Interview met #DigiDame van Week 50 Rushanette Martis

 

 1. Wie ben je, wat doe je? #wiebenjewatdoeje

Ik ben Rushanette Martis. De vrouw achter Sass Visualz en de fotografe die jou gaat helpen je visie in beeld te brengen. Ik kreeg mijn eerste fotocamera toen ik zestien was. En kom uit een familie van vrouwen die graag poseerden, dus ik maakte al snel foto’s. Mijn passie voor fotografie heeft zich tijdens mijn tiener jaren langzamerhand ontwikkeld en stond bekend bij familie en vrienden als fotograaf. Tijdens schoolopdrachten, familiefeestjes en in mijn vrije tijd was ik constant bezig met fotografie. Echter kwam Ik nooit op het idee om fotografie te gaan studeren, in een traditionele fotozaak zag ik mezelf nooit staan. Dat is wat ik toendertijd dacht dat “echte” fotografen deden. Het was gewoon een hobby en alles wat ik daarover wilde weten, vond ik op internet, al heb ik later wel cursussen gevolgd. Zelf ging ik na het behalen van mijn havo diploma, Human Resource Management studeren aan de UNA, maar merkte dat ik vakken als communicatie en gesprekstechnieken het leukste vond en het beste kon. Dus na het behalen van mijn Bachelor, besloot ik om me verder te verdiepen op dit gebied en ben ik Crossmediale Communicatie in Rotterdam gaan studeren. In 2017 heb ik fotografie serieus opgepakt in de vorm van mijn eigen onderneming genaamd Sass Visualz.

 

 

 

 

 1. Wat was jouw eerste (bij)baan?                                                                                                         

Ik kreeg mijn eerste bijbaan toen ik 17 was, als Peer Educator bij FMA een rehabilitatie centrum voor drugs en alcoholverslaafden op Curaçao waar ik tot mijn 23ste heb gewoond. Na mijn HAVO ging ik studeren aan de Universiteit en had ik behoefte aan een bijbaantje. Via mijn zus die bij FMA werkte ben ik dus aan de slag gegaan als Peer Educator. Wat dat inhield is dat ik samen met een groep leeftijdsgenoten langs verschillende scholen, buurtcentra en jeugdgevangenissen langs ben geweest om andere leeftijdsgenoten oftewel “Peers” informatie bij te brengen over de gevolgen van alcohol en drugs gebruik. Een bijzondere bijbaan die mij heel veel heeft geholpen om mezelf en mijn passie voor o.a. het helpen, delen en presenteren te ontdekken.

 

 1. Wat zit er (standaard) in jouw tas?                                                                         

Ik ben best een minimalist als het gaat om mijn tas 😀 Ik hou er niet van om veel onnodige spullen overal mee te sjouwen dus wat er standaard in mijn tas zit is mijn portemonnee, oplader, mijn notitieboek/agenda, een bos sleutels en mijn vitamientjes. Af en toe, afhankelijk van waar ik heen ga, poeder en lippenstift. Wat er standaard in mijn camera tas zit zijn mijn 2 camera’s, een tripod, mijn handgreep, 4 sd cards, opladers, batterijen, mijn flash en business cards.

 

 1. Welke quote vind je interessant en waarom?
  Ik kan er niet alleen een benoemen, dus hierbij mijn top 3:
 • At the end of my life, I only hope that my existence was simply meaningful
 • The things that excite you are not random, they are connected to your purpose. Follow them!
 • My mission in life is not merely to survive, but to thrive; and to do so with some passion, some compassion, some humor, and some style.

Het delen van mijn passies met de wereld is altijd een van mijn doelen geweest als kind en nu ook als volwassen vrouw. Bovenstaande zinnen zijn niet alleen maar qoutes maar zijn onderdeel van mijn levensstijl, wie ik ben en wat ik met mijn leven wil bereiken.

 

 1. Waar haal jij jouw digitale inspiratie vandaan?                                                                       

Het klinkt misschien heel melig maar de wereld is mijn inspiratie. Ik word dagelijks door mijn omgeving geïnspireerd en ben dan ook gelijk bezig met hoe ik het eigen kan maken. Natuurlijk kijk ik ook op Instagram en Pinterest naar wat er allemaal trending is binnen de fotografie en fashion wereld. Ik ben iemand die oog heeft voor detail en het vooral leuk vindt om een personal touch aan nieuwe trends te geven.

 

 1. Welke apps zijn voor jou onmisbaar?                                                                                       

Apps die voor mij onmisbaar zijn Instagram, Linkedin , The Pattern , Insight timer , Freshcrop, Canva, Internetbankieren en Gmail.

 

 1. Wat is jouw digitale droom?

Mijn digitale droom is om de wereld door te kunnen reizen en van mijn passie mijn werk te kunnen maken, onafhankelijk van mijn locatie; oftewel mijn digitale droom is om een Digital Nomad te kunnen zijn.

 

 1. Op een schaal van 1 tot 10, hoe Digitaal ben je?                                                                           

Ik geef mezelf een 8 op de digitale schaal. Ik ben een tech nerd en veel van mijn digitale skills zijn “self taught”.

 

 1. Welke Digitraining van ons zou je willen volgen en waarom (suggesties voor nieuwe trainingen zijn altijd welkom!)?                                                                                                    Ik zou graag de digitraining give webinars like a pro en Linkedin like a pro willen volgen. In 2021 wil ik me voornamelijk gaan richten op het geven van online webinars en wil ik me meer gaan profileren op Linkedin.                                                                                                                                                                                                                                     LinkedIn like a Pro #DigiAcademy                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        
 2. Waar ben je het meest trots op?

Ik ben het meest trots op alles wat ik de afgelopen 5 jaar in Nederland heb bereikt. Ik ben in 2014  vanuit Curaçao hier naar toe verhuisd en heb mezelf in het diepe gegooid. Dat ik ver zou komen, wist ik, maar wat ik tot nu toe heb bereikt met mijn studie en onderneming had een 24 jarige Rushanette in 2014 nooit bedacht.

 

11. Welke Digi tips heb je zelf voor ons en de #DigiDames community?               

Mijn tip voor alle #DigiDames is om meer in je merk en jezelf te investeren door aan je gezondheid te werken en je creatieve kant te voeden. Zorg fysiek, mentaal en creatief goed voor jezelf. Werk actief aan het verbeteren van jezelf om je levensdoel beter te dienen. Volg je intuïtie,  dromen en ambities, want die zullen je leiden naar puur geluk. If not now, when? Don’t just dream it, be it!

 

 1. Welke nieuwe #DigiDame van de week wil je nomineren en waarom?                             

Ik wil graag Chimene Adoptie nomineren, ze is een #DigiDame met heel veel ervaring op gebied van Visual Design.