1. Wie ben je, wat doe je? #wiebenjewatdoeje 
  Ik ben Raquel Weisz en ik ben nog steeds verliefd op Curaçao , het eiland waar ik bijna 15 jaar geleden naar toe ben verhuisd. Ik ben heel intuïtief ingesteld. Mensen ervaren dat soms als impulsief, maar dat zie ik zelf niet zo. Ik volg altijd mijn gevoel als ik een besluit neem. Daarmee blijf ik heel dicht bij mezelf en heb ik afgeleerd om anderen te willen pleasen. Deze manier van leven heeft mij onder andere geleid naar Curaçao en heeft mij hele mooie andere ervaringen gegeven in mijn leven. Ik houd van mijn honden, reizen, lezen, koken en gezelligheid. Ook is de natuur voor mij heel belangrijk om in balans te blijven. Ik krijg energie van de zee en het bos, dus als ik rustig wil nadenken ben ik vaak daar te vinden.

 

Het is grappig, want tijdens mijn studie was ik altijd een losbol: lui om te studeren en altijd in voor een feestje en gezelligheid. Uiteindelijk gelukkig wel mijn studie Economie afgerond. Ik heb de laatste jaren een andere kant van mezelf leren kennen. Ik ben super gefocust, zeer gepassioneerd en alles wat ik doe is in het kader van mijn visie die ik heb voor mijn bedrijf. Hierbij ben ik wel geneigd om door te slaan en ben ik regelmatig 24/7 aan het werk. Mijn vrienden uit mijn studententijd herkennen mij soms niet meer terug. Soms herken ik mezelf niet eens wat dat betreft, hahahaha.

 

Ik heb veel verschillende dingen gedaan in mijn carrière. Ik heb verschillende change management trajecten gedaan, waarbij ik altijd gefocust was op de organisatiestructuren en tevens de menselijke kant van verandering. Want de mens is en blijft een fascinerend wezen.

 

Daarnaast heb ik op een HR afdeling gewerkt, ben ik directiesecretaris geweest, risk manager, vervangend directeur, senior beleidsmedewerker, docent aan de universiteit en zo zijn er nog een aantal functies geweest. Al doende leerde ik wat ik wel en niet leuk vond. Wat ik vooral ook leerde en ook heel erg interessant vond, waren de dynamieken waar je mee te maken krijgt als je moet dealen vanuit je functie met bijvoorbeeld een Raad van Bestuur, Raad van Commissarissen, Raad van Toezicht etc. Door op dat niveau te functioneren, ging er een wereld van communicatie, beïnvloeding en andere elementen van leiderschap voor mij open. Echt ontzettend leerzaam. Deze ervaringen neem ik nog dagelijks mee, zowel tijdens de trainingen die ik verzorg als tijdens de coaching trajecten.

 

In bijna al mijn functies heb ik, zeker tijdens de veranderingstrajecten, mensen getraind. Ik maakte toen al mijn eigen trainingen en vond het altijd erg leuk om te doen.

In de zomer van 2016 werd ik benaderd om colleges te verzorgen aan directie en management van een grote organisatie, in samenwerking met de Universiteit van Twente, in het kader van een groot verandertraject waar zij inzaten. Dat heb ik toen 4 dagen gedaan en toen wist ik het zeker: ik wilde echt weer mensen gaan trainen in de toekomst. Per 1 november 2016 heb ik de stap durven zetten en besloot ik uit loondienst te gaan en mijn toenmalige management consultancy bedrijf te rebranden. Daaruit werd Creating Milestones geboren (www.creatingmilestones.today), waarbij ik mij vanuit Curaçao focus  op leidinggevenden, directeuren en ambitieuze professionals in de gehele Caribbean. Ik bied de volgende services aan in het Nederlands, Papiamentu of Engels: 1. Incompany leiderschapsontwikkelingstrajecten lopend van een paar maanden tot een aantal jaar, afhankelijk van de behoefte van de organisatie. 2. Open registratietrainingen (masterclasses op het gebied van leiderschapsontwikkeling, waaronder generatiemanagement en strategische effectieve communicatie) 3. Coaching 4. Teambuilding voor management teams en 4. (Change) management consultancy.

