Interview met #DigiDame van Week 15 Martha Douwma

1. Wie ben je, wat doe je? #wiebenjewatdoeje

Martha Douwma (#marthaschrijft, #marthageniet), dus Martha schrijft, Martha geniet en Martha danst. Ik sta positief en optimistisch in het leven. Ik hou van mensen om mij heen, samenwerken en social media. Momenteel ben ik een ondernemende werkzoekende, Communicatie adviseur. En geef ik met kleine regelmaat workshops over schrijven en LinkedIn. Bij een jonge, dynamische werkgever lijkt het me geweldig om aan de slag te gaan met interne communicatie of social media.

 

>> LinkedIn: Martha Douwma
>> Instagram Martha Douwma Schrijft
>> Twitter: m_douwma

 

2. Wat was jouw eerste (bij)baan?

In mijn eerste bijbanen maakte ik scholen schoon na werktijd en in de vakantie was ik koffiejuffrouw bij het GAK, het tegenwoordige UWV. Al vanaf mijn vijftiende aan het werk. En een ding dat ik zeker wist, dat werk wilde ik later níet doen! Maar ik spaarde ermee voor mijn zomervakanties.

 

3. Wat zit er (standaard) in jouw tas?

Mijn tas is standaard gevuld met mijn telefoon, make-up tas, portemonnee, pennenetui, sleutelbos, pasjesmapje, handcrème, brillenkoker en soms ook pepermuntjes en een zakdoek. Meestal heeft alles een vaste plek zodat ik mijn spullen in een greep kan pakken.

 

www.instagram.com/p/BRLCSIjlhu7/?taken-by=marthadouwma_schrijft

 

4. Welke quote vind je interessant en waarom?

 

“Met humor zie je kritiek door een positieve bril.”

 

Dat stond in mijn werkagenda als wekelijkse reminder. Goed om kritiek te kunnen relativeren.

Als ik mezelf wil typeren denk ik aan het volgende:

 

“Zonder hakken maak ik fysieke meters. Met hakken maak ik inspirerende meters.”

 

Het zegt iets over mij omdat ik graag hakken draag, maar ook dat ik hou van een positieve mindset. Een soort dress-for-succes-mindset, de gedachte dat ik met hakken aan mijn inspiratie en creativiteit kan bevorderen.

 

5. Waar haal jij jouw digitale inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie komt uit quotes, teksten in verschillende vormen, beeld en actualiteit. Ik haal het uit mijn omgeving maar vooral natuurlijk via social media. Goede bron is Pinterest en Instagram, vanwege het visuele.

 

6. Welke apps zijn voor jou onmisbaar?

Mijn social media-apps zoals Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter, Pintrest, WhatsApp en MeetUp. Voor de sociale en zakelijke contacten. Voor de praktische zaken zijn mijn bankieren-app, mijn email-apps, mijn agenda, Google Maps en 9292 zijn veruit favoriet. Slechts een shopping-app. En Shazam om op de dansvloer een favoriet liedje te traceren.

 

7. Wat is jouw digitale droom?

De wens om een loterij te winnen heb ik niet, want met miljoenen zou ik evengoed nog werken. Wat me wel geweldig lijkt is dat er thuis veel meer geïntegreerd is qua techniek. Veel minder stopcontacten en alles bedienen vanaf een paneel of je mobiel. Domotica, huisautomatisering, heet dat. Muziek en sfeerverlichting in je badkamer, elektrisch sluitende gordijnen. Niet zozeer een heel grote woning maar vooral veel comfort. Maar het hoeft weer niet zo veel contact te hebben met de buitenwereld, de “internet of things”. Dat gaat me, nu, een stapje te ver.

 

8. Op een schaal van 1 tot 10, hoe Digitaal ben je?

Ik denk een acht. Het scheelt dat ik in een IT-omgeving heb gewerkt, waardoor ik vanaf 2008 al op LinkedIn zat, omdat ik momenteel ook veel online samenwerk via laptop en apps, pubers heb en verknocht ben aan social media.

 

Geen tien, want ik hoef geen nieuwste mobiel of gadgets als statussymbool. Als apps me niet boeien, dan haak ik weer af, hoewel ik best wil testen, ondersteunen en aanjagen als er een nieuwe app of platform is. Er zijn wat ontwikkelingen van big data en internet of things waar je lyrisch over kan zijn, maar op dat vlak voel ik me geen voorloper.

 

9. Welke Digi training van ons zou je willen volgen en waarom?

In eerste instantie “Social Media like a pro” omdat die het meest dicht bij mijn behoefte ligt. Minder noodzakelijk, maar vanuit het dagdromen, zou ook “Give webinars” en “Webdesign met WordPress” mij interessant lijken.

 

10. Welke Digi tips heb je zelf voor ons en de #DigiDames community?

Gebruik de LinkedIn-app meerdere keren per week, dat is praktisch en handig voor je professionele leven. Zorg voor een verhaal en een rode draad in je (online) verhalen, zodat je herkend wordt op, waar je voor staat. Waarbij, bezint eer je begint, dus zorg voor een goede basis!

 

11. Waar ben je het meest trots op?

Eigenlijk op vele dingen. De mensen om mij heen, mijn werkplezier. En dat ik een doorzetter ben en ik dat ook terug kan zien bij mijn kinderen. Dat laatste nog het meeste.