Interview met #DigiDame van Week 64 Nikki Vrees

 

 1. Wie ben je, wat doe je? #wiebenjewatdoeje
  Ik ben schrijfster, avonturier en levensgenieter. Ik ben graag in de natuur en heb een zeer grote creatiedrang. Tijdens een burn-out leerde ik wat mijn taak op aarde is en koos ik ervoor om het pad van mijn dromen te volgen. Ik ging opzoek naar mezelf, vond mijn angsten en pijn en reisde in m’n eentje naar Portugal en Bali waar ik midden in de wildernis in een boomhut sliep. Geconfronteerd werd met mijn grote angst voor slangen en genoot van vuurvliegjes boven de rijstvelden.

 

Het is mijn wens om zoveel mogelijk vanuit verbinding met mezelf en de aarde te leven en mijn missie om anderen hierin te inspireren. Ik schrijf veelal over de natuur, haar schoonheid en het belang van haar voortbestaan. Maar bovenal over de weg terug vanuit een digitale wereld naar onze echte oer kern. In het najaar van 2020 is mijn eerste boek verschenen, Boek van een dromer, een bundel vol filosofische en spirituele mijmeringen die al mijn eigen levenslessen bevat. Aangevuld met prachtige, handgemaakte illustraties. Komende zomer verschijnt mijn eerste kinderboek uit: Een nieuw huis voor Hendrik Mol. Die nú al als pre-order is te bestellen. Het boek vertelt het verhaal van een vrolijke, zachtaardige mol die noodgedwongen moet verhuizen maar in geen enkele tuin welkom is. Het boek is geschreven vanuit het perspectief van de mol waardoor het verhaal je meeneemt langs al zijn emoties en hij een plekje in je hart kan veroveren. Op deze manier probeer ik aandacht en begrip te vragen voor andere levensvormen op aarde. Het is mijn grote wens dat wanneer er een molshoop in je tuin verschijnt, je eerst even aan Hendrik zult denken voor je besluit hem weg te jagen.  Ben je nieuwsgierig geworden? Meer informatie kun je vinden op http://www.hendrikmol.nl waar je tevens het boek kunt bestellen.

 

Vorig jaar mei ben ik voor het eerst moeder geworden en nog steeds heb ik moeite om te wennen aan het wonder dat moederschap is. Ik houd het kleine wurmpje stevig in mijn armen vast maar nog steeds kan ik niet bevatten dat zij een deel van mij is. Dat ze ooit in mijn buik zat en ik een kind heb gedragen en gebaard. Een fenomeen van alle dag maar in mijn ogen een van de meest magische gebeurtenissen op aarde. Want hóe kan dit? Het moederschap bracht mij tevens allerlei nieuwe onderwerpen om over te schrijven. Want ook al is het iets ontzettend ‘alledaags’, persoonlijk vind ik dat er veel meer waardering mag zijn voor moeders. Alleen al om het feit dat ze kinderen baren. Want (tering) dat is geen kattenpis. Ook heb ik ontdekt dat ik de wens draag om zoveel mogelijk moeders (in spe) te informeren over borstvoeding en natuurlijk ouderschap. Zodat we terug kunnen naar een wereld waarin ruimte, waardering én bewondering bestaat voor het ouderschap en er echt tijd en aandacht ontstaat voor het kind. Want in onze huidige maatschappij lijkt het in elk geval of carrière en ondernemen belangrijker zijn dan het opvoeden en verzorgen van je eigen kind. En zie ik baby’s van drie maanden het kinderdagverblijf invliegen waarbij het bijna lijkt of (huis)moeder zijn een doodzonde is. In elk geval voor je carrière. Teveel vrouwen zie ik vechten om alle ballen hoog te houden en hun oude leven voort te zetten, plus een kwijlende mini aan hun been. En ik kan het niet helpen te denken dat het de kleine is die er bij in schiet. En dat de overbelaste mama zichzelf zo te kort doet. Nu pleit ik er niet voor dat een moeder zou moeten stoppen met werken. Zelf werk ik ook. En ik kan echt niet stoppen, want naast babyeitjes heb ik ook een hoop creatieve eieren te leggen. Maar het gaat om balans. Ik werk minder, verdeel mijn werk over zoveel mogelijk dagen en ben en blijf de hoofdverzorger van mijn kleine meid. Want in mijn beleving kan ze het best ontvangen wat ze nodig heeft in de armen van haar ouders of familieleden. Juist wanneer ze zo klein is. En trust me, die tijd gaat ook weer voorbij!

