Interview met #DigiDame van Week 55 Ynske Mattijssen

 

  1. Wie ben je, wat doe je? #wiebenjewatdoeje
   Hi! Mijn naam is Ynske Mattijssen, ik ben een enthousiaste evenementen en marketing stagiaire bij ZZIIN in Den Haag. Doordat de evenementenbranche nu eventjes stil ligt, ben ik veel na aan het denken over wat nu wél kan in plaats van wat niet kan. Dit is tevens mijn manier van denken, ik hou ervan om naar mogelijkheden te zoeken en op een manier te denken zoals niemand anders het had bedacht.

Ik sta bekend om mijn altijd aanwezige lach, omdat ik er van overtuigd ben dat uiteindelijk alles goed komt zolang je maar positief blijft denken en plezier hebt in wat je doet. Als ik een momentje vrij heb schrijf ik graag gedichtjes, hier word ik erg rustig van en dat is belangrijk in de drukke wereld om ons heen. Ook spreek ik graag met vriendinnen af om even te wandelen of om natuurlijk een wijntje te drinken!

 

 1. Wat was jouw eerste (bij)baan?
  Mijn eerste bijbaantje was bij de HEMA. Ik moest in het derde jaar van mijn middelbare school een ‘snuffelstage’ lopen bij een bedrijf en zo ben ik een tijd blijven hangen! Ik ben erachter gekomen dat collega’s ook écht je werk leuk maken, die vroege ochtenden waren niks voor mij, maar mijn collega’s maakte er toch elke week weer een feestje van.

 

 

 

 1. Wat zit er (standaard) in jouw tas?
  Haha bij mij zit er standaard een boekje in. Ik ben vaak erg druk in mijn hoofd en soms heb ik even een momentje rust nodig. Dan lees ik een hoofdstuk verder en is mijn concentratie weer terug. Ook zit in mijn tas standaard een telefoon oplader (wat gaan ze ook snel leeg hé)…een schriftje met pen, mijn Ov-kaart en oordopjes, want ik kan geen dag zonder muziek. 🙂

 

 1. Welke quote vind je interessant en waarom?
  “Droom maar een maatje te groot, dan kan je erin groeien.”
  Dit is hoe ik zelf leef. Ik droom groot en probeer altijd naar dat doel toe te ‘groeien’. Ik vind dat jezelf motiveren en blijven motiveren erg belangrijk is om het beste uit je eigen leven te halen. Groots dromen, doelen stellen en in jezelf geloven zijn hierbij de belangrijkste factoren.

 

 1. Waar haal jij jouw digitale inspiratie vandaan?
  Ik kijk veel op Pinterest, hier staat veel content op over van alles en nog wat.
  Zo kan ik een kleurenpallet vinden voor als ik een huisstijl moet maken, maar ook inspiratie voor slogans en website design. Eigenlijk haal ik overal mijn inspiratie wel vandaan. Als ik op Instagram of Facebook iets voorbij zie komen wat handig kan zijn dan sla ik het in een aparte mapje op, zo kan ik het later weer makkelijk terug vinden.

 

 1. Welke apps zijn voor jou onmisbaar?
  Whatsapp, Instagram, Gmail en Snapchat.
  Deze platvormen gebruik ik het meest en zijn het beste voor mijn communicatie, werk en natuurlijk voor de fun factor.

 

 1. Wat is jouw digitale droom?
  Mijn digitale droom is om mijn sociale media zó goed te kunnen gebruiken, dat als ik enthousiast post over mijn leven, hobby’s en events die ik zelf bezoek en organiseer, er gelijk aanleiding is om kennis met mij te maken.

 

 1. Op een schaal van 1 tot 10, hoe Digitaal ben je?
  Ik denk dat ik dan wel op een 8,5 zit. Ik gebruik alle sociale media kanalen en ik weet van de meeste programma’s wel iets, behalve Excel… daarin ben ik echt een grote ramp!

 

 1. Welke Digi training van ons zou je willen volgen en waarom (suggesties voor nieuwe trainingen zijn altijd welkom!)?
  De training ‘fotograferen like a pro’ omdat ik zelf nu al een jaar een professionele camera heb, maar eigenlijk niet weet hoe en wat… Door deze training zou ik erachter willen komen hoe precies de belichting afgesteld moet worden, hier gaat het namelijk helaas wel eens fout als ik zelf aan het stuntelen ben.

 

 1. Welke Digi tips heb je zelf voor ons en de #DigiDames community?
  Op de website van #DigiDames meer verhalen over en van succesvolle vrouwelijke ondernemers. #girlpower

 

 1. Waar ben je het meest trots op?
  Dat ik steeds meer mezelf word. Ik leer wat mijn prioriteiten zijn, waar ik voor sta en wie ik nog wil worden. Ook ben ik erg trots op wat ik nu doe, mijn stage die ik nu loop, is het begin naar iets groots!

 

 1. Welke nieuwe #DigiDame van de week wil je nomineren en waarom?
  Iris Enthoven, een vrouw die een podcast heeft waarin ze bijzondere mensen een plek geeft om een bijzonder verhaal te vertellen.
  Ook is zij ambassadeur bij het Rode kruis én enorm goed op haar sociale media.