Interview met #DigiDame van Week 14 Shanice Tan

1. Wie ben je, wat doe je? #wiebenjewatdoeje

Hi, ik ben Shanice Celsa Tan een webdesigner en grafisch designer. Ik heb een bachelor diploma in International Business and Management Studies, maar heb er uiteindelijk voor gekozen om van mijn passie als designer mijn werk te maken. Daarom ben ik momenteel trainer Webdesign met WordPress like a Pro bij de #DigiDames, ben ik in dienst als webdeveloper en grafisch designer bij Social Schools en ben ik sinds kort mijn eigen bedrijf Get Started Design begonnen.

 

Na de afronding van mijn opleiding International Business and Management Studies was ik op zoek naar een baan waar ik mijn enthousiasme en creativiteit in kwijt kon. Ik heb er toen voor gekozen om mijn baan als market researcher bij TNO op te zeggen en als onbetaalde stagiaire webdesigner en vervolgens als trainee webdeveloper aan de slag gegaan. Zo kon ik mijn ambities waarmaken en mijzelf specialiseren en verder ontwikkelen in grafisch design en webdesign. Op de KVK Starters dag heb ik kennisgemaakt met Cynthia Telting, de #DigiBoss van de #DigiDames. Hieruit ben ik uiteindelijk aangenomen als Trainer WebDesign met WordPress like a Pro en als webdesigner. In die tussentijd ben ik ook parttime aangenomen als webdeveloper bij Social Schools en ben ik ondertussen ook begonnen aan mijn eigen bedrijf Get Started Design.

 

In januari 2016 ben ik Get Started Design begonnen met een Facebook bedrijfspagina. Uit eigen ervaring ben ik erachter gekomen hoe moeilijk het is om aan een baan te komen, dit geldt vooral voor studenten en starters. Ook na jaren lang gestudeerd te hebben en eindelijk een mooi diploma op zak te hebben, blijft het lastig om een functie te krijgen die goed bij jouw profiel past. Dit komt deels door te weinig of geen relevante werkervaring. Veel CV’s (en motivatiebrieven) zijn te standaard, werkgevers kijken daar vaak te snel overheen. Get Started Design is opgericht om mensen te helpen meer op te vallen tijdens de selectieprocedures. Door een opvallend, professioneel en persoonlijk CV te ontwerpen, wil ik mijn steentje bijdragen in het sollicitatieproces.

 

 

Naast mijn passie als grafisch designer en webdesigner heb ik ook een grote liefde voor reizen! Tijdens mijn opleiding heb ik al 8 maanden in China gewoond. Deze ervaring heeft mij zoveel (wereld) wijzer gemaakt, zoals het meer waarderen van wat je thuis hebt. Daarnaast heb ik ook veel (delen) van andere plekken gezien, zoals Hong Kong, Vietnam en Australië. Mijn droom is om mijn werk en reizen te combineren! Ook heb ik een passie voor Martial Arts; ik heb in het verleden op hoog niveau Taekwondo gedaan en wil graag meer vechtsporten uitproberen!

 

Mijn websites:

 

>> #DigiDames profiel
>> Get Started Design
>> Facebook Get Started Design (@getstartedcv)
>> LinkedIn Get Started Design
>> Mijn online portfolio

 

 

2. Wat was jouw eerste (bij)baan?

Mijn eerste bijbaan was als voedingsassistente bij de Pieter van Foreest, De Bieslandhof. Dit is een verzorgingstehuis en werkte ik met patiënten met dementie. Hier hielp ik de patiënten met eten en drinken, het naleven van diëten en ze stimuleren zo veel mogelijk zelf te doen. Werken op deze afdeling kon af en toe heftig zijn, hierdoor heb ik dus ook heel goed geleerd om met mensen om te gaan in moeilijke situaties.

 

3. Wat zit er (standaard) in jouw tas?

Eigenlijk heb ik bijna altijd mijn laptop bij me, met daarbij een bluetooth muis, een muismat en mijn randomreader. Maar natuurlijk als ik een dagje ga shoppen neem ik deze spullen niet mee. Dan heb ik altijd mijn portemonnee bij me, mijn mobiel, een inklapbaar borsteltje (met spiegeltje), een lippenbalsem, een handcrème en een deo.

 

 

4. Welke quote vind je interessant en waarom?

 

“You got one life, so love what you do.”

 

Het heeft voor mij een tijdje geduurd voordat ik erachter kwam wat ik echt wilde gaan doen. Toen ik erachter kwam dat mijn passie echt bij grafisch design en webdesign lag, had ik eigenlijk de verkeerde opleiding gekozen. Daarom ben ik eerst onbetaald als stagiair webdesigner en trainee webdeveloper aan de slag gegaan om zo mijzelf in deze branche te wurmen. Want als je niet iets doet wat je leuk vind, dan kan je nooit echt gelukkig worden.

