Interview met #DigiDame van Week 43 Minerva Joy

 

 1. Wie ben je, wat doe je? #wiebenjewatdoeje
  Ik ben Minerva Joy. Ik ben een prater, een gezelschapsmens en creatieveling.  Ik ben Content Creator op YouTube en Instagram, waar ik met behulp van humor en kroeshaar tutorials, vrouwen wil stimuleren hun eigen krullend/kroeshaar en zichzelf te accepteren.Om mensen doelgerichter te kunnen leren hoe zij ervoor kunnen zorgen dat hun haar gezond en lang groeit, ben ik dit jaar begonnen met m’n eigen kroeshaar en krullen Consultancy service genaamd Kroeshaar Bootcamp”.
  En omdat ik nog niet druk genoeg was (haha),  ben ik dit jaar ook nog een project gestart dat dicht bij mijn hart zit. Dit is Viral Fest Nederland; het festival voor ondernemers, influencers en artiesten die willen knallen op Social Media. Omdat ik sinds 2013 YouTube filmpjes maak, heb ik gezien welke deuren social media kan openen. Maar ik heb ook gezien dat ik met zoveel vragen zit over het “Business”- aspect van Social Media. Met Viral Fest Nederland wil ik  één plek creëren voor mensen zoals ik: Ondernemers en creatieveling die het nodig hebben dat experts of influencers met ervaring hun extra handvaten en hulpmiddelen toereiken waarmee ze kunnen knallen. Soms heb je het nodig dat iemand je aan de kant trekt en hun geheimen met je deelt over zaken waar niet iedereen over praat.  Met Viral Fest hoop ik dat te doen voor anderen EN mijzelf.Je kunt Minerva vinden via Minerva Joy: www.youtube.com/minervajoy | www.instagram.com/minervajoy13 Viral Fest Nederland: www.instagram.com/viralfest.nl | www.facebook.com/viralfest.nl Kroeshaar Bootcamp: www.instagram.com/kroeshaarbootcamp

 

 

Redactie #DigiDames : Minerva is met haar Viral Fest onderdeel van het Fantastic Femme Fest op 15 en 16 nov 2019 gehouden in het Korenhuis in Den Haag. Minerva heeft de Director van de #DigiDames en de #DigiAcademy Cynthia Telting gevraagd om in het panel over Vrouwen, Geld en Onderhandelen te zitten.

 

 

 1. Wat was jouw eerste (bij)baan.
  Mijn eerste echte bijbaan was als kassière bij de Jumbo. Grappig genoeg, vond ik het een Zalige Job. Ik kan me herinneren dat ik veel zong en dat de klanten dat leuk vonden. Voor mijn gevoel werd ik toen letterlijk betaald om vriendelijk te zijn en mensen te helpen.

 

 1. Wat zit er (standaard) in jouw tas?
  HEEL VEEL ROMMEL! Van alles dat ik niet nodig heb. Propjes, bonnetjes etc.. Verder ook nog deo, handcrème, een kleine parfum en mijn telefoon oplader. Mijn telefoon valt anders heel gauw uit.

 

 1. Welke quote vind je interessant en waarom?

  Er zijn meerdere die mij raken. Ik deel er graag 2.
  De eerste is “Done is better than Perfect” .Ik ben van huis uit nogal bang om fouten te maken, ook wel perfectionistisch. Dit houdt mij vaker tegen als ondernemer. Ik moet mezelf dus vaker op een dag herinneren dat het beter is om iets gedaan te krijgen, dan er zo lang over te piekeren dat het perfect moet zijn. Je komt veel verder door consequent iets te DOEN, fouten te maken en te verbeteren, dan heel lang te piekeren dat datgene perfecte afgeleverd moet worden. Dit weet ik nu met m’n hoofd, maar ik moet m’n gevoelens constant overwinnen.De tweede is een Bijbelvers, Jeremia 29:11 “ Want ik weet welke plannen Ik voor u heb’ zegt de Here. ‘Met deze plannen heb Ik uw geluk voor ogen, niet uw ongeluk. Ik wil u weer een toekomst en nieuwe hoop geven.”
  Ik ben in 2008 naar Nederland gekomen voor mijn studie. Ik vond het niet makkelijk, maar ben ik 2015 afgestudeerd met een Bachelor in Scheikunde. Hoewel dit een prestatie is, voelde ik me daar niet positief over, omdat ik wist dat ik er niet in verder wilde en dat ik voor mijn gevoel helemaal opnieuw begon in andere richtingen. Als ik dit lees, herinnert het me dat er wel degelijk een plan is voor mijn leven. Mijn pad is mijn pad en hoewel het er anders uit ziet dan veel mensen om mij heen, is dat OK. Er is een goede toekomst voor mij. Daarom wil ik dit ook delen met wie dit ook leest: Als je ooit twijfelt, er is een hoop en een goede toekomst voor je.

