Interview met #DigiDame van Week 5 Sandra Ekelmans


1. Wie ben je, wat doe je? #wiebenjewatdoeje

Hoi hoi, mijn naam is Sandra Ekelmans, ik ben 23 jaar en ik woon in Rotterdam. Op dit moment studeer ik communicatie (reclame, media en design) aan de Hogeschool Inholland te Rotterdam.

 

In 2014 ben ik afgestudeerd als grafisch vormgever met als specialisatie mode en trends aan het Grafisch Lyceum. Nadat ik ben afgestudeerd kreeg ik vaak de vraag of ik logo’s en huisstijlen kon ontwerpen en daarom ben ik toen SE Design  gestart.

 

Daarna ben ik The Paper Note  begonnen, omdat ik vind dat er tegenwoordig wel meer persoonlijke kaartjes gestuurd mogen worden. De kaarten die ik maak kunnen daarna ook als interieuraccessoire worden gebruikt door de leuke quotes en vormgeving.

 

Daarnaast werk ik op zaterdag (en in de vakanties) als caissière bij de Albert Heijn en af en toe bij Cum Laude Events als horecamedewerker bij festivals en op verschillende partijen en ben ik barista.

 

Als ik dan nog tijd over heb schrijf ik op mijn website  blogs over mindset, mode en andere onderwerpen die mij bezig houden. Hier probeer ik anderen te inspireren om het beste uit jezelf te halen. Op mijn website kun je ook mijn portfolio vinden met al mijn creatieve uitspattingen voor opdrachtgevers en mijn schoolopdrachten.

 

2. Wat was jouw eerste (bij)baan.

Mijn eerste bijbaantje was bij Domino’s Pizza toen ik 15 jaar was. Mijn liefde voor pizza is daar ontstaan en nooit meer weggegaan. Toen ik het na een aantal maanden wel gezien had ben ik gaan werken bij de Kruidvat. Daar heb ik geleerd om altijd klantvriendelijk te zijn en rustig te blijven.

 

 

3. Wat zit er (standaard) in jouw tas?

Voor mijn gevoel zit er altijd een baksteen in mijn tas, mijn tas is namelijk altijd veel te zwaar. Ik heb altijd mijn telefoon, sleutels, portemonnee, OV, Smint, zakdoekjes, bril, een koekje en toillettasje met rommeltjes bij me. Als ik aan mijn moeder vraag of ze mijn tas even wil vasthouden zegt ze altijd standaard “zo San, ben je weer lekker aan het sjouwen”. Ik moet hier maar eens iets aan gaan doen…

 

4. Welke quote vind je interessant en waarom?

“Als je iets echt wilt, dan lukt het!”

 

Ik deed de opleiding marketing op het MBO, daar kreeg ik het vak ‘vormgeven’. Ik had hier super veel plezier in en ik merkte dat ik er meer mee wilde doen. Toen ik dat wist wilde ik heel graag naar het Grafisch Lyceum, maar omdat je hier een toelating voor moest doen werd ik een beetje onzeker en wist ik niet of ik dat wel zou kunnen. Mijn vader zei toen tegen mij, ‘als je iets echt wilt, dan lukt het!’. Zo gezegd, zo gedaan, ik melde me aan voor de opleiding en deed de toelating. Ik was in een keer aangenomen en was super blij! Deze quote is mijn levensmotto geworden, omdat ik weet dat het werkt.

 

 

5. Waar haal jij jouw digitale inspiratie vandaan?

Pinterest, Instagram, Youtube, tijdschriften en door naar buiten te gaan en bijvoorbeeld een rondje door de stad te lopen.

 

6. Welke apps zijn voor jou onmisbaar?

Whatsapp, Snapchat (Bambi-filter i love you!), Instagram, Spotify, ING, Facebook, Camera, FaceTime en de Inholland app (voor mijn schoolrooster).

 

7. Wat is jouw digitale droom?

Mijn grootste droom is om een succesvol eigen bedrijf op te starten en waar ik ook mijn geld mee kan verdienen. Ik zou het tof vinden als het groot wordt door middel van een app en een platform en andere digitale media. Ik heb hier al een aantal goede ideeën voor die ik aan het uitwerken ben. Dus ken je iemand die apps kan maken, laat het mij alsjeblieft weten!

 

8. Op een schaal van 1 tot 10, hoe Digitaal ben je?

Ik denk dat ik een 9 ben. Ik ben altijd bezig met mijn telefoon of ik zit achter mijn laptop/tablet. Als ik iets wil weten zoek ik het online op. Ook zit ik de hele dag door op social media, ik kan wel stellen dat ik verslaafd ben aan de onlinewereld en ik het liefst mijn hele dag op internet spendeer.

 

Ik vind het ook belangrijk om wel eens offline te zijn, al vind ik dat nog wel erg lastig. Even geen afleiding van alle appjes, meldingen en rode balletjes op social media. Vaak probeer ik dan een boek te lezen of naar buiten te gaan zonder mijn telefoon. Vaak lukt het toch niet en ligt mijn telefoon toch naast me als ik aan het lezen ben of gaat die telefoon toch mee in mijn zak.

 

9. Welke Digi training van ons zou je willen volgen en waarom?

Ik zou de training webdesign met WordPress Like A Pro willen volgen. Ik weet vrij veel van websites opstarten en onderhouden, maar de stap om de website online te krijgen heb ik nog niet onder de knie en dat zou ik graag willen leren. Als ik nu een website online wil krijgen vraag ik meestal hulp aan iemand die deze stap voor mij regelt, maar het liefst zou ik dit natuurlijk zelf doen.

 

10. Welke Digi tips heb je zelf voor ons en de #DigiDames community?

Do what you love! Door iets te doen wat je echt leuk vind krijg je veel energie en zal je niet met tegenzin naar je werk gaan. Ook ben je vaak succesvol als je iets doet wat je echt leuk vind!

 

11. Welke nieuwe #DigiDame van de week wil je nomineren en waarom?

Ik nomineer als nieuwe #DigiDame, Chantal Bruinhof-Straver. Zij was mijn docent voor verschillende vakken op de Hogeschool. Ook heb ik met haar samen gewerkt voor een corporate story voor Karate Moerdijk  waar zij oprichter, sensei en trainer is. Ook geeft zij trainingen in mentale weerbaarheid (aan kinderen en volwassenen). In deze trainingen leer je voor jezelf opkomen, op jezelf te vertrouwen, je intuïtie te volgen, een eigen mening te vormen en ontwikkel je doorzettingsvermogen. En Chantal is zo lief geweest om een stukje over mij te schrijven op mijn website.

 

Daarnaast heeft zij een super inspirerend boek Toen ik eindelijk durfde geschreven. Wat je hier kunt kopen. In dit boek schrijft zij over hoe zij haar huwelijk, huis en baan achter zich liet om een gelukkiger leven te veroveren. Dit boek heeft mij zo geïnspireerd om mijn dromen achter na te gaan en te doen waar ik gelukkig van word. Zeker een aanrader om een keer (of meerdere keren) te lezen!

 

Ik vind Chantal super inspirerend om wie zij is en wat zij doet en daarom wil ik graag dat jullie ook kennis met haar maken.