Interview met #DigiDame van Week 25 Santousha Kalk

1. Wie ben je, wat doe je? #wiebenjewatdoeje

Mijn naam is Santousha Kalk en ik ben sinds 2006 actief in de wereld van online marketing. Momenteel ben ik heel erg bezig met het verder ontwikkelen van mijzelf als Digitale Marketeer. Online marketing blijft zich in rap tempo ontwikkeling, stil zitten is dus geen optie.

 

Ik ben heel jong begonnen in de online wereld. Als kind had ik een passie voor webdesign en bouwde ik mijn eigen websites toen in Frontpage. Zo bouwde ik fansites en later een eigen blog op Geocities (ken je die nog?) en bleef ik in contact met andere hobbyisten. Ik dacht toen niet aan carrière in de digitale wereld, dat kwam pas later. Websites bouwen was in die tijd slechts een leuke hobby die ik later heb kunnen omtoveren tot een bron van extra inkomsten.

 

Ik ben jarenlang werkzaam gewest als Digital Marketing Consultant in Suriname en mijn klantenbestand bestond voor 99% uit bedrijven in Nederland. Via InfoTrade.sr heb ik verschillende Adwords, Bing en Facebook adverteer-accounts in mijn beheer. Dankzij de moderne technologie is het nu eenvoudiger dan ooit om op afstand klanten te bedienen. Inmiddels woon en werk ik in Nederland.

 

Ik hoorde enkele jaren terug het radio interview van Cynthia Telting, de Director van de #DigiDames (Redactie: het radio interview kun je hier beluisteren) toen zij in Suriname met vakantie was en besloot meteen de #DigiDames te gaan volgen. Ik mag dan ook met trots verkondigen dat ik nu ook Blog voor de #DigiDames en dat we samen een E-Book gaan uitbrengen! Hier kun je alvast mijn blog lezen over: 8 TIPS VOOR ADWORDS SUCCES MET EEN KLEIN BUDGET.

 

Mijn LinkedIn + mijn Twitter + mijn #DigiDames profiel.  + mijn eigen website: https://www.virtual-creatives.nl .

 

2. Wat was jouw eerste (bij)baan?
Mijn eerste bijbaan kreeg ik op mijn 14e bij Telesur, een Surinaams telecombedrijf, waar ik tijdens de schoolvakanties de website van het bedrijf van content mocht voorzien. Het was een leuke uitdaging waar ik veel van heb geleerd. Bij Telesur kon ik mij verder verdiepen in de onderwerpen die ik al leuk vond zoals het bouwen en designen van websites.

 

Dit vormde de perfecte basis voor mijn eerste baan: SEO-Specialist bij Tellus Internet Business Solutions, een Nederlands bedrijf met een afdeling hier in Suriname. Daar maakte ik kennis met plaatsonafhankelijk werken, Zoekmachineoptimalisatie en Online adverteren.

 

3. Wat zit er standaard in jouw tas?
Teveel om op te noemen. Ik stop altijd meer dan ik nodig heb in mijn tassen. Ik zie er nu in zitten: mijn portemonnee, telefoon, oplader, notitieboekje, sleutels, spiegeltje en nog wat papieren.

 

4. Welke quote vind je interessant en waarom?

 

”It’s not what you know, it’s not who you know. It’s who knows you”

Perry van Beek –

Social selling heeft nu mijn aandacht en Perry van Beek heb ik als (onofficiële) mentor aangenomen. Hopelijk vindt hij dat niet erg :).

 

5. Waar haal jij jouw digitale inspiratie vandaan?
Vakgerelateerde blogs, webinars, LinkedIn, Casestudy’s en Twitter. Ik zit dagelijks op Frankwatching, Marketingfacts en Searchengineland. Tevens volg ik veel andere online marketeers en omring ik mezelf met mensen die mij goede feedback geven.

 

6. Welke apps zijn voor jou onmisbaar?
Quora, LinkedIn, Twitter, Youtube en Instagram.

 

7. Wat is jouw digitale droom?
Mijn digitale droom is om thought leader te zijn.

 

8. Op een schaal van 1 tot 10, hoe Digitaal ben je?
Ik geef mezelf een 8. Mijn vrienden en familieleden geven mij een 9.5, omdat ik het merendeel van de dag bezig ben met online werkzaamheden.

 

9. Welke Digi training van ons zou je willen volgen en waarom?
Dat is moeilijk. Ik kan moeilijk maar eentje kiezen, ik ben eenmaal super leergierig. Bloggen Like a Pro, Social Media Like a Pro, Give Webinars Like a Pro, LinkedIn Like a Pro en Photoshoppen Like a Pro lijken allemaal zo interessant. Ik wil ze allemaal volgen!

LinkedIn like a Pro #DigiAcademy

10. Welke Digi tips heb je zelf voor ons en de #DigiDames community?
Jullie doen het al goed. Ik volg al enkele maanden de ontwikkelingen via LinkedIn en ben onder de indruk. Zelf zou ik zeggen blijf netwerken, motiveren en kennis delen. Zo kom je zeker verder!

 

11. Waar ben je het meest trots op?
Mijn doorzettingsvermogen, leergierigheid en mijn moeder. Zij is een harde werker en staat altijd voor een ieder klaar. Ze is mijn grootste inspiratiebron want ik ken niemand die harder werkt dan haar.

 

12. Welke nieuwe #DigiDame van de week wil je nomineren en waarom?
Marcia Johnson, een ex-collega van mij, wil ik graag nomineren voor de nieuwe #DigiDame van de week. Zij werkt heel klantgericht, heeft een geweldige persoonlijkheid en ik ervaar haar als ‘fearless’. En dat zijn eigenschappen waar ik veel respect voor heb.