Interview met #DigiDame van Week 7 Sietske Jansen

 

1. Wie ben je, wat doe je? #wiebenjewatdoeje

Mijn naam is Sietske Jansen. Ik ben moeder van 2 gave, lieve puberjongens van 16 en 18. De belangrijkste taak in mijn leven is te zorgen dat zij als zelfstandige en leuke kerels in de maatschappij terecht komen. Dat gaat de goede kant op!

 

Nu ze ouder en zelfstandiger zijn, heb ik meer tijd voor mijn bedrijf Klein en Sterk. Ik adviseer, zoek en lever relatiegeschenken. Natuurlijk vind ik dat ieder bedrijf die bedrukte pen, schrijfblok, powerbank of usb stick met logo in huis moet hebben.

 

Maar een goed gekozen relatiegeschenk weg geven is meer dan een cadeautje uitdelen. Je schenkt je klant een stukje aandacht, en dat is waar het om draait. Het is een onmisbaar stukje van goed relatiebeheer. Daarom moet je relatiegeschenk wel goed gekozen worden, anders loop je kans de plank volledig mis te slaan. Wat is je doelstelling, aan welke doelgroep geef je het weg, en wat is het budget. Uiteraard moet er ook gekeken worden of het relatiegeschenk voldoet aan de identiteit van uw bedrijf, en welke boodschap wil je uitdragen? Kortom, er is veel om rekening mee te houden en daarom ga ik graag om de tafel met mijn klanten. Zodat jij voor je budget het meeste effect en rendement uit je relatiegeschenken haalt.

 

Klein en Sterk

Facebook Klein en Sterk

Instagram Klein en Sterk Giveaways

 

2. Wat was jouw eerste (bij)baan.

Na de krantenwijk ging ik voor het eerst serieus aan de slag als afwashulp in een brasserie/restaurant. Ik vond dat een geweldig baantje, ik stond in een ruimte naast de koks, en had altijd de grootste lol. Bij drukte sprong ik in bij in de koude keuken om salades, sauzen en broodjes te maken. Toen ik 16 was mocht ik ook meehelpen in de bediening en later mocht ik ook achter de bar mee draaien. Hard werken, lange dagen maken en veel lol hebben is wat het meeste is bijgebleven. Maar ik heb ook wel eens een vol dienblad met flesjes drinken bij een mevrouw achter in haar rolstoel laten vallen. En het was nog wel tijdens een familie etentje voor haar verjaardag. Je snapt wel dat ik me, na excuses natuurlijk, die avond niet meer heb laten zien. De keuze voor de Hotelschool was dan ook niet zo gek, er volgden nog veel baantjes in de horeca.

 

3. Wat zit er (standaard) in jouw tas?

Liever neem ik geen tas mee en draag ik alles in mijn zakken. Maar dat gaat niet altijd.

 

Mijn portemonnee, telefoon, notitieboekje en sigaretten altijd (ik moet er vanaf ja….). Daarnaast is het 1 grote chaos aan pennen, visitekaartjes, opladers en badges van bezochte netwerken en giveaways. Dit was trouwens een goede reden om die tas weer eens op te ruimen, er zaten ook nog heel veel bonnetjes en losse (snoep) papiertjes in.

 

 

4. Welke quote vind je interessant en waarom?

Ik ben dol op quotes, en iedere week heb ik wel een andere favoriet, afhankelijk van mijn humeur ;-). Vooral de positieve quotes en die met een vleugje humor vind ik leuk, zoals die van Loesje en Omdenken. Deze hielp me om de knoop door te hakken om mijn eigen bedrijf te starten.

 

“Als je niets riskeert, riskeer je alles.”

 

 

5. Waar haal jij jouw digitale inspiratie vandaan?

Instagram en Pinterest !

 

6. Welke apps zijn voor jou onmisbaar?

Dat zijn er veel! Als eerste Whatsapp en de email natuurlijk, als ik onderweg ben check ik toch de inkomende mails en beantwoord ze als het niet kan wachten. Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram om mijn online zichtbaarheid bij te houden. Tomtom en CTA ritregistratie, ik gebruik ze dagelijks als ik klanten bezoek. Google Analytics…..ik ben gewoon nieuwsgierig hoeveel mijn website wordt bezocht (meestal na een bericht op SM) en waar de bezoekers vandaan komen. Mijn bank app…..onmisbaar! En voor de ontspanning Wordfeud (nog steeds ja) , Spotify en Shazam.

 

7. Wat is jouw digitale droom?

Beter bloggen en ik zou graag zelf meer kennis hebben van Adobe Illustrator.

 

8. Op een schaal van 1 tot 10, hoe Digitaal ben je?

Uhm, gezien punt 6 kan ik er toch niet onderuit dat ik behoorlijk digitaal ben.

 

9. Welke Digi training van ons zou je willen volgen en waarom?

Bloggen en design.

 

10. Welke Digi tips heb je zelf voor ons en de #DigiDames community?

Blijf ook werken aan je offline zichtbaarheid. Mensen doen zaken met jou en niet met je website. Als je gaat netwerken, bezoek dan regelmatig dezelfde evenementen of bijeenkomsten. Luister dan vooral en vraag veel. Toon oprechte interesse en de mensen zullen jou onthouden en naar jou toekomen.
11. Welke nieuwe #DigiDame van de week wil je nomineren en waarom?

Ik nomineer mijn goede vriendin Ursula, die zo dapper is geweest om dit jaar te starten met een nieuw concept dat nog niet bestaat in Nederland. De beautytruck. Ik gun haar een extra platform voor meer zichtbaarheid.