Interview met #DigiDame van Week 13 Gabriella van der Linden

1. Wie ben je, wat doe je? #wiebenjewatdoeje

Gabriella van der Linden, ondernemer, marketing copywriter en communicatieadviseur bij Werkwoordwinkel en Goyon, Spanjaardt & Van der Linden. Ik zet mensen en bedrijven in de markt met woorden die werken: pakkende tekst die de doelgroep raakt. Heel veel webtekst, social media content en blogs, maar ook offline werk, marketinghulp en brainstorms. En dat alles leer ik ook weer aan anderen in eendaagse masterclasses en 1-op-1-training.

 

Werkwoord Winkel

Design your own path

Facebook Werkwoord Winkel

 

2. Wat was jouw eerste (bij)baan.

Op mijn elfde zaterdagochtenden bij de melkboer om de hoek: vakkenvullen, kaas en vleeswaren snijden met zo’n bloedenge snijmachine, en mensen helpen achter de toonbank. Leuk waren vooral de verdiensten (1,25 per uur!). Heb ik ook het pakje sigaretten gestolen dat de start was van een lange rookcarrière… te verleidelijk blijkbaar, in dat stille magazijn. Superblij nu al een paar jaar een niet-roker te zijn.
3. Wat zit er (standaard) in jouw tas?

 

Ik heb een grote tas… omdat mijn laptop vaak mee is. Ik werk graag onderweg en soms ook bij klanten. Haast altijd ook in de tas een stapeltje ontvangen visitekaartjes en papieren waar ik nog iets mee moet. Mijn telefoon hoort er bij (nu nodig om de foto te maken). 😉

 

 

4. Welke quote vind je interessant en waarom?

 

“Relax. Nothing is under control.”

 

Ik hou van de schijnbare tegenstelling. En van de waarheid erin: in control zijn geeft een vals gevoel van veiligheid. Om te bereiken wat je wilt, zul je hard moeten werken, maar het leren loslaten en vertrouwen gaat daarmee prima samen. Het brengt je stukken verder omdat je de nieuwe dingen veel beter herkent.

 

5. Waar haal jij jouw digitale inspiratie vandaan?

Facebook, ik volg ook voor klanten dagelijks een berg pagina’s. Volkskrant en Nu.nl. En het dagelijkse artikeltje van marketinginspirator Seth Godin (Sethgodin Typepad).

 

6. Welke apps zijn voor jou onmisbaar?

WhatsApp, Wordfeud (vooral voor de chatfunctie met mijn bijna 90-jarige stoere moeder), bankieren, Facebook, LinkedIn, Kindle.

 

7. Wat is jouw digitale droom?

Een supermooie, maatwerk website met unieke illustraties en veel fijne typografie – die ook nog eens heel functioneel is in bezoekerservaring en SEO. Zo eentje waar je blij van wordt als je ‘m opent… Echt een droom omdat mijn huidige site prima is, dus dan heb je altijd andere prioriteiten.

 

8. Op een schaal van 1 tot 10, hoe Digitaal ben je?

Een 8. Ik doe veel in mijn werk, maar loop bewust niet voorop. En ik vind het belangrijk en leuk om het nodige ‘gewoon’ te blijven doen. Het scheelt stress om niet altijd bereikbaar te zijn, ik vind mijn papieren agenda overzichtelijker en lezen van papier heeft ook al een ander effect: die mindfulness en vrijheid zijn de moeite waard als je eenmaal een beetje af durft te kicken ;).

 

9. Welke Digi training van ons zou je willen volgen en waarom?

Smartphone-fotograferen staat nog steeds op mijn verlanglijstje!

 

10. Welke Digi tips heb je zelf voor ons en de #DigiDames community?

Zorg voor een goed LinkedInprofiel, met een professionele foto, en hou het bij! En als je een bedrijf hebt: wees muggenzifterig selectief in je totale communicatie, en bij wat je privé plaatst. Alles is marketing: de tekst bij je vakantiefoto, de reactie van je tante ‘wat leuk, je bedrijfje!’, en zelfs het zinnetje op je factuur. Marketing werkt met het onderbewustzijn, en dit zijn allemaal elementen die een hopeloze of juist geweldige indruk geven.

 

11. Waar ben je het meest trots op?

Op mijn talent me in de klanten te verplaatsen. Da’s de keerzijde van een onzekere aanpasser zijn. Het was heerlijk om zoiets superpositiefs te ontdekken in een eigenschap die ik eerst matig vond.

 

12. Welke nieuwe #DigiDame van de week wil je nomineren en waarom?

Hayley Johnson. Haar Language School English Breeze in Den Haag is in een paar jaar uitgegroeid tot een begrip, een echt inspirerende ondernemer dus. Ik volgde ooit een cursus Business English bij haar waar ik nog steeds heel veel aan heb.

 

Zie English Breeze .