Interview met #DigiDame van Week 68 Romy Nieuwenhuis

 

 1. Wie ben je, wat doe je? #wiebenjewatdoeje
  Aangenaam ik ben Romy Nieuwenhuis. Een chocolade liefhebber, een sportfan en diginerd. Organiseren en coördineren zit in mijn DNA.

 

Gedurende mij carrière heb ik mogen werken in verschillende type bedrijven. Zo ben ik ervaren geworden in Human Rescources, multicultureel leidinggeven, operationeel trainen en projectmatig digitaliseren.

 

Het viel mij op dat het lokale bedrijfsleven digitalisering zag als het doel in plaats van een tool. Dat er additionele workflows om de oplossing of mensen heen werden bedacht in plaats van het andersom te benaderen.

 

Met hart voor het eiland en de maatschappelijke ontwikkeling heb ik toen BRAVO opgericht. BRAVO richt zich op het aanbieden van praktische oplossingen voor HR & Operations en heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd daarin. Ik werk voor verschillende klanten in bijv. een uitvoerende rol voor lokale bedrijven of implementatie coordinator voor internationale software partners.

 

 

 1. Wat was jouw eerste (bij)baan?
  Als een echte puber wilde ik onafhankelijkheid en daarvoor had ik geld nodig. Ik begon toen bij een buurt super. Van het bakken van broodjes tot het beheren van de kassa. Ik kan mij nog herinneren dat het destijds minder dan een euro per uur betaalde maar wat was ik trots op mijn eerste salarisstrook.

 

 1. Wat zit er (standaard) in jouw tas?
  Een etui met daarin allerlei kleine artikelen welke een vrouw nodig heeft waarvan zonnebrand en mijn favo luchtje de vullers zijn. Mijn telefoon en portemonnee. Nu ik erover nadenk zit er geen rommel in. Mijn laptop gaat ook bijna overal mee naartoe, lastminute presentaties komen geregeld voor, dus eigenlijk zit mijn hele kantoor in mijn tas.

 

 1. Welke quote vind je interessant en waarom?
  Being human in the digital world is about building a digital world for humans.

De wereld veranderd, het wordt steeds individueler en vaak worden diensten geleverd op afstand. Maatwerk is daarom steeds meer van toepassing maar dat staat vaak gelijk aan hogere investeringen. Ik ben persoonlijk en professioneel van mening dat een digitale oplossing een verbetering hoort te zijn van het bedrijfsproces en dat kan alleen als er rekening wordt gehouden met de gebruikers kortom de mens.

 

 1. Waar haal jij jouw digitale inspiratie vandaan?
  De laatste tijd uit het nieuws, men wordt door de huidige COVID situatie gedwongen om creatief te denken en gezien de social distancing is dat vaak een digitale oplossing. Verder lees ik graag biografieën van powervrouwen, van Michelle Obama tot Sharapova: lang leve de eBooks!

 

 1. Welke apps zijn voor jou onmisbaar?
  Braintoss, als je gedachten “georganiseerd kunt vergeten” dan is er ruimte voor nieuwe ideeën.

Netflix, Wendy personage uit de serie Billions doet je motiveren, Jessica uit Suits toont leiderschap en Olivia uit Scandal bewijst dat vertrouwen en loyaliteit bijdragen aan team successen.

Whatsapp, ook de business variant. Daar het kosten bespaard voor zowel zender en ontvanger wordt communicatie gestimuleerd.

LinkedIn, ik doe altijd mijn best voor een creatief stukje content want geniet ervan om die van (con) collega’s te lezen.

SpeakAp, de app om efficiënt te communiceren met personeel. Gebruikers en investerings vriendelijk. Een app welke ik met trots representeer. Meer weten? Laten we dan samen eens (digitaal) afspreken dan vertel ik graag over de mogelijkheden.

 

 1. Wat is jouw digitale droom?
  Soms droom ik ervan om met een busje de minder bedeelde wijken in te rijden. Met grote schotels op het dak voor toegang tot het internet. Dit om de bewoners hun wereld te vergroten.

 

 

 1. Op een schaal van 1 tot 10, hoe Digitaal ben je?
  Een 8. Werken, studeren en ondernemen is voor mij allemaal een combinatie van persoonlijk en digitaal. Een punt minder omdat ik nogsteeds sport zonder digitaal product en een punt minder omdat mijn social life ook niet online is. Ik heb geen persoonlijke social media accounts.

 

 1. Welke Digi training van ons zou je willen volgen en waarom (suggesties voor nieuwe trainingen zijn altijd welkom!)?
  Seo bloggen like a pro, zit al een tijdje te denken aan een blog pagina op mijn website.

Een training online werven zou ik een goede aanvulling vinden, helemaal gezien de huidige situatie. Ik sta hiervoor open.

 

 1. Welke Digi tips heb je zelf voor ons en de #DigiDames community?
  Kies een projectmanagement theorie + tool die bij jou en de organisatie past.
  Van Scrum, Kanban tot Lean als uitgangsbasis of Trello en Jira als app. Het is de fundering van projectmanagement.

 

 1. Waar ben je het meest trots op?
  Het initiateren van een online cursus Papiaments voor de HEMA Academie (nu Skillstown). Ik zag een behoefte, een digitale oplossing en mijn inbreng werd door de professionals echt opgevolgd. Het was tevens de start van mijn ondernemerschap.

 

 1. Welke nieuwe #DigiDame van de week wil je nomineren en waarom?
  Yaridis Toppenberg. Omdat zij een berg ambitie heeft wat erg motiverend is. Ik ken haar van een stageperiode en monitor en adviseer deze Young Professional graag. Als Yui Di Korsow durfde zij terug te komen naar Curacao na een opleiding in Nederland in een periode waarin baangarantie niet zeker was.