 

 1. Waar haal jij jouw digitale inspiratie vandaan?
  ZO! Dat is een goede vraag.
  Mijn grootste YouTube Inspiratie is wat carrière betreft Patricia Bright. Zij is gewoon een en al PERSOONLIJKHEID. Ze kan praten over brood dat langzaam in een kast bederft en ze kan het leuk maken.  Daarnaast is ze echt een ondernemer. Naast YouTube heeft ze ook andere bedrijven en daar heb ik bewondering voor.  Ik zie haar echt als een voorbeeld.Inspiratie voor mijn content vind ik niet specifiek bij een persoon. Ik vind vaak een middenweg tussen wat mijn kijkers willen zien, wat ik allemaal doe met m’n haar en huid en wat een beetje een trend is. Wel is het mijn doel dat als iemand online in aanraking is gekomen met mij dat het ze inspireert om zich goed te voelen over zichzelf in plaats van slechter.

  Minervan Joy #DigiDame van de Week

  Minerva Joy #DigiDame van de Week

 2. Welke apps zijn voor jou onmisbaar?
  YouTube en Instagram vooral. De YouTube Studio app, om mijn YouTube account en analytics vanaf mijn telefoon te kunnen beheren. Voor het bewerken van foto’s: VSCO, Facetune (niet om mijn lichaam of gezicht te vervormen, bij the way) en Photofox. En sinds kort ook Trello om mijn dagelijkse taken overzichtelijk te kunnen organiseren.

 

 1. Wat is jouw digitale droom?
  Mijn digitale droom is meer een doel. Ik wil graag overal op de wereld kunnen zijn en weten dat ik mijn brood aan het verdienen ben. Ik wil daarom meerdere online inkomststromen hebben. En tuurlijk is dit fijn voor mij, maar ik wil graag ook anderen inspireren en leren hoe dit te doen. Zodat wij minder afhankelijk zijn van het land waarin we wonen. Ik kom uit Suriname en ik vind dat vooral ook belangrijk voor Surinamers. Dat uiteindelijk een van mijn dromen.

 

 1. Op een schaal van 1 tot 10, hoe Digitaal ben je?
  Ik geef mezelf een 7. Ik ben niet op alle Platforms, er zijn er zo veel! Het is heel stil op mijn LinkedIn, maar ik werk eraan. Ik mag nog wat consistenter zijn op YouTube en Instagram en Facebook helemaal. Maar all-in-all, gaat het daar wel oke. Dus een 7.

 

 1. Welke Digi training van ons zou je willen volgen en waarom (suggesties voor nieuwe trainingen zijn altijd welkom!)?
  Ik zou graag een Digi training willen volgen die specifiek focust op Ads instellen op Facebook. Instagram en Google. Misschien een suggestie? (Redactie #DigiDames: bedankt Minerva, goede tip inderdaad!
  Check onze #DigiAcademy voor andere trainingen.  Wie weet is Online Marketing like a Pro wel iets voor jou! )

  Online Marketing like a Pro #DigiAcademy

  Online Marketing like a Pro #DigiAcademy

 1. Welke Digi tips heb je zelf voor ons en de #DigiDames community?

  Wees niet bang om jezelf en/of jouw bedrijf door middel van video aan jouw publiek te laten zien. Je hoeft geen vlogger te zijn om op een creatieve manier jouw boodschap op camera over te brengen. Het hoeft niet heel professioneel. Video wordt steeds belangrijker op Social media en biedt ook een groter bereik en JIJ hebt een verhaal te delen met anderen. Dus daag jezelf uit om deze week nog een introductie filmpje te maken.

  Minerva Joy #DigiDame van de Week

  Minerva Joy #DigiDame van de Week

 

 1. Waar ben je het meest trots op?
  Dit vind ik een moeilijke vraag. Ik ben heel kritisch voor mezelf en ik moet beter leren omgaan met mijn prestaties etc.
  Maar ik ben trots op mijn mentale “journey” tot nu toe. Het 18-jarig meisje dat naar Nederland kwam voor een Scheikunde studie, had nooit kunnen doen wat ik nu doe. Niet met dezelfde mindset, denkpatronen. Ik ben trots dat ik de keuze heb gemaakt om te doen waar ik van houd ook al gaat dat vaker dan ik dacht gepaard met teleurstellingen en tegenslagen. Ik ben nog lang niet waar ik wil zijn met mijn mindset, maar ik ben al wel heel ver gekomen.

 

 1. Welke nieuwe #DigiDame van de week wil je nomineren en waarom?
  Ik nomineer Chesney Giersthove .
  Chesney is super interessant om in de gaten te houden. Ze is een jonge filmmaker in de genre “Zwarte Film” . Haar short movie is recentelijk vertoont in Pathe Arena tijdens DBUFF.  Daarnaast is  zij ook een echte ondernemer!