Interview met #DigiDame van Week 36 Lisa de Vries Sousa Aniceto

1. Wie ben je, wat doe je? #wiebenjewatdoeje

Ik ben Lisa de Vries Sousa Aniceto 36 en ben o.a. mede-projectleider Lyme dat blijft plakken. Door dat ik al een langere tijd afscheid heb moeten nemen van mijn werk als groepsleider binnen de GGZ en gehandicaptenzorg door de ziekte van Lyme, richt ik mij nu op projecten waar er oog is voor de medemens. Daarnaast heb ik aandacht voor vraagstukken waarvan de complexiteit groot is. Er zijn veel onderwerpen waar de aandacht niet mag verslappen. Lyme dat blijft plakken is daar één van. In mei 2016 ben ik samen met mijn collega en partner in crime Verona Hendriksen het platform Lyme dat blijft plakken gestart. Doormiddel van dit platform willen we mensen informeren, adviseren en meer awareness creëren. Daarnaast zoeken we de samenwerking op met andere partijen om de ziekte van Lyme echt een gezicht te geven in Nederland. Lyme raakt velen, elk jaar spreken we over meer dan 25.000 patiënten per jaar. In mei hebben we mogen spreken op het grootste Lyme symposium in Europa in Carré. Waar we o.a. vertelde over wat we doen en waar we voor staan. Daarnaast spraken we over ons bezoek aan de Tweede kamer waar we in gesprek gingen met fractievoorzitter Emile Roemer die zelf ex-Lymepatiënt is. Nog altijd is er geen erkenning voor deze ziekte die iedereen kan raken. De ziekte van Lyme kan veel invloed hebben op het leven van iemand. Jaren geleden heb ik nee gezegd tegen afkeuring met alle gevolgen van dien. Op het moment proberen we een ingang bij de gemeente te creëren om samen te kijken of er een mogelijkheid is dat mensen met wilskracht en drive niet gestraft worden om dat ze ziek zijn maar juist gestimuleerd en geholpen worden waar nodig. Een leuke uitdaging. Samen bereiken we zoveel meer. Wilt u iets voor ons betekenen dan horen we dat graag. Voor meer info: Neem een kijkje op Facebook Lyme dat blijft plakken & Twitter @lymeplak of mail lymedatblijftplakken@outlook.com

 

2. Wat was jouw eerste (bij)baan?
Mijn eerste bijbaan was folders bezorgen. Waarom folders bezorgen denk je misschien. Van huis uit kregen we mee dat sporten belangrijk was. We deden dan ook allemaal een sport beoefenen. Naast deze sport had ik ook liefde voor paarden, zang en dans. Om deze hobby`s uit te kunnen oefenen had ik een baantje nodig zodat ik in ieder geval mijn paardrijlessen kon betalen. Toen die tijd moest je nog alle folders inbinden en daarna pas rond brengen. Ik vond het drie keer niks, maar het paardrijden namen ze me niet af;)

 

3. Wat zit er standaard in jouw tas?
Daar gaan we dan, de TAS! In mijn tas zitten een doos medicijnen verpakt in een leuk doosje met de kleur roze. Daarnaast heb ik een bril en crème van niveau. Wat moet een mens zonder Nivea;). Er zit vaak deodorant in en iets op mij op te frissen. Altijd lekker en handig. Laten we niet vergeten een pen, al zit die vaak onder in mijn tas verstopt. Lekker handig als je hem net nodig hebt  Mijn telefoon hoort er ook zeker in, alleen vergeet ik die wel eens mee te nemen.

 

4. Welke quote vind je interessant en waarom?

Deze heb ik zelf bedacht. Er zijn zoveel quotes die mij aanspreken. De quote:

 

“Maak van je beperking je kracht en geef het kleur!”

– Lisa de Vries Sousa Aniceto

 

Dit spreekt mij heel erg aan omdat ik ontzettend veel respect heb voor mensen die ondanks hun beperking of handicap in wat voor vorm dan ook toch alles uit het leven willen halen wat er in zit! De kleuren in het leven geven ons empowerment en diversiteit.

 

5. Waar haal jij jouw digitale inspiratie vandaan?
Mijn digitale inspiratie haal ik uit een kijkje nemen op verschillende sites en blogs. LinkedIn spreekt mij ook erg aan, omdat netwerken echt een meerwaarde is. Verder zie ik soms ook interessante dingen voorbij komen op Twitter en Facebook. Gebruik het graag zakelijk, privé heb ik er minder mee. Wie weet wat de toekomst brengt, dat zakelijk en privé juist heel goed samen gaan.

 

6. Welke apps zijn voor jou onmisbaar?
WhatsApp gebruik ik veel. Erg handig. Daarnaast blijf ik graag op de hoogte van het nieuws en zijn de apps van outlook, facebook en LinkedIn ontzettend handig.

 

7. Wat is jouw digitale droom?
Mijn droom is dat er een platform is waar alle initiatieven, stichtingen, organisaties samen komen over één bepaald onderwerp zoals de ziekte van Lyme. Dat iemand met 1 druk op de knop al deze geweldige initiatieven en alles wat met de ziekte te maken heeft kan vinden. Dat maakt het handig en overzichtelijk! Dit zou ik dan wel voor meer onderwerpen willen. Het is immers, mijn digitale droom 

 

8. Op een schaal van 1 tot 10, hoe Digitaal ben je?
Ik heb de basisvaardigheden goed onder de knie. Ik kan niet zeggen dat ik een kenner ben. Dus laten we maar een beetje een gemiddelde nemen 7-. Ik kan mij prima redden, maar als ik kijk naar echte digitale kenners dan kan ik nog wel het één en ander leren!! Denk ook dat je nooit uitgeleerd raakt.

 

9. Welke Digi training van ons zou je willen volgen en waarom?
Design like a Pro:
Lijkt me echt geweldig leuk en ontzettend interessant. Zeker handig als je projecten opzet. Het kersje op de taart maakt het net iets meer af!

WebDesign met WordPress like a Pro:
Dit spreekt mij ook erg aan. Het geeft je toch meer inzicht en het fijn als je zulke dingen niet hoeft uit te besteden. Al moet ik zeggen dat we veel dingen zelf doen, alleen dit soort dingen kan ik nog wel wat tips en trucs gebruiken. Moet eerlijk zeggen, jullie hebben heel veel leuke trainingen en ze zijn allemaal erg leerzaam.

 

10. Welke Digi tips heb je zelf voor ons en de #DigiDames community?
Blijf vooral verbindingen maken zoals jullie nu ook al doen. Het heeft zoveel meerwaarde. Kracht ligt immers in samenwerking.

 

11. Waar ben je het meest trots op?
Ik kan mijzelf niet helpen op alle vlakken wat ik graag zou willen. Dat wil niet zeggen dat ik een ander niet kan helpen. Daarnaast blijf ik strijdbaar, geloof ik dat je heel ver kunt komen. Dat je hindernissen en hobbels kunt overwinnen als je er maar in blijft geloven. Iemand gaf me laatst mee: Hou vast aan je ideaal en blijf geloven in je exclusiviteit!

 

12. Welke nieuwe #DigiDame van de week wil je nomineren en waarom?
Ik wil graag Sharita Nandpersad-Gopal nomineren omdat ze geweldig werk doet binnen de schuldhulpverlening en het niet alleen haar werk is maar haar hart ook echt open heeft staan voor mensen.