Interview met #DigiDame van Week 66 Paulien van ’t Westeinde

 

 1. Wie ben je, wat doe je? #wiebenjewatdoeje
  Ik, Paulien van ’t Westeinde, ben BUCKETLISTINSPIRATOR bij BucketlistAfstrepen. Dat woord heb ik bedacht omdat ik vaak de vraag krijg: ‘Hoe noem je dat dan, wat jij doet?’.

Mijn missie is om mensen te stimuleren eindelijk die leuke dingen eens te gaan doen, die ze altijd maar uitstelden. Leuke dingen vormen je Bucketlist en daar horen niet alleen grote dure dingen op, maar ook kleine wensen die buiten je comfortzone liggen maar jouw leven leuker maken.

Dus waar wacht je nog op? Download gratis het stappenplan om je eigen bucketlist te starten of te verlengen op https://bucketlistafstrepen.nl/start-met-je-eigen-bucketlist/

 1. Wat was jouw eerste (bij)baan?
  Bij een kippenboer de eiersorteermachine bedienen toen ik 12 was, samen met mijn BFF had ik daar de grootste lol.

 

 1. Wat zit er (standaard) in jouw tas?
  Mijn mobiele telefoon. Want wat is er leuker dan even tussendoor mijn socials te checken? En natuurlijk even een woord te leggen in Wordfeud, dat blijf ik ook leuk vinden.

 

 1. Welke quote vind je interessant en waarom?
  “Iedereen heeft twee levens, het tweede leven begint op de dag dat je beseft dat je maar één leven hebt”.

Dat is mijn favoriet en het vat BucketlistAfstrepen ook in één zin. Pas als mensen beseffen dat hun leven eindig is, gaan ze vaak andere keuzes maken. Je weet immers niet wanneer je tijd ‘om’ is, dus je kan maar beter van elke dag genieten!

 

 1. Waar haal jij jouw digitale inspiratie vandaan?
  Ik lees graag persoonlijke verhalen, overal en nergens. Als je er op gaat letten merk je pas hoe vaak mensen in een interview zeggen wat écht belangrijk is in hun leven. Dit is vaak veranderd nadat ze ‘drama’ in hun leven beleefden, zoals het verlies van een naaste of het overwinnen van een ziekte. Maar daarna genieten ze meer van het leven, zonder zich druk te maken wat anderen er van vinden.

 

 1. Welke apps zijn voor jou onmisbaar?
  Facebook en Wordfeud zou ik het snelst missen, maar ook Google Maps en Weeronline zijn super handig. Wat ik het vaakst gebruik is mijn alarmklok, echt waar. Ik zou bij veel afspraken te laat komen als ik die niet had…

 

 1. Wat is jouw digitale droom?
  Om duizenden mensen te helpen bij het maken en afstrepen van hun bucketlist via mijn online training op https://bucketlistafstrepen.nl/cursus/leer-de-b-u-c-k-e-t-methode/

Weet je niet goed waar te beginnen, of hoe je kan voorkomen dat je weer halverwege het afstrepen van je wens afhaakt? Dan heb ik dé oplossing voor je. Met het stappenplan uit de ‘B.U.C.K.E.T.-methode’ ga ook jij echt je bucketlist afstrepen!

 

 1. Op een schaal van 1 tot 10, hoe Digitaal ben je?
  Een 7 denk ik. Ik lees bij voorkeur de papieren krant en kijk ouderwets TV. Maar met mijn bedrijf post ik dagelijks op socials ( Facebook , Instagram ), schrijf ik maandelijks een blog en ben ik thuis in het online trainen en coachen van deelnemers. Ook ben ik lid van een mastermind groep met andere ondernemers, we hebben elkaar nog nooit fysiek ontmoet want alles gaat online.

 

 1. Welke Digi training van ons zou je willen volgen en waarom (suggesties voor nieuwe trainingen zijn altijd welkom!)?
  SEO bloggen like a pro. Ik heb al tientallen blogs geschreven maar ben benieuwd wat ik kan verbeteren om hoger in Google te komen.

 

 

 

 1. Welke Digi tips heb je zelf voor ons en de #DigiDames community?
  Houd het dicht bij jezelf, probeer op social media niet iemand te zijn die je niet bent.

Ik deel elke maandag in Story (Insta en Facebook) een afgestreepte bucketlistwens van mezelf of iemand in mijn gezin. Daarnaast heb ik 10 verhalen verzameld die ik beleefde bij het afstrepen van mijn eigen bucketlist. Omdat deze verhalen niet zouden misstaan rond een kampvuur, heb ik ze ‘kampvuuravonturen’ genoemd:  https://bucketlistafstrepen.nl/op-zoek-naar-kampvuurinspiratie

Hiermee waak ik ervoor dat ik niet alleen zakelijke tips enzo post, maar ook persoonlijke dingen zodat mensen zien dat ik ‘practice what I preach’.

 

 

 1. Waar ben je het meest trots op?
  Als ik een bericht krijg van iemand die, geïnspireerd door mij, een wens heeft afgestreept van zijn/ haar bucketlist. Laatst liet een mevrouw me weten dat ze na mijn lezing en het volgen van mijn posts eindelijk na 30 jaar de stap heeft durven nemen om van baan te wisselen, omdat ze niet gerespecteerd en gewaardeerd werd waar ze zat. Dit was voor haar een grote stap naar meer geluk in haar leven, maar er waren heel wat duwtjes in de rug voor nodig en die vond ze bij BucketlistAfstrepen.

Als ik dat hoor, maakt me dat trots en denk ik: “hier doe ik het voor!”.

 

 1. Welke nieuwe #DigiDame van de week wil je nomineren en waarom?
  Marije Ruijtenberg. Zij is een digitale kei, ontwikkeld website, freebees, training enz alles zelf.