 

 

Ik ben gecertificeerd en gelicenseerd NLP Master Practitioner, gecertificeerd coach, certified MBTI™ practitioner, en certified business advisor Hospitality Assured Program (Caribbean).

Recent heb ik mij tevens gecertificeerd als trainer in Social Style™ & Versatility en Situationeel leiderschap. Ook ben ik zeer trots op het feit dat ik Channel Partner ben geworden van The Ken Blanchard companies™; één van de meest toonaangevende organisaties ter wereld als het gaat om leiderschapsontwikkeling. Naast het vergroten van mijn eigen kennis, dragen deze certificeringen ook bij aan de kwaliteit van de producten en services die ik aanbied om organisaties te ondersteunen in hun ambities om het leiderschap binnen hun organisaties naar een hoger niveau te tillen.

 

Vaak denken mensen bij leiderschap alleen aan de hoogste bazen in een organisatie. Maar dit is niet waar. Iedereen kan en behoort leiderschap te tonen in zijn of haar (zakelijke én privé) leven. Dit is soms heel confronterend en daarom doen mensen dat vaak niet. Maar het is zo leerzaam.

Wat voor mij het mooiste is en waar ik zelfs emotioneel van kan worden is de transformatie die ik waarneem bij mensen die ik train of coach. Sommige mensen worden zo geconfronteerd met bijvoorbeeld hun eigen gedrag, hoe zij zichzelf opstellen naar anderen, hoe zij overkomen op anderen, hoe zij hun leven inrichten, hoe zij zichzelf tegenhouden in hun eigen ontwikkeling door hun negatieve overtuigingen, en hun reactieve gedrag waarin zij geen verantwoordelijkheid nemen. Het gebeurt regelmatig dat zij dan hun inzichten delen in de groep. Dit zijn altijd hele mooie kwetsbare momenten. En dát is voor mij nou leiderschapsontwikkeling, waarbij je door transformatie écht verandering teweeg kunt brengen bij mensen en daardoor in organisaties. Daarnaast geloof ik heilig in “lead by example”. Ik leer zelf ook altijd ontzettend veel van een groep als ik aan het trainen ben en word regelmatig geconfronteerd met mijn eigen gedrag in het kader van mijn eigen leiderschap.

 

Redactie: meer weten over Raquel en haar bedrijf? Check dan haar website en social media ->

Websitewww.creatingmilestones.today

Facebook: https://www.facebook.com/creatingmilestonestoday/?ref=bookmarks

Instagram: https://www.instagram.com/creatingmilestones/

 

  1. Wat was jouw eerste (bij)baan.In een hamburgerrestaurant op zaterdag. Daar was ik caissière, en deed ik eigenlijk van alles erbij. Ik heb vanaf m’n 13e altijd bijbaantjes gehad. Voor mij waren die baantjes altijd echt een hobby, waar ik dan ook nog voor werd betaald.
  2. Wat zit er (standaard) in jouw tas?Mijn tas is altijd een beetje rommelig. Maar wat er standaard inzit: m’n portemonnee, haarborstel, ontsmettingsmiddel, lippenstift, pen en aantekeningenboekje, visitekaartjes, rijbewijs. Oh ja, en mn agenda. Ik ben nog een beetje ouderwets en heb naast mijn digitale agenda nog steeds een kleine hard copy agenda die ik gebruik.
  3. Welke quote vind je interessant en waarom?

“It is not motivation, it is determination”.

Ik heb, met name als entrepreneur  de afgelopen drie jaar geleerd dat alleen motivatie niet genoeg is om je doelen te bereiken. Al ben je nog zo gepassioneerd en happy met wat je doet. Motivatie zakt met de tijd vaak wat weg. Om jouw doelen te bereiken heb je wilskracht, discipline, consistentie en doorzettingsvermogen vermogen. Elke dag weer. Weten waarom je doet wat je doet. Dat bepaalt jouw successen.

