Interview met #DigiDame van Week 27 Graciëlla Ellis

1. Wie ben je, wat doe je? #wiebenjewatdoeje

Ik ben Graciëlla Ellis, 36 jaar en moeder van een zoon van 4.

 

Sinds 2010 ben ik werkzaam als criminoloog en sr beleidsadviseur bij het Openbaar Ministerie. Ik houd mij vooral bezig met integrale samenwerking en diversiteit. Verder houd ik van nieuwe ervaringen opdoen en probeer altijd van alles te leren of lering uit te trekken. Of dat nou tijdens mijn werk is of in mijn privéleven of van mijn zoontje of online.

 

2. Wat was jouw eerste (bij)baan?
Mijn eerste bijbaan was bij onze buurtbakkerij. Dat was 6.00 uur beginnen en hard werken tot aan het einde van mijn dienst. Maar ik heb vooral geleerd dat hard werken en tegelijk plezier maken goed samen gaan. Het leukste van deze baan was thuiskomen en wetende dat je familie zich afvraagt wat voor lekkers ik van mijn werk heb meegenomen.

 

Mijn meest bijzondere baan, deed ik naast mijn studie. Ik werkte in de zorg met personen die door o.a. de ziekte MS, een dwarslaesie of een andere oorzaak slecht ter been of verlamd waren en die hulp nodig hadden bij hun alle dagelijkse levensverrichtingen. Dit deed ik dan bij hun thuis. Wat een mooie beleving en heeft een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan mijn ontwikkeling als mens. De herinneringen en de personen zal ik altijd blijven koesteren.

 

3. Wat zit er standaard in jouw tas?
Mijn tas zit altijd ongelooflijk vol, maar wat absoluut niet mag ontbreken zijn mijn telefoon, mijn portemonnee, mijn make-up tasje, kauwgum en zakdoekjes.

 

4. Welke quote vind je interessant en waarom?
Ik ben gek op quotes, gezegden en wijsheden. Zo heb ik een boekje met Surinaamse wijsheden. Per fase in mijn leven word ik geïnspireerd door een quote. Nu is dat:

 

“If you don’t like something, change it. If you can’t change it, change your attitude”

– by Maya Angelou

 

Dit is van toepassing op personen en situaties. Als je elke keer tegen dezelfde dingen aanloopt en je op dezelfde wijze reageert, dan blijf je in dezelfde cirkel ronddraaien. Maar als jij een persoon of een situatie niet kan veranderen, dan zal jij moeten veranderen. Sommigen zien dit als een falen of een mislukking, ik zie dat als een persoonlijke groei.

 

5. Waar haal jij jouw digitale inspiratie vandaan?
Instagram, Pinterest, Topics, Bloglovin’, LinkedIn, receptenwebsites.

 

6. Welke apps zijn voor jou onmisbaar?
What’s app, Candy crush, ov9292, ns reisplanner, bankieren, spotify, digiduif (school app van mijn zoontje).

 

7. Wat is jouw digitale droom?
Mijn digitale droom is om ooit eens een platform op te zetten of een blog te schrijven om anderen te inspireren, te motiveren en om mensen bij elkaar te brengen.

 

8. Op een schaal van 1 tot 10, hoe Digitaal ben je?
een 7. Ik moet altijd even iets doorkrijgen, maar als ik dan weet hoe het werkt, maak ik gebruik van alle mogelijkheden die er zijn.

 

9. Welke Digi training van ons zou je willen volgen en waarom?
Hoe kun je een digitaal platform opzetten en hoe schrijf je een blog, Bloggen Like a Pro!

 

10. Welke Digi tips heb je zelf voor ons en de #DigiDames community?
Voor wat inspiratie of een powerboost ga naar Brainquote en misschien krijg je net die ene quote te zien waar jij behoefte aan hebt.