Interview met #DigiDame van Week 17 Chantal Badoux

1. Wie ben je, wat doe je? #wiebenjewatdoeje

Mijn naam is Chantal Badoux, ik ben een zelfstandige ondernemer en ben in het fantastische bezit van een eigen bedrijfje. Al van jongs af aan hielp ik in de kapsalon van mijn moeder en was ik omringt in een omgeving waar uiterlijke verzorging een must was. Dit vond ik altijd geweldig, het was voor mij dan ook een logische keuze om me hier in te verdiepen en ontwikkelen. Zo doende ben ik de schoonheidsopleiding en kappersopleiding gaan doen. Dankzij het grote voorbeeld van mijn moeder heb ik ondertussen een eigen kapsalon en schoonheidssalon op 2 locaties! Ik geniet elke dag weer van mijn werk en ik ben trots op wat ik tot nu toe bereikt heb.

 

Ik heb nog niet officieel een eigen website, maar ik heb wel een eigen pagina op de Salon Headrunner website en sinds kort mijn eigen Facebook pagina:

 

>> Ontdek Schoonheidssalon Chantal Badoux
>> Facebook Schoonheidssalon Chantal Badoux

 

2. Wat was jouw eerste (bij)baan?

Mijn eerste bijbaan was helpen in de kapsalon, haren van klanten wassen, vegen, handdoeken opvouwen en koffie en theezetten.

 

3. Wat zit er (standaard) in jouw tas?

Ik ben één van de weinige vrouwen die niet graag een tas draagt, als ik wel een tas meeneem is deze vaak vrij klein met zo min mogelijk inhoud. Visitekaartjes, mobiel en portemonnee neem ik dan standaard mee.

 

4. Welke quote vind je interessant en waarom?

 

“Het leven loopt zoals het moet lopen!”

 

Als ik een keer een tegenslag ervaar probeer ik het altijd van de positieve kant te zien, en denk ik “Het had zo moeten wezen.”. Wie weet leid het tot iets beters op mijn pad.

 

 

5. Waar haal jij jouw digitale inspiratie vandaan?

Ik haal de meeste inspiraties van YouTube. Ik bekijk vaak tutorials van nieuwe kapsels, de laatste trends en doe er mijn inspiratie voor bruidsmake-up op. Ook kom ik altijd van alles tegen op facebook en kan ik het niet laten om de vlecht-tutorials aan mij voorbij te laten gaan.

 

6. Welke apps zijn voor jou onmisbaar?

WhatsApp, facebook en YouTube zijn wel echt mijn meest gebruikte apps. WhatsApp voor de communicatie, Facebook voor mijn bedrijf en YouTube voor inspiratie.

 

7. Wat is jouw digitale droom?

Om mijn afspraken en klantenbestand makkelijk en overzichtelijk digitaal te maken. Ook zou ik graag mijn eigen website willen met deze functie waarbij ik dus makkelijk mijn afspraken en klantenbestand kan bijhouden. Het webdesign van deze website wil ik graag aan #DigiDame Shanice Tan overlaten! Ook heeft zij mijn logo ontworpen (zie rechts)!

 

8. Op een schaal van 1 tot 10, hoe Digitaal ben je??

Ik denk een 7 omdat ik weet dat er nog meer mogelijk is met betrekking tot mijn bedrijf te digitaliseren.

 

9. Welke Digi training van ons zou je willen volgen en waarom?

Social media like a pro, zodat ik nog meer uit mijn eigen netwerk kan halen!

 

10. Welke Digi tips heb je zelf voor ons en de #DigiDames community?

Blijf altijd leren en jezelf verbeteren.

 

11. Waar ben je het meest trots op?

Eigenaar zijn van mijn bedrijf! Op mijn 25ste twee salons, daar mag ik best trots op wezen vind ik zelf. Stiekem ben ik ook trots op mijzelf voor de snelheid waarmee ik mijn kappers opleiding heb behaald. Deze heb ik i.p.v. twee jaar in drie maanden behaald en cum laude afgestudeerd.

 

Nu kan ik ook zeggen dat ik een trotse eigenaar ben van mijn eigen salon in Hellevoetsluis:

 

Schoonheidssalon Chantal Badoux

 

12. Welke nieuwe #DigiDame van de week wil je nomineren en waarom?

Mijn moeder, Patricia Badoux, omdat ze mij alles van het kappersvak heeft geleerd, mij enorm heeft gestimuleerd en gesteund in het oprichten van mijn eigen bedrijf.