Ook als ik een dag een slecht humeur heb of een tegenslag ervaar, heb ik nu geleerd dat door discipline en gewoon door te gaan uiteindelijk die motivatie telkens weer terug komt.

 

 1. Waar haal jij jouw digitale inspiratie vandaan? Mijn digitale inspiratie haal ik voornamelijk uit Google, maar zeker ook uit Youtube. Ook lees ik veel artikelen online. Ook op LinkedIn Facebook en Instagram kan ik geïnspireerd raken door wat mensen of bedrijven posten.

 

 1. Welke apps zijn voor jou onmisbaar? Dat zijn er een heleboel, waaronder Whatsapp, Facebook, Instagram, LinkedIn, Youtube, HP Smart, Zoom en Lyft. Ik leg het gebruik van m’n telefoon wel wat meer aan banden, want Ik was een tijdje echt 24 uur per dag bezig met mijn telefoon. Ik werd dan soms gek van mezelf. Nu plan ik de momenten dat ik m’n telefoon check wat meer in. En in het weekend kijk ik soms een hele dag bewust niet om naar m’n telefoon. Dit geeft echt wat meer rust.

 

 1. Wat is jouw digitale droom?Mijn digitale droom is om mijn aanwezigheid en vindbaarheid te vergroten als het gaat om mijn vakgebied. Zodat mijn toekomstige klanten weten dat je bij Creating Milestones moet zijn als het gaat om leiderschapsontwikkeling en transformatie.

 

 1. Op een schaal van 1 tot 10, hoe Digitaal ben je? Ik denk een 6,5 (Redactie: we denken eerder een 7!). Alhoewel ik elke dag digitaler word, al zeg ik het zelf. Pas heb ik in twee dagen via “Youtube University” Mailchimp leren gebruiken. En zo leer ik telkens weer iets nieuws op het moment dat het nodig is voor m’n bedrijf.

 

 1. Welke Digi training van ons zou je willen volgen en waarom (suggesties voor nieuwe trainingen zijn altijd welkom!)? Ik zou de training Give webinars like a pro” wel willen volgen. Dit is een service die ik niet uitsluit in de toekomst om een breder publiek te bereiken en dan is het altijd goed om inderdaad ervoor te zorgen dat je een pro bent voordat je eraan begint.
 1. Welke Digi tips heb je zelf voor ons en de #DigiDames community?

  Kijk goed wat bij jou past. Zorg dat je dicht bij jezelf blijft en je af en toe ook kwetsbaar op durft te stellen. Daarmee wordt jouw aanwezigheid persoonlijk en herkennen mensen zichzelf in jouw verhaal. Wat weer voor ongekende inspiratie kan zorgen.

 

Laat je inspireren door anderen en sta open voor feedback. Ik leer elke dag weer hoe ik mijn digitale appearance kan verbeteren.

 

 1. Waar ben je het meest trots op? Ik ben het meest trots op het feit dat ik toch telkens weer nieuwe stappen durf te zetten, compleet out-of-my-comfort zone altijd weer gesteund door mijn familie en vrienden. Daar ben ik zo dankbaar voor. Dit betekent wel dat ik keer op keer weer m’n angsten moet overwinnen. Deze manier van leven heeft voor mij echt rust en balans gecreëerd de afgelopen jaren.

 

 1. Welke nieuwe #DigiDame van de week wil je nomineren en waarom?

Ik wil graag twee dames nomineren die mij beiden inspireren. Prachtig hoe zij beiden leiderschap tonen in hun leven. Als eerst wil ik Saskia Nijs nomineren. Saskia is onder andere één van de Inspiring fifty tech-vrouwen van Nederland, maar zij is en doet zoveel meer. Zij is een inspirerende vrouw met een verhaal en daarnaast een echte verbinder.

Ook wil ik Vanessa Abad nomineren. Een harde werker met doorzettingsvermogen, een entrepreneur met een hart van goud.

 

Redactie: Raquel Weisz Msc heeft Economie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.