 

 

 1. Wat was jouw eerste (bij)baan?
  Al heel jong had ik samen met vriendinnen mijn allereerste onderneming. We maakte zelf armbandjes van touw, en parfum door bloemblaadjes te plukken en in een flesje met water te stoppen. Die verkochten we dan aan de deur bij ons in de buurt. Iets later organiseerde ik samen met buurtkinderen een spelletjesmiddag en playbackshow waar je voor 0,10 kon darten, sjoelen of graaien in de grabbelton. Die uiteraard gevuld was met afgedankte spullen uit onze slaapkamers. Ik denk dat ik toen een jaar of tien was. Zo een twee jaar later organiseerde we weer een spelletjesmiddag maar ditmaal doneerde we de opbrengst aan de lokale vogelopvang. Wel 24 gulden! We waren zo trots. Ik denk dat het ondernemen en creëren er altijd al in heeft gezeten.

 

 1. Wat zit er (standaard) in jouw tas?
  Vroeger zeulde ik altijd een halve hutkoffer mee waar zoveel in zat dat je het spoor bijster was. Kennelijk was ik bang voor het moment waarop ik iets nodig zou hebben maar het niet bij me had. Maar sinds een aantal jaar beweeg ik mezelf het liefst zo licht mogelijk voort. Meestal heb ik geen tas bij me. Zelfs m’n telefoon laat ik geregeld thuis liggen. Op die manier voel ik me vrijer en letterlijk lichter. Ik wil geen bagage meeslepen, ik wil onbezorgd genieten van m’n dag. Met name wanneer ik wandel probeer ik zo min mogelijk bij me te hebben. Al kies ik er dan juist wél vaak voor om m’n telefoon mee te nemen zodat ik onderweg notities kan maken. Menig boek, column of artikel is tijdens een wandeling ontstaan of geschreven. De natuur is en blijft mijn eeuwige inspiratiebron.

 

 1. Welke quote vind je interessant en waarom?
  ‘Ik heb wel eens een trein staan duwen om hem in beweging te krijgen. Maar nu kwam er langzaam een treintje aanrijden en hoefde ik alleen in te stappen om mee op reis te gaan.’ – Nikki Vrees

Deze quote komt uit mijn eigen boek, Boek van een dromer, en herinnert mij aan mijn oude manier van leven waarbij ik met wilskracht dingen probeerde te controleren en forceren. Het gevoel dat je letterlijk een trein staat te duwen om iets in beweging te krijgen. Ik probeerde mijn eigen onderneming te leiden met wilskracht en marketingstrategieën, in plaats dat ik erop durfde te vertrouwen dat het leven zichzelf moeiteloos ontvouwt. Vanuit een flow. Dat een proces mag en kán ontstaan als je hier ruimte voor laat. Het herinnert me aan de manier waarop ik nu leef, vanuit intuïtie en geeft me kracht en moed om hiermee door te gaan.

Er is ook nog een tweede quote die ik graag met jullie wil delen:

‘The mountains are calling and I must go’ – John Muir

Ook deze quote staat in mijn boek omdat het tot in het diepst van mijn ziel vertelt wie ik ben. The mountains are calling and I must go..

John Muir is overigens een enorm inspirerend persoon. Hij is er mede verantwoordelijk voor dat al die prachtige National Parken in Amerika zijn ontstaan. Deze man gaf zijn leven en ziel voor de bescherming van de natuur. En heeft prachtige boeken geschreven over de tijd waarin hij tussen de bergen zwierf. Mijn favoriet is zijn tijd in Yosemite.

