Interview met #DigiDame van Week 28 Sylvana Dankerlui

1. Wie ben je, wat doe je? #wiebenjewatdoeje

Sylvana Dankerlui, loopbaancoach, executive coach en levenscoach. Mijn bedrijf Sylvana Dankerlui Coaching bestaat nu bijna vijftien jaar. Ik heb daarnaast in het Onderwijs en in het bedrijfsleven gewerkt als HRM afdelingshoofd. Ik coach mensen door hen bewust te laten worden wie ze zijn, welke talenten ze hebben, wat ze nodig hebben en hoe zij zichzelf kunnen voeden om tot bloei te komen.

 

Ik heb de agave als logo gekozen omdat ik mensen graag prikkel om tot bloei te komen, ook onder soms moeilijke omstandigheden. De agave groeit vooral in droge en semi-droge regio’s van Tropisch Amerika. In Mexico noemt men het ‘de plant van leven en overvloed’. De agave americana heeft een metershoge bloem. De kolibrie is de enige vogel die een snavel heeft om bij bloemennectar te komen waar zelfs insecten niet bij kunnen. De kolibrie is ook de enige vogel die achteruit kan vliegen, de bloem nog eens in ogenschouw kan nemen en dan nogmaals in de bloem gaat of besluit weg te vliegen. Ook het beeld van de reflecterende vogel bij de bloei is passend bij mijn wijze van coachen.

 

Schrijven doe ik graag. Toen ik in India woonde, had ik een bibliotheek aan huis aangelegd waar vooral kinderen gebruik van maakten. Deze kinderen vertelden mij hun verhalen die ik vervolgens op mijn manier gebruikte voor mijn Yamini kinderboekjes. In India waren er toen geen boekjes met een meisje in de hoofdrol. Ik heb onder de pseudoniem Maria Landvoort een uitgeverij bereid gevonden twee van deze kinderverhaaltjes uit te geven. Een aantal bibliotheken in Nederland hebben deze boekjes aangeschaft.

Social Media:

Facebook Sylvana Dankerlui DeLoopbaancoach

LinkedIn Sylvana Dankerlui

Facebook Maria Landvoort

E-book Yamini Loses Friend & Yamini and the Magic Stone

Website Sylvana Dankerlui Coaching 

 

2. Wat was jouw eerste (bij)baan?
Op mijn zestiende mocht ik als assistent van een bevriende advocaat zijn administratie doen tijdens zijn vakantie in het buitenland. Dat was soms erg spannend. Er belden criminelen op om een afspraak te maken of iets te vertellen. Ik had als opdracht meegekregen geen gesprekken aan te gaan, maar slechts afspraken te noteren. Als jongeling vond ik het een hele toer om deze cliënten aan te geven dat ze hun verhaal beter aan de advocaat zelf konden vertellen. Het was ook schakelen welke taal/woorden te gebruiken. Soms belde bijvoorbeeld de procureur generaal direct na zo’n cliënt. Ik ontdekte toen dat ik makkelijk kon schakelen – mijn taal kon aanpassen – tussen mensen met verschillende achtergronden.

 

3. Wat zit er standaard in jouw tas?
Standaard heb ik mijn telefoon, een kleine schrijfblok, twee pennen, portefeuille, kleine paraplu, handcrème en zakdoekjes in mijn tas.

 

4. Welke quote vind je interessant en waarom?

 

”I am the master of my fate, I am the captain of my soul”

 

uit het gedicht ‘Invictus’ van William Ernest Henley –

 

Menigeen, waaronder ook Nelson Mandela, putte inspiratie uit dit gedicht. Voor mij is met name deze regel van belang, omdat het sterk aangeeft dat door in jezelf te geloven en ‘in het hier en nu’ bij jezelf te blijven, niets je uit het veld kan slaan. Er kan van alles op jouw pad komen waar je helemaal geen controle over hebt, maar hoe jij daarmee omgaat en je erdoor laat beïnvloeden, heb je wél in de hand. Je kunt op enig moment weer fier door het leven gaan en bloeien.

 

5. Waar haal jij jouw digitale inspiratie vandaan?
Via Facebook haal ik inspiratie uit de posts van met name Prince Ea. Zijn visie op liefde voor mensen in zijn algemeenheid, op onderwijs en waarden komen overeen met de mijne.

 

6. Welke apps zijn voor jou onmisbaar?
Ik gebruik Whatsapp voor al mijn contacten en Skype voor degenen die skype coaching willen. Facebook is ook voor coaching onmisbaar geworden voor degenen die geen Skype willen downloaden, maar ook privé nodig om familie en vrienden te volgen. Mijn Kindle heb ik nodig om overal te kunnen lezen.

 

7. Wat is jouw digitale droom?
Ik wil graag een flitsend profiel op LinkedIn hebben en een website waar men kan lezen wat ik doe als coach. Eventueel nog een Facebookpagina als docent conversatie Engels.

 

8. Op een schaal van 1 tot 10, hoe Digitaal ben je?
Ik vind het lastig om er een cijfer aan te verbinden, maar mijn digitale kracht is dat ik altijd goed en persoonlijk contact weet te onderhouden met moderne, digitale middelen – vaak over verre afstanden.

 

9. Welke Digi training van ons zou je willen volgen en waarom?
Ik zou graag Vloggen Like a Pro willen doen. Als Surinaams Nederlandse, wil ik mijn ervaring als coach in verschillende landen (waaronder Nederland, Verenigde Staten, België, India en Suriname) delen. Het leven en werken in verschillende landen heeft mij een grote flexibiliteit gegeven in het omgaan met verschillende culturele gezichtspunten en diversiteit. Dit pas ik graag toe in mijn coach praktijk.

 

10. Welke Digi tips heb je zelf voor ons en de #DigiDames community?
Mijn grootste tip: vraag om hulp als je dat nodig hebt. Ik zie vaak mensen lang worstelen met issues, waar zij het overzicht niet op hebben. Met behulp van een coach zouden zij, wellicht al in een paar sessies, tot nieuwe en frisse inzichten kunnen komen. Het is een investering in jezelf, die je er altijd vele malen uithaalt.

 

11. Waar ben je het meest trots op?
Ik ben trots op mijn capaciteit om het beste uit mensen naar boven te halen. Het is hun eigen wijsheid die door mijn wijze van vragen stellen tot een nieuwe kijk op zaken kan leiden.

 

12. Welke nieuwe #DigiDame van de week wil je nomineren en waarom?
Ik nomineer Youetta de Jager. Zij is fantastisch in het genereren van nieuwe ideeën en geniaal als het gaat om diversiteit.