Interview met #DigiDame van Week 6 Ghislaine Cals


1. Wie ben je, wat doe je? #wiebenjewatdoeje

Ghislaine Cals, social media coach en trainer. Ik help met name zelfstandig ondernemers met hun social media: het opzetten van accounts, de contentstrategie. Ik doe ook de social media voor ondernemers of bedrijven en we bieden dit ook aan vanuit het PEPteam: Peer Events en Promotion: een club van enthousiaste zelfstandigen die hun krachten hebben gebundeld en samen opdrachten uitvoeren voor opdrachtgevers.

 

Mijn website en Facebook pagina kan je bekijken op:
Cals Media
Facebook Cals Media

 

2. Wat was jouw eerste (bij)baan.

Goeie vraag..  ik ben al vrij jong begonnen met oppassen, met mijn moeder als achtervang. Ik vond het leuk om voor een kindje te zorgen, zeker als ze wat ouder werden en je liedjes kon zingen en samen spelen. Ik kon me nog helemaal in die kinderwereld verplaatsen. Soms vond ik het wel moeilijk om streng of consequent te zijn, dan bleven ze je maar uittesten met niet gaan slapen ofzo. En de verantwoordelijkheid vond ik soms ook best heftig. Ik ben een keer, na een vakantie, vergeten een kindje uit school te halen en de moeder was best in paniek. Daar baalde ik erg van, ik studeerde al en had het niet in mijn agenda gezet. Ik leerde: afspraak is afspraak en je moet dat goed noteren. Daarna is dat ook nooit meer gebeurd, nergens.

 

3. Wat zit er (standaard) in jouw tas?

Portemonnee, telefoon, zakdoeken, visitekaartjes, pennen, labello, een opvouwtasje, pijnstillers, antimigrainepillen, een kam, een bergkristal, pleisters

 

4. Welke quote vind je interessant en waarom?

“Don’t hurry, be happy”

 

5. Waar haal jij jouw digitale inspiratie vandaan?

Facebook, Nu.nl, de Beste social media (website, FB, en Twitter), Frankwatching (website, FB en Twitter), Dutch Cowboys (website, FB en Twitter), 42bis (website en FB)

 

6. Welke apps zijn voor jou onmisbaar?

Facebook, Pagina’s, Messenger, Whatsapp, Google maps, Reisplanner, Bankieren, Toon (thermostaat), Meditatie, Buienradar

 

7. Wat is jouw digitale droom?

Van mij mag ‘the Internet of things’ helemaal los. Nu kan ik al vanuit de bus mijn thermostaat hoger zetten, mijn koelkast mag me best laten weten als dingen bijna over de datum zijn. Netflix mag me laten weten zodra er een nieuw seizoen van mijn favoriete serie online is. De waterkoker mag best al aan als ik nog in bed lig. Zo’n huis als doc in Back tot he future en dan met een zelfrijdende auto die ook met je meedenkt, zoals ‘Kit’ uit de Knightrider. Zoiets 🙂

 

8. Op een schaal van 1 tot 10, hoe Digitaal ben je?

Een 9. Ik ben behoorlijk digitaal, doe echt veel dingen online. Er zijn misschien mensen die nog meer, bv al hun documenten in de cloud, dat heb ik nog niet helemaal, daarom een 9.

Ik probeer van alles uit, vind het leuk om nieuwe programma’s en applicaties te leren en ik zat ook snel op allerlei platforms. Ik ben nieuwsgierig en niet bang om dingen te proberen. Ik let wel op privacy, hoewel ik er geen halszaak van maak. Met wat gezond verstand en tips & trucs kom je al een heel eind.

 

9. Welke Digi training van ons zou je willen volgen en waarom?

Ik zou ‘vloggen like a pro’ wel willen volgen. Ik maak al videos, samen met PEPteam collega Charlotte Duzong, maar tips & trucs over hoe je het beter kan doen zijn altijd leuk!

 

10. Welke Digi tips heb je zelf voor ons en de #DigiDames community?

Ga af en toe ook even offline, anders word je digiwaas 😉
11. Welke nieuwe #DigiDame van de week wil je nomineren en waarom?

Ik nomineer als nieuwe #DigiDame Charlotte Duzong.