies en ben op ‘eigen’ kracht in oktober 2010 schuldvrij geworden. In november 2010 gaf ik mijn baan als regiomanager bij de welzijnsinstelling op en ging fulltime ondernemen. Het leek het mij voor de wind te gaan totdat ik met een zakelijke wanbetaler te maken kreeg. Mijn creatieve ‘genie’ en doorzettingsvermogen werden wederom aangewakkerd. Ik slaagde er wederom in om kansen te zien en deze te benutten.

Mijn verhaal is een verhaal van accepteren, loslaten, kracht herwinnen en geloven in het ‘onmogelijke’.

 

Mijn eerste quote: de oplossing is dichterbij dan je denkt, heeft mij de veerkracht en doorzettingsvermogen gegeven die ik elke keer weer nodig had om de beren op mijn weg te verslaan. Elke keer als ik ontmoedigd raakte en de handdoek in de ring wilde gooien fluisterde, ik zachtjes tegen mezelf: “Hey meid, geef niet op. Je weet maar nooit. Want wie weet is de oplossing heel dichtbij. Als je nu opgeeft is het allemaal voor niets geweest”.

Mijn tweede quote: I needed a hero so that’s what I became, heeft mijn oudste zoon rond mijn 44ste leeftijd op mijn lichaam getattoeerd. Elke keer als ik het niet zie zitten en ik een motivatie nodig hebt kijk ik ernaar als een liefdevolle reminder. Want ja hoor, ik ben mijn eigen heldin geworden!

 

 1. Waar haal jij jouw digitale inspiratie vandaan?
  Youtube; ik luister graag naar inspirationals en naar audioboeken. En kijk heel graag naar tutorials. Zo heb ik mijn volledige Website gebouwd.

Spotify: Muziek inspireert mij niet alleen maar geeft mij ook een intens gevoel van geluk waardoor ik voor mijn meer gedaan krijg.

 

 1. Welke apps zijn voor jou onmisbaar?
  Facebook, Instagram en LinkedIn – voor o.a. het posten van mijn quotes en de nieuwe afleveringen van mijn podcast te promoten.

Trello – Om goed georganiseerd te blijven, zowel persoonlijk en zakelijk

Whoohskaa – De hosting platform van mijn podcast

Pinterest- voor inspiratie en ontspanning

Apple mail – Onmisbaar voor mij!

Simplybook. Me – Mijn bookingssysteem

Moneybird – Factureringsprogramma

Whereby – voor het voeren van mijn online afpraken

Unsplashed – voor gave foto’s voor de quotes die ik maak.

 

 1. Wat is jouw digitale droom?
  Ik wil bekendheid verwerven met mijn stem, mijn quotes en met mijn online trainingen. Hiermee bedoel ik dat ik een inspiratie wil zijn voor anderen alleen al bij het horen van mijn stem via podcast of radio. Wat betreft mijn quotes heb ik sinds mijn 19e het verlangen om met mijn quotes een positieve impact te maken op anderen. En dat lukt aardig…

 

 1. Op een schaal van 1 tot 10, hoe Digitaal ben je?
  Toch wel een 9,5. Ik kan mijn weg aardig in de digitale wereld vinden.

 

 1. Welke Digi training van ons zou je willen volgen en waarom (suggesties voor nieuwe trainingen zijn altijd welkom!)?
  Ik zou wel meer willen leren over LinkedIn (LinkedIn like a pro). Hoe maak ik daar nou optimaal gebruik van?

 

LinkedIn like a Pro #DigiAcademy

 

 

 1. Welke Digi tips heb je zelf voor ons en de #DigiDames community?
  Wees jezelf. Blijf ‘je ding’ doen. Ook al zie je niet direct het resultaat dat je voor ogen hebt. Blijf trouw aan jezelf en aan jouw proces. En heb lief waarmee je bezig bent en geniet ervan.

 

 1. Waar ben je het meest trots op?
  Ik ben het meest trots de persoon die ik geworden ondanks alle moeilijke periodes en omstandigheden. Dat ik nog steeds met een open blik naar de wereld kan kijken én dat het meisje in mij er mag zijn.

 

 1. Welke nieuwe #DigiDame van de week wil je nomineren en waarom?
  Ik nomineer Entrepreneur, mom, coach, mentor, creative, positive, early riser with a growth mindset, but above of all committed to help you discover and create the life you truly love”  – Charlotte Duzong.

Charlotte stimuleert mensen o.a om uit hun comfortzone te komen. De manieren waarop zij dat doet vind ik top! En heeft een zeer bijzonder talent met het tot leven brengen van kleding! Haar website: http://www.instagram.com/creative_fashion_academy