Interview met #DigiDame van Week 20 Angela van der Kooye

1. Wie ben je, wat doe je? #wiebenjewatdoeje

Naam: Angela van der Kooye, 40 jaar oud. Voorzitter VCMP, vereniging voor communicatie, marketing & PR in Suriname, voorzitter CCPR (stichting voor communicatie & Public relations in Suriname, parttimedocent Communicatie op twee hogescholen in Suriname, en Directeur AKCC, AK communication consultancy, een creatief en strategisch Communicatiebureau. Ik sta met beide benen op de grond en geniet met volle teugen van de mooie momenten en dingen die op mijn pad komen. Mijn motto is daarom ook: Kijk niet alleen naar wat je wil hebben in het leven, maar kijk, beleef en geniet van elk moment dat je nu hebt.

 

Websites:
CCPR Suriname – Het Centrum voor Communicatie en PR
AK Communication Consultancy

 

Zes jaren geleden ben ik teruggekeerd naar Suriname na een hele lange periode, in Nederland te hebben gewoond. Een keuze, waar ik nog steeds achter sta. De zin van het leven staat hierbij centraal. In je geboorteland opgroeien is het mooiste dat je als individu kan meemaken. Hier kent iedereen je cultuur en weet men welke gewoontes en gebruiken hierbij horen. Dit geldt ook voor het zakelijk gebied, waar relaties continu centraal staan.

 

2. Wat was jouw eerste (bij)baan?
Ach, das even hardop lachen, dat was ik helemaal vergeten. Mijn eerste baan op mijn 17e jaar, was bij een marketingbedrijf, waar ik op verschillende locaties in Nederland vipkaarten, huis-aan-huis moest verkopen. Het betroffen vipkaarten voor luxe restaurants in geheel Nederland. Een enorme uitdaging, die ik absoluut niet uit de weg ben gegaan. Ik denk dat toen het moment was aangebroken, dat ik mij ben gaan verdiepen in Marketing en alles dat daar bij komt kijken. De incentives die daarbij hoorden, de inzet, de verkooptrucs, de mondelinge vaardigheden en een gedegen strategie elke week weer. Elke dag was het weer spannend als de targets van de dag werden besproken, wie zou de targets halen en welk gebied je kreeg toegewezen. Wat ik minder leuk vond aan deze baan, waren de weersomstandigheden die ik elke dag weer moest trotseren. Deze baan ben ik overigens in de zomervakantie gestart, dus je kunt je voorstellen dat ik soms liever op een strand lag en sommige momenten wanneer het regende, lekker onder de dekens wilde kruipen. Naast alle vaardigheden die mij zijn bijgebracht en de enorm leuke ervaringen die ik heb gehad, heb ik veelal geleerd om door te zetten, ook als ik al 10 keren achtereen ‘nee’ als antwoord had gekregen. Naar kantoor gaan, zonder minimaal 10 kaarten verkocht te hebben, was geen optie. Dus daar ging ik weer, keer op keer, deur-aan-deur, nee-op-nee, om uiteindelijk minimaal die 10 momenten van ‘ja’ te kunnen ervaren. Mijn marketingcarriere was gestart……………………

 

3. Wat zit er (standaard) in jouw tas?
Oh jee, echt. Een foto wil je niet. Ik heb altijd alles mee: mijn portemonnee, toilettas, een notitieboekje, lipgloss, harde schijf, een pen en billendoekjes voor de kids.

 

4. Welke quote vind je interessant en waarom?

 

 

“Communicatie is liefde & respect”

Angela van der Kooye

 

“When people show you who they are, believe them the first time”

Maya Angelou

 

 

5. Waar haal jij jouw digitale inspiratie vandaan?
Communicatievakbladen, blogs, vlogs, dagbladen, platformen Communicatie, Adformatie, managementboek.nl, journals.elservier.com, communicatieonline.nl, telegraaf.nl, volkskrant.nl, starnieuws.com, dwtonline.com, google.nl, logeion.nl, marketingonline.nl, ccprsuriname.com

 

6. Welke apps zijn voor jou onmisbaar?
Youtube, Linkedin, Facebook, Instagram, Twitter, Surinamenieuws.

 

7. Wat is jouw digitale droom?
Communicatie event live streamen met minimaal 1 miljoen kijkers.

 

8. Op een schaal van 1 tot 10, hoe Digitaal ben je?
Ik ben een liefhebber van een combinatie van online en offline communicatiemiddelen. Puur, omdat ik de ontwikkelingen van nieuwe media gestaag volg, maar daarnaast liever een boek in print zal lezen.

 

9. Welke Digi training van ons zou je willen volgen en waarom?
Pff, das moeilijk, verras me maar. Ik ben continu bezig mijn public speaking te verbeteren, so why not Give Webinars like a Pro!

 

10. Welke Digi tips heb je zelf voor ons en de #DigiDames community?
Jullie zijn erg enthousiast en positief. Zelf erg ‘girlie’ voor mij (ik hou niet zo van roze), maar ik vind jullie ontzettend leuk. Die positiviteit die centraal staat, trekt me heel erg aan en doet me die me jullie die girlie look vergeven…haha

 

11. Waar ben je het meest trots op?
Trots op het feit, dat ik in staat ben continu mijn kennis te delen en een positieve bijdrage te leveren aan het Communicatie vakgebied, wie had dat ooit gedacht. Tijdens mijn studie droomde ik van een Communicatiebureau en die droom is waarheid geworden, wat wil ik nog meer. Daarnaast ben ik super trots op mijn kinderen Jay-Roberto (9) en Yara (4).

 

12. Welke nieuwe #DigiDame van de week wil je nomineren en waarom?
Hmm even denken, Judith Lochem, geweldige persoonlijkheid en ze timmert ook hard aan de weg op het gebied van Communicatie.

 

Redactie: bijgaand de Communicatie dag die Angela organiseert en waar de #DigiDames ook een bescheiden rol in zullen vervullen (we staan zelfs op de flyer!! ;-).

 

Communicatiedag Flyer

 

#DigiDames Communicatiedag

 

Communicatiedag informatie en programma