Interview met #DigiDame van Week 42 Janneke de Getrouwe-Vedder

 

 1. Wie ben je, wat doe je? #wiebenjewatdoeje
  Ik ben Janneke de Getrouwe, 40 jaar en ik ben trainer & (NLP) coach, moeder van twee kids en getrouwd met Dennis. Omdat ik geloof dat je nooit bent uitgeleerd, ben ik daarnaast altijd bezig met ontwikkeling, dus op de één of andere manier ook bezig met een opleiding of cursus. Momenteel doe ik een opleiding tot Kindercoach en ben ik ook nog bezig met het schrijven van een eerste kinderboek en het opzetten van kinderworkshops. Superleuk!

 

Na jarenlang als Human Resources Adviseur/ Case Manager te hebben gewerkt, heb ik besloten mezelf te ontwikkelen tot zelfstandig trainer/ coach. Niet alleen omdat de vrijheid van het ondernemen mij altijd al aantrok, maar omdat ik écht betekenisvol voor mensen wil zijn op mijn manier. Ik geloof dat je pas echt gelukkig en succesvol kunt zijn wanneer je volledig in verbinding staat met jezelf en ik help jou graag je authenticiteit terug te claimen.

 

Als geen ander heb ik gezien hoe mensen uit balans kunnen raken en geen richting meer hebben in het leven. Dit leidt tot ineffectiviteit, (mentaal) verzuim en soms burn outs. Ik zou graag zien dat iedere vrouw zelfstandig en zelfsturend in het leven staat. Dat betekent dat je focus hebt, weet wat je wilt, grenzen kunt aangeven en communicatief stevig in je schoenen staat. Oftewel: JIJ bepaalt wie jij bent en wat je doet en niet de situatie. Dat vraagt om bewustwording en een duidelijke focus. Omdat ik uit eigen ervaring weet dat dat niet altijd makkelijk is, help ik daar graag bij!

www.degetrouwe.nl  | facebook.com/degetrouwe.nl

 

 1. Wat was jouw eerste (bij)baan?
  Mijn eerste baantje was een bijbaantje op de zaterdag bij een kinderkapsalon. Ik was 15 jaar oud en wilde die zomer graag mee met een vriendinnetje op vakantie. Dat mocht van mijn ouders, maar moest wel eerst werken voor mijn eigen vakantiegeld. Verdienste: ongeveer 15,- euro per dag (toen nog 30 gulden).

 

 1. Wat zit er (standaard) in jouw tas?
  Voorheen had ik vaak grotere tassen en zeulde vaak onnodige spullen mee. Tegenwoordig heb ik liever een klein tasje. Dan is hetgeen wat erin kan ook beperkt en dus alleen wat ik écht nodig heb. Dat is over het algemeen mijn Iphone, portemonnee, sleutels, lipgloss, een flesje olie of crème en een klein notitieboekje met pen. Een laptop neem ik alleen mee als het echt nodig is, maar zaken als email e.d. doe ik buitenshuis net zo makkelijk op mijn telefoon.
 2. Welke quote vind je interessant en waarom?

  ‘Je moet het zelf doen, maar niet alleen’

JIJ moet het doen, jij bent eindverantwoordelijke voor al je keuzes, failures en successen in het leven. Maar wees niet bang om hulp te vragen. Het is zonde van ieders tijd als we allemaal het wiel opnieuw uit proberen te vinden. Je hoeft niet alles te weten en dat kan ook niet. Je kwetsbaar opstellen is een kracht en biedt een ander ook weer de mogelijkheid om van jou te leren.

 

 1. Waar haal jij jouw digitale inspiratie vandaan?
  Ik kijk graag naar TED X talks, volg regelmatig webinars en download weleens een Ebooks. Daarnaast haal ik inspiratie van apps als Pinterest en lees ik interessante blogs en artikelen, voornamelijk op Facebook.

 

 1. Welke apps zijn voor jou onmisbaar?
  Ik begin de dag altijd met vluchtig nieuws op de app van Nu.nl. Daarnaast kijk ik meerdere malen per dag op de Facebook, Youtube en Linked In apps. Als ik met de auto weg ben, check ik altijd de ANWB app met up-to-date file informatie en de parkeer app Parkmobile maakt het leven ook makkelijker. En natuurlijk de Deezer app voor mijn favoriete playlists, muziek luister ik bijna de hele dag door.

 

 1. Wat is jouw digitale droom?
  Mijn digitale droom is dat ik me digitaal zo goed kan presenteren en profileren dat daar opdrachten uit voortvloeien. Dat betekent: supergoede vindbaarheid, zichtbaarheid en zo aansprekend zijn dat mijn potentiele klant voelt: bij haar moet ik zijn!

 

 1. Op een schaal van 1 tot 10, hoe Digitaal ben je?
  Een zeven min. Ik kom nog uit het tijdperk van het krijt schoolbord en buiten spelen, dus het kost mij meer moeite om te digitaliseren dan bijvoorbeeld een millennial die er praktisch mee opgegroeid is. Ik doe mijn best maar het gaat niet altijd vanzelf. Ik ben ook niet verslaafd aan mijn telefoon of social media en geef er zelfs de voorkeur aan vaker uit te loggen op mijn digitale omgeving dan steeds maar ‘aan’ te staan.

 

 1. Welke Digi training van ons zou je willen volgen en waarom (suggesties voor nieuwe trainingen zijn altijd welkom!)?
  Mailchimp like a pro: Mailchimp is voor mij altijd zoeken naar ‘hoe het ook al weer werkt’ en dat maakt helaas dat ik het soms liever uitstel dan aanpak. Daar zit een gemiste kans als het gaat om het bereiken van (potentiele) klanten. 

 

 1. Welke Digi tips heb je zelf voor ons en de #DigiDames community?

Probeer uit, onderzoek wat bij jou past, maar blijf bij jezelf. Doe niets omdat ‘iedereen het doet’ of omdat je gezegd wordt hoe het zou moeten. Neem tips en adviezen aan, maar in the end: do it your way.

11. Waar ben je het meest trots op?

Dat ik ooit de stap heb gemaakt om mijn baan (in loondienst) op te zeggen. Het heeft lang geduurd voordat ik een mooi, vast salaris in durfde te ruilen voor een betrekkelijk onzekere situatie waarin niets meer vanzelf gaat. Maar ik kan me nu niet meer voorstellen dat ik ooit nog een verzoek moet invullen om een snipperdag aan te vragen 😊

 

 1. Welke nieuwe #DigiDame van de week wil je nomineren en waarom?
  Claudia de Jonge- Oliva, Health Coach.

Is een gezondere lifestyle je goal, Claudia support je op een heerlijk nuchtere maar vooral haalbare manier!