 

“A smile is the source of a happy life”

 

Naast deze quote vind ik deze “A smile is the source of a happy life” ook eentje die mij erg aanspreekt. Een glimlach naar je collega op werk of zelfs naar een vreemde op straat kan iemand zijn dag een stukje vrolijker maken. Toen ik nog als voedingsassistente werkte, en daar werkte ik maar 1 dag in de week, lachte ik altijd naar een patiënt die er heel slecht bij lag. Op een dag zei hij tegen mij “door jou te zien lachen naar mij, blijf ik de waarde van het leven inzien.” Dit heeft mij toen zo geraakt en bewust gemaakt van het feit hoeveel kracht er in een glimlach zit.

 

5. Waar haal jij jouw digitale inspiratie vandaan?

Mijn digitale inspiratie haal ik vooral uit Google searches, pinterest en altijd mijn ogen open houden (ook op straat). Ik kijk altijd naar ontwerpen van anderen, dat kan digitaal zoals Facebook banners, maar ook als ik rustig in een restaurant zit en naar het design van de menukaart kijk. Het volgen van andere designers en mijzelf omringen met mensen die mij goede feedback kunnen geven.

 

6. Welke apps zijn voor jou onmisbaar?

WhatsApp, daar doe ik het meeste van mijn klantcontact mee. Facebook, daar ben ik Get Started Design op begonnen. Google Maps is ook erg belangrijk voor mij, anders zou ik altijd verdwalen (want kaartlezen ben ik niet erg goed in). Verder gebruik ik de apps als Rabo Bankieren, email apps, Shazam, ov apps en Parking erg veel.

 

7. Wat is jouw digitale droom?

Mijn digitale droom is om van mijn Get Started Design website een online platform te maken, waar mensen hun hele sollicitatie in kunnen ontwikkelen. Met een eigen inlog kunnen ze hun CV uploaden, uiteindelijk hun nieuwe CV design vandaan halen (en eigen aanpassingsmogelijkheden op het CV), hun motivatiebrief in schrijven en een sollicitatie video in uploaden. Vanuit dit platform kunnen ze ook een eigen link generen, een tijdelijk inlog en wachtwoord aanmaken en deze doorsturen naar de werkgevers. Dus hun hele sollicitatie zal op één platform staan. Hierbij zou ik uiteindelijk ook graag persoonlijke websites willen maken die ook gebruikt kunnen worden voor de sollicitatie.

 

8. Op een schaal van 1 tot 10, hoe Digitaal ben je?

Alhoewel ik weet dat ik digitaal ben, geef ik mezelf een 7. Dit omdat ik zoveel ook nog niet weet. Op mijn werk ben ik omringd door die-hard webdevelopers, die gasten doen zoveel ingewikkelde dingen waarvan ik nog extreem veel kan leren. Daarbij wil ik mijzelf op bepaalde gebieden nog veel meer ontwikkelen zoals Social media Marketing en SEO.

 

9. Welke Digi training van ons zou je willen volgen en waarom?
LinkedIn like a Pro en Social Media like a Pro. Op dit moment ben ik erg bezig met Social Media marketing (voornamelijk Facebook en LinkedIn), daar wil ik graag meer over te weten en mijn eigen Social Media Marketing strategie ontwikkelen. Ook zou ik heel graag Fotograferen like a Pro willen volgen! Ik hou van foto’s maken en ik zou het leuk vinden als ik dit op een meer professionele manier kan doen en uiteindelijk mijn eigen beeldmateriaal kan maken voor mijn eigen website.

 

10. Welke Digi tips heb je zelf voor ons en de #DigiDames community?

Het zal heel cliché klinken, ga de dingen doen die je leuk vind, blijf lachen en probeer van elk negatief aspect in je leven een les uit te halen en om te zetten in iets positiefs! Als je niet tevreden bent over de positie waar je nu in zit, ga nadenken over wat je echt heel erg leuk vind om te doen en probeer hier uiteindelijk geld mee te gaan verdienen. Zo sla je twee vliegen in één klap. Wat ik ook heb ontdekt is dat mensen graag willen helpen, dus wees niet bang om hulp te vragen en om vragen te stellen. Oja! Probeer veel naar netwerkevenementen te gaan, zo ben ik bij de #DigiDames terecht gekomen.

 

11. Waar ben je het meest trots op?

Het meest trots ben ik op mijn moeder, zij heeft van mij en van mijn zussen de sterke vrouwen gemaakt die wij nu zijn. Zij is de enige persoon die er altijd voor mij is geweest, hoe erg ik het ook verpest had. Zonder haar had ik niet in de positie gezeten waar ik nu in zit en daar zal ik haar altijd dankbaar voor zijn.

 

12. Welke nieuwe #DigiDame van de week wil je nomineren en waarom?

Noury Timmermans wil ik graag nomineren voor de nieuwe #DigiDame van de week! Noury is een prachtige danseres en model en is uiteindelijk ook haar eigen bedrijf gestart. Ze heeft door talent een doorzettingsvermogen al zoveel bereikt. Ik ken niemand die zoveel tegenslagen heeft gehad en er zich er op deze manier doorheen heeft gevochten.