 

 

 1. Waar haal jij jouw digitale inspiratie vandaan?
  Ik vind het erg interessant om naar podcasts te luisteren. Met name podcasts die gaan over spiritualiteit, de wet van de aantrekkingskracht en je droomleven leven. Mijn favorieten zijn ‘Leef je mooiste leven’ van Michael Pilaczyk en ‘Super Soul’ van Oprah Winfrey. Ik vind het enorm inspirerend om te luisteren naar verhalen van anderen. Laatst luisterde ik aflevering #93 ‘De wet van de aantrekkingskracht in de praktijk’ met als gast Faya Lourens, uit de serie ‘Leef je mooiste leven’ en haar verhaal raakte mij zó. Veel van wat Faya vertelde herkende ik bij mezelf en op een gegeven moment zat ik met tranen te luisteren. Ze vertelde over een sessie die ze met een paardencoach had gedaan en het was net als of ik mezelf hoorde praten. En het antwoord wat het paard voor haar had bleek ook het antwoord te zijn wat ik nodig had. Ik vind het zo mooi dat het verhaal van een ander me kan helpen om inzichten te verwerven of zelfs een stukje van mijn eigen pijn te helen. Door oprecht verhalen te delen en open te zijn over je eigen angsten en stuggles kun je kracht en moed brengen. Of hoop, inspiratie en positieve energie verspreiden.

 

 1. Welke apps zijn voor jou onmisbaar?
  Ik heb geen smartphone en kies bewust voor een heerlijk rustig leventje met een oude Nokia. Maar ik heb wel Instagram en dat vind ik een ontzettend fijn kanaal. Ik vind het leuk dat het een platform is waar met name creativiteit centraal staat. Ik gebruik mijn account om allerlei hersenspinsels te delen. Om anderen te inspireren, om m’n schrijfwerk te promoten maar bovenal om bij te dragen aan een positieve verandering in de Westerse maatschappij. Door mezelf bloot te geven en mijn gedachtegang te delen hoop ik anderen te inspireren en motiveren om het leven te gaan leiden wat écht bij ze past. Zelf heb ik een jarenlange strijd gevoerd waarin ik mezelf, mijn diepste zijn en mijn behoeftes negeerde om mee te kunnen in de stroom. Om erbij te horen uit angst voor afwijzing. Ik probeerde mezelf te forceren in een leven wat voor mij niet voegt en daar heb ik mezelf enorm veel verdriet mee gedaan. Na een zware burn-out heb ik mijn leven totaal omgegooid en leef ik vanuit verbinding met mezelf, m’n intuïtie en de begeleiding vanuit het universum. Ik geniet intens van de natuur en voel me verbonden met alles wat leeft. Ik leerde dat de digitale wereld niet bij me past omdat het me afleid van mijn ware zijn. En je ware zelf kunnen zijn, is iets wat ik iedereen toe wens. Het is mijn zielsmissie om een boodschap te verspreiden. Ik heb een verhaal te vertellen en Instagram is een middel wat ik daar graag voor gebruik. Als je het leuk vindt kun je me volgen op: https://www.instagram.com/nikkivrees/

 

 1. Wat is jouw digitale droom?
  Ik zou heel graag uitgenodigd willen worden in een populaire podcast serie en op die manier mijn verhaal met een groot publiek delen. En ik wens dat mijn Instagram account steeds meer mensen zal bereiken en mijn volgers aantal zal groeien naar 20.000. Ook droom ik er van dat het digitale tijdperk zal afnemen en dat we weer vaker samen rond een kampvuur gaan zitten. Dat is iets waar ikzelf in elk geval veel behoefte aan heb.

