Interview met #DigiDame van Week 21 Myriam Wanders – Wieringa

1. Wie ben je, wat doe je? #wiebenjewatdoeje

Mijn naam is Myriam Wanders – Wieringa een En ga durven én ga doen! – expert, spreker en gespreksleider. Vanuit mijn onderneming Woman in Change bied ik één op één coaching en gesprekken in groepsverband speciaal voor vrouwen aan.

 

Nieuwsgierig aapje
Nieuwsgierigheid = honger. Naar meer, meer kennis. Wie niet nieuwsgierig is staat stil. De ‘oermens’, de aap, is de inspiratiebron van nieuwsgierig aapje.

 

De Aap is nieuwsgierig, onafhankelijk, levendig en heeft alles in de gaten. Een Aap is behulpzaam, ontwikkeld en houdt van nieuwe dingen. Ik ben een nieuwsgierig aapje en dat is wie ik ben.

 

Denken en gedrag
Vanuit persoonlijke passie en interesse heb ik mijn studie Coaching en Psychologie afgerond. Ik ben hierdoor nog meer geïntrigeerd geraakt door de menselijke mechanismes die ons denken en gedrag sturen.

 

Passie en talenten
Mondelinge vaardigheid is zowel mijn passie en mijn talent. Ik vind mondelinge communicatie zo’n magisch mooi middel en ga voor magie in al mijn communicatie. Ik doe er veel aan om mezelf hier in te blijven ontwikkelen. Graag ga ik met mensen in dialoog over herkenbare levensvragen.

 

Inspiratie en ontwikkeling
Inspiratie en ontwikkeling vind ik belangrijk. Ik zou het fantastisch vinden als er een solide platform binnen Almere ontstaat, waarbij we thema’s bespreken die onze maatschappij echt nodig heeft. Onderwerpen waarvan ik weet dat de mens hier veel aan heeft. En op mijn beurt heb ik zelf ook behoefte aan inspiratie en ontwikkeling.

 

Social media:
Woman in Change
LinkedIn Myriam Wanders – Wieringa
Facebook @womeninchangealmere

 

2. Wat was jouw eerste (bij)baan?
Ik ben op mijn 18e jaar gestopt met school om te gaan helpen in mijn moeders winkel. Het is een winkel voor etnische sieraden, edelstenen en gebruiksvoorwerpen. Dit was een goede leerschool voor mij in het ondernemerschap en hier is ook mijn ondernemende houding absoluut ontstaan.

 

3. Wat zit er (standaard) in jouw tas?
Mobiel, visitekaartjes, zonnebril, labello, portemonnee, paspoort, pen en sleutels.

 

4. Welke quote vind je interessant en waarom?

 

“Wanneer je niet meer gedreven wordt door verlangens en angsten, is gelukkig worden niet meer relevant.”

 

Deze vind ik erg mooi omdat ik hiermee mijn angst omarm. Maar ik hoef niet meer alle angsten te omarmen sommige mogen er ook zijn. Ik werk graag met breinprikkels en Re-Minders en pas dit elke dag voor mezelf toe.

 

5. Waar haal jij jouw digitale inspiratie vandaan?
Deze haal ik uit quotes en berichten die worden gepost of gedeeld via diverse social mediaplatforms.

 

6. Welke apps zijn voor jou onmisbaar?
WhatsApp, Knab, ING, Facebook, LinkedIn, Weeronline en YouTube.

 

7. Wat is jouw digitale droom?
De UO Smart Beam Laser beamer is een zeer kleine en degelijke projectiebeamer. Deze beamer heeft het formaat van een rubiks kubus zodat je deze overal mee naar toe kan nemen. Ideaal! Heel fijn je hoeft geen tv’s meer overal te instaleren en geen extra elektrische draden meer.

 

8. Op een schaal van 1 tot 10, hoe Digitaal ben je?
Een 8 maar 20 jaar geleden wist ik echt nog niet hoe ik een e-mail moest versturen. Nu kan ik echt niet zonder. Ik probeerde laatst 2 dagen “unplugged” te zijn van mijn mobiel. Dat is mij echt niet gelukt. Hoe snel je toch even iets Googelt of iets wil bestellen en ga zo maar door.

 

9. Welke Digi training van ons zou je willen volgen en waarom?
LinkedIn Like a Pro en Design like a Pro. Deze twee trainingen maken mij nieuwsgierig in de zin van welke verborgen toepassingen zijn nu nog onbekend voor mij.

 

10. Welke Digi tips heb je zelf voor ons en de #DigiDames community?
Blijf nieuwsgierig en pas toe wat bij jou past als persoon en ondernemer.

 

11. Waar ben je het meest trots op?
Op mijn moeder die mij op haar sterfbed 1,5 jaar geleden stimuleerde om voor mijn onderneming te gaan. Zij gaf mij de doorslag met de juiste woorden: Leef je droom en maak van je passie je werk. Alle stappen en succes die ik de afgelopen maanden heb mee gemaakt. Daar bedank ik ook mijn lieve moeder voor.

 

12. Welke nieuwe #DigiDame van de week wil je nomineren en waarom?
Ada Kaspersma een gedreven onderneemster met een mooie spirituele ondernemersgeest.