 

 1. Op een schaal van 1 tot 10, hoe Digitaal ben je?
  Ik kan mijn weg in de digitale wereld goed vinden dus in dat opzicht ben ik geen digibeet. Ik noem mezelf alleen wel graag zo om aan te geven dat ik er niet zo actief in ben en wil zijn. En vanuit dat standpunt vind ik het extra leuk om mee te doen met de DigiDame van de week. Om het verhaal eens van een andere kant te vertellen. Al ben ik onlangs wel héél digitaal bezig geweest om in een paar uur tijd een website voor Hendrik Mol uit de grond te stampen. Omdat ik de pre-order groot wilde uitzettend heb ik besloten om daar een website voor te bouwen. Maar dat idee kwam pas op het laatste moment en toen had ik uiteraard geen geduld meer om de pre-order uit te stellen. Binnen een paar uur was het af en daar ben ik toch best trots op.

 

 1. Welke Digi training van ons zou je willen volgen en waarom (suggesties voor nieuwe trainingen zijn altijd welkom!)?
  Wat ik heel graag nog zou willen leren is digitale fotobewerking. Ik heb een nieuw boek in gedachten waar ik zelf graag het beeldmateriaal voor zou willen schieten. Ook zou ik in de toekomst beeldmateriaal willen aanbieden aan tijdschriften. Het lijkt me mooi als ik ook de foto’s kan leveren bij het artikel dat ik schrijf. Fotograferen vind ik gewoonweg geweldig om te doen. Het is voor mij een andere manier om creatief bezig te zijn en iets wat ik ook veelal buiten kan doen. Al zit ik ook regelmatig met een schrijfblok op het strand of in het bos.

 

 

 

 1. Welke Digi tips heb je zelf voor ons en de #DigiDames community?
  Wees altijd je mooie, prachtige, stralende zelf. Op je website, op je sociale kanalen. Jij mag er zijn zoals je bent. Je mag spreken vanuit je hart, passie en licht. Marketingtechnieken kunnen handig zijn, maar de grootste kracht zit toch echt in jezelf. Laat de wereld zien hoe mooi en kwetsbaar je bent en wees daarmee een held en inspiratiebron voor iedereen om je heen.

 

 1. Waar ben je het meest trots op?
  Op mezelf als moeder. Op het feit dat ik nieuw leven heb geschapen en op mijn fantastische dochter die, telkens wanneer ze lacht, mijn hart laat smelten. Voor haar zorgen en haar liefhebben is een van de mooiste en belangrijkste dingen in het leven die ik kan doen. Daarnaast ben ik echt RETE trots op mijn boek. Want WTF ik heb het gewoon gedaan! Ik heb mijn droom gerealiseerd en in iets tastbaars omgezet. En het boek is precies geworden zoals ik het wilde hebben. Elke dag kijk ik ernaar en elke keer vult mijn lijf zich met trots. En bewondering. Want wát ben ik moedig geweest. Niet alleen omdat ik ben blijven geloven in mezelf, m’n kunnen en de begeleiding vanuit het Universum. Maar omdat ik een boek heb geschreven wat mijn halve ziel en zaligheid bloot legt. Het is net of ik mijn eigen dagboek heb gepubliceerd. En dat vraagt toch wel om ballen.

 

 

 1. Welke nieuwe #DigiDame van de week wil je nomineren en waarom?
  Mijn moeder Marja Vrees. Omdat zij een webshop runt met de meest prachtige handgemaakte notitieboeken ter wereld. En dat zeg ik niet alleen omdat ik haar dochter ben en er elk jaar eentje voor mijn verjaardag krijg. Ik ben oprecht haar grootste klant omdat wat ze maakt gewoonweg bijzonder is. Ik zou graag zien dat ze meer in de spotlight staat met haar product en ben benieuwd naar haar verhaal als DigiDame. Want met haar zestig jaar moet ik als digibeet wel eens dingen aan haar uitleggen. Ik denk dat haar verhaal inspirerend zal zijn voor anderen vrouwen. Ben je alvast nieuwsgierig naar die mooie boekjes? Bekijk ze hier: http://www.